Ugly Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Wszystkim młodym, wszystkim z kłopotami mieszkaniowymi, wszystkim wynajmującym mieszkania, lokatorom „czyszczonych” kamienic, tym z kredytem we frankach i w złotówkach też. Zwłaszcza tym co chcą wziąć kredyt na mieszkanie – jak robi się ich „w konia”. Zainteresowanym problemem mieszkalnictwa w Polsce. Polecam lekturę książki Filipa Springera „13 Piętro” ! Jeśli nie interesuje kogoś rys historyczny, niech zacznie od strony 143 lub jeszcze nieco dalej. Nie jest to poradnik. To zbiór reportaży. Wstrząsająca książka !Cytat: „Na TBS-y wydano cztery miliardy złotych, ale w formie kredytów. Te pieniądze już wracają do Banku Gospodarstwa Krajowego. Środki wydane na Rodzinę na swoim i Mieszkanie dla młodych to nie pożyczki a dotacje (siedem miliardów złotych – dopisek Ugly). Ich ich beneficjentami w jednej trzeciej są developerzy, a w dwóch trzecich banki. Ludzie zaciągają kredyty, ale to tylko filtr, przez który się te forsę przepuszcza. Ale to oni zostają z długami”Dalej autor pisze jak u deweloperów natychmiast podniesiono ceny o kwotę dopłat i pito szampana bo sprzedaż wzrosła o 300%... N.B polecam tez inne książki w/w autora „Miedziankę" czy zwłaszcza „Wannę z kolumnadą”U. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Marcin, autora znam, "wannę..." też. Jestem na etapie zakupu mieszkania. Wiem, że zostanę częściowo zrobiony w balona. Ale jakie mam wyjście?Wynajmować przez najbliższe 15 lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi