Skocz do zawartości

Kolowrotki tica

grunwald1980

Rekomendowane odpowiedzi

Tica taurus jest znana i ceniona.Wczesniejszy model libra tez mial swoich fanow.W ofercie maja tez inne kolowrotki, pomijam te tanie w okolicach 200 zl.Czy na sali jest milosnik tej marki i moze cos powiedziec o kolowrotkach tej firmy? Czy tylko taurus i obecny talisman jest oczkiem w glowie tej firmy jako flagowy wyrob czy do innych modeli tez sie dobrze przykladaja ?

Znam model cetus---fakt że małe i praktycznie tylko do polowów z lodu---ale bardzo dobra jakość---precyzyjny hamulec,dobry nawój itd

Ja mam 4 cetusy na lód właśnie - mega hamulec. Innych nie używałem. Za to te zimą nigdy nie zawiodły, a zdarzało mi się spędzać całe dnie przy minus 32 stopniach...

Ja mam 4 cetusy na lód właśnie - mega hamulec. Innych nie używałem. Za to te zimą nigdy nie zawiodły, a zdarzało mi się spędzać całe dnie przy minus 32 stopniach...

Daniel ale tam zimą u was mrozi ;)

Aha przypomniałem że i na wakacynej spławikówce mam jakąś Tice---i też może poza za mała korbką-bez najmniejszych zastrzeżen

Edytowane przez martek
  • Like 2

Teraz to mieszkam w Gdyni, ale kurde w Olsztynie to miałem takie akcje, że jak szedł mróz to planowałem urlop.

No i największy hardcore, to trafiłem kiedyś tydzień wolnego i codziennie było zimniej niż minus 30. Czasem -30 a czasem -32. Mój służbowy samochód ledwo odpalał, ale jakoś mnie i kumpla na ryby dowoził.

Taki mróz, to już nie żarty - ochotka zamarza w momencie wyjęcia z pudełka i drogi na mormyszkę, herbata stygnie w 2 -3 minuty w kubku termosowym.

Niemniej uroku wędkarskiego nie brakowało i co miłe - okonie dopisały. Brały z 12-16 metrów, na maleńką mormyszkę o nazwie " do zobaczenia za dwa tygodnie" - tyle czasu opadała na dno i jedną ochotkę. Pomimo mrozu - wspominam bardzo miło  :D

• Like 2

Widze Witek ,że ty nadal gonisz króliczka,ale czy chcesz go złapać????

Moglem wczesniej zlapac byka za rogi no ale taurusow juz nie ma :) pozostaje kroliczek, czy go dogonie to sie okaze.Zaber ktorego mi wybrales ma sie niezle :) ale zamierzam lowic troche ciezej i szkoda mi go bo predzej czy pozniej bym go zajechal, zostanie przy przynetach do 30gr. Ren to duza rzeka czasem trzeba ciezszych przynet zeby trzymac sie dna.

Myslalem o salinie jak i wielu innych :) chodzi mi glownie o tice.Taurus to ich top a ceny wzgledem innych producentow byly 3 krotnie nizsze, inaczej rzecz biorac na poziomie sredniej polki shimano i daiwa.dlatego jestem ciekawy sredniej klasy cenowej kolowrotkow tej marki.

Moglem wczesniej zlapac byka za rogi no ale taurusow juz nie ma :) pozostaje kroliczek, czy go dogonie to sie okaze.Zaber ktorego mi wybrales ma sie niezle :) ale zamierzam lowic troche ciezej i szkoda mi go bo predzej czy pozniej bym go zajechal, zostanie przy przynetach do 30gr. Ren to duza rzeka czasem trzeba ciezszych przynet zeby trzymac sie dna.

Witek ,nie jest tak źle.

Ja ostatnio zakupiłem tu: http://www.amazon.com/Tica-TP-Taurus-Spinning-Reels/dp/B00MGK6OIY

A wygląda to mniej więcej tak :http://jerkbait.pl/topic/51050-pochwal-się-nowym-sprzętem/?p=1725387

Teraz czekam na dużą wodę aby przetestować z główkami 40-50gr.

Pozdrawiam Tomi B)

• 5 lat później...