Skocz do zawartości

Salmo Jack 18 – mój ulubieniec - nowy artykuł

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Dzisiaj postanowiłem opublikować artykuł naszego kolegi phalarocorax'a na temat jego ulubionej przynęty jakim stał się Salmo Jack. Tym samym uruchamiamy nowy dział na jerkbait.pl dotyczący przynęt. Zachęcam wszystkich do opisywania swoich ulubionych zabawek. Jak zwykle zapraszam serdecznie do lektury oraz do wspólnej dyskusji.

Jack to również jedna z moich ulubionych przynęt. Zwłaszcza wiosną może być bardzo skuteczna. W zeszłym roku w Szwecji myślę, że właśnie na jacka miałem najwięcej brań. Dlatego już za niecały miesiąc ponownie zanurzę go w wodzie z nadzieją na okaz.

Pozdrawiam

Remek

• Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Ja tam najbardziej lubie Fatso 14 HP:

1. jako spinningiste przekonal mnie swoja praca i piekna barwa. Przyjmuje do wiadomosci, ze szczupak moze brac i na przynety bez akcji - jak Jqack, ale jestem nadal nieco nieufny.

2. mam na niego wyniki

Ponoc Jack to najlepszy w maju jest, a ja w tym roku nie bede lowil w maju na jeziorze, wiec moze sie z nim spotkam za rok... :wacko:

Mysle ze to dobry pomysl ...opisac swoja naj,naj,naj przynete . Kilka zdiec plus ciekawe momenty . Powinien z tego powstac ciekawy i bogaty katalog . Phala juz zaprezentowal swojego baita . Moim byl kiedys Perch 12 , czy tak pozostanie ?...to sie okaze pod koniec roku i wtedy ja opisze swoj numer 1 B)

Phala przyblokowales Karambusa :lol: ...chyba ze zkontroje :mellow:

Hehe... jak to mówią kto pierwszy ten lepszy <_< :lol: . Mam nadzieję że Karambus zkontruje i to możliwie jak najdotkliwiej. Wiedzy nigdy za wiele a na forum wiele osób które mają jej znacznie więcej odemnie. Tak więc opisujcie swoje ulubione przynęty, wrzucajcie zdjęia ryb na nie złowionych a może wszyscy dowiemy się czegoś nowego. :mellow:

@Mifek

Co ciekawe chyba te wobki są teraz na wyprzedaży w BassPro. Mam tylko pytanie, jaki to rozmiar?? Po zdjęciu zaryzykowałbym, że to 7.

Zamowilem juz sobie 3 szt. 7 i jeszcze w ramach eksperymentu 11 (zastanawiam się tylko gdzie ja zwoduje takiego wieloryba - w końcu to 28cm :D )

Pozdrawiam

@radeqs mam takiego 11 i to nie jednego. Służy mi do cięzkiego trollingu szczupaków toniowych. Ta przynęta chodzi jak wielka ryba, jak sobie kupisz jeszcze taką zielonkawą w paski to wygląda obłędnie. Te mniejsze to chyba 7 chociaż chyba mierzone ze sterem.

@phalacrocorax, dzisiaj rozmawiałem z Karambusem (spotkaliśmy się przez przypadek podczas pikniku) no i ... rozmawialiśmy ... o czym zgadnij? Oczywiście o Jacku :D Potwierdził moje spostrzeżenia. Jak wyrzucę Rognisowi wszystkie przynęty do krzaków i pozostawię jedną ... szansa wzrośnie i to baaardzo. Spróbuję to zrobić. :D

@witek, masz rację ... tam mieszkamy.

Pozdrawiam

Remek

Witam,

Nie ma co kontrować, artykuł spoko.

Zastanawiałem się tylko, dlaczego tak długo o Jacku nikt nie pisał, mimo że od jego premiery minęło chyba już 4 lata.

Przynęta jest rewelacyjna i w moim przypadku praktycznie mogę się wbrać nad wodę tylko z pudełkiem Jacków.

Od siebie mogę jeszcze dodać, że zdarzały się Jacka ataki okoni oraz powietrzne ataki szczupaków, tuż przed jej wpadnięciem do wody.

Zaletą Jacka jest, co podkreślał @phala łatwość obłowienia dużego obszaru wody i niesamowita celność.

Wadą uszkadzalność lakieru i niekiedy (chyba zależy to od egzemplarza) plątanie się.

@remek

zostaw tylko Rognisowi jednego jacka.

pozdrawiam

karambus

@radeqs

My używamy 7. Trzeba uwazac przy zamawianiu do w przypadku np. salmo długośc przynęty określa długośc korpusu. W pryzpadku TYCH wobkow jest to długość całkowita. Ten 11 to juz kawał baita, choc przyznam se szczerze, że jeszcze nie uczyłem go pływać...

@remek

zostaw tylko Rognisowi jednego jacka.

pozdrawiam

karambus

Dobry pomysł Karambus - zostawię mu jedego pływającgo. Choć w zeszłym roku dzięki wspaniałym przyponom Dragona jeden pływający Jack odpłynął razem ze szczupakiem po 5 sekundach holu. Szkoda szczupaka.

Pozdrawiam

Remek