Skocz do zawartości

Salmo Jack 18 – mój ulubieniec - nowy artykuł

admin

Rekomendowane odpowiedzi

@phala, fajny tekst :D

pamietacie, jak zawsze zalowalismy, ze jack, nie jest gliderem?.

jak pepe pisal, ze tyle razy zmieniali wywazenie, na prozno, i probowali jacka namowic do szybowania?

sa tacy co potrafia, zobaczcie co bertus z jackem wyprawia: http://members.home.nl/henkotadema/vv/jack.mpg B) :huh:

• Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Jeszcze tak przy okazji Jacka to wymieniam kotwice na Gamaki 4/0. Zauważyłem również, że kotwica brzuszna na podwójnym kółku (łańcuszek z dwóch kółek) znacznie poprawia skuteczność zacięć (mniej pustych brań). W Szwecji dodatkowo zakładałem kotwicę na przednim uszku (tam gdzie mocowana jest przynęta do linki). Po tym okazywało się, że większość szczupaków była zacięta na tą właśnie kotwicę ew. na brzuszną. To takie dodatkowe pomysły zwiększenia skuteczności - może komuś się przydaszą.

Pozdrawiam

Remek

@Remek, już chyba kiedyś o tym rozmawialiśmy (chyba na parkingu ;) ). Nadal nie jestem przekonany czy nie będzie to powodowało plątania się przyponu o tą kotwiczkę na przedzie... no nic muszę sam się przekonać.

@Pitt, filmik rewelacja, jednak co Mistrz to Mistrz

Jestem ciekawy jak Bertus szarpie tego Jacka.Osobiście nie mam dla niego litości, robię to bardzo energicznie i szczupaki spokojnie wychodzą.

Ja też jestem bardzo ciekawy :huh: .?? Mam takie wobki tylko że ze sterem. A gdyby tak obciąć ster ?? :mellow: <_< pozdrawiam zamker

@Remek, już chyba kiedyś o tym rozmawialiśmy (chyba na parkingu ;) ). Nadal nie jestem przekonany czy nie będzie to powodowało plątania się przyponu o tą kotwiczkę na przedzie... no nic muszę sam się przekonać.

Koniecznie sprawdź. Ja łowiłem tak z dwa dni po kilka godzin. Problemów nie było żadnych tylko ryby częściej się wieszały :D

Pozdrawiam

Remek

...Mam takie wobki tylko że ze sterem. A gdyby tak obciąć ster ?? :mellow: <_< pozdrawiam zamker

Nie radzę. Pike jest zupełnie inną przynętą niż jack. To nie tylko kwestia steru ale w głównej mierze wyważenia. Inną sprawą jest, że na każdy patyk da się coś złowić... chyba...

Inną sprawą jest, że na każdy patyk da się coś złowić... chyba...

Racja. Mam wrażenie, że gdyby się baaardzo uprzeć można by złowić szczupaka na zwykły patyk, odpowiednio obciążony. Ktoś zaraz powie, że w takim razie łowienie szczupaków jest idiotycznie proste ... pewnie i tak ale ja właśnie uwielbiam łowić tą rybę.

Pozdrawiam

Remek

moje jacki, przynajmniej te plywajace, tez ulegly pewnym modyfikacjom, z grubsza to trzy kotwice, na razie na stelazu, jezeli sie dobrze sprawdzi, to zrobie to wszystko bardziej estetycznie

Pitt, fajny patencik. Pewnie się sprawdzi. Daj jednak znać co i jak.

Pozdrawiam

Remek

• 4 tygodnie później...

Pozwolicie, że odświeżę trochę ten wątek... Tak sobie przeglądam rybki jakie złowiono ostatnio w Vastervik i co widzę... Bertus też zbroi Jacka tak jak Remek.

http://www.top10fishing.com/upload/jack-is-back-mooi.-bertus.gif

Na tym zdjęciu jest wyraźnie widać że szczupak jest zapięty na kotwicę zamocowaną na przednim oczku. Czyli ten sposób jednak się sprawdza... a ja jak zwykle zapomniałem go przetestować w szwecji :unsure:

No nieźle, nieźle ... Jestem ciekawy od kiedy Bertus zbroi tak jacka.

W tym roku w Szwecji również połowiłem na tą przynętę. Nawet łowiłem na nowy sposób tzw. spławik. Ogólnie rzecz biorąc wkurzałem tą metodą szczupaki do granic możliwości.

No i nie tylko ja połowiłem na Jacka :mellow: ale o tym pewnie powie sam Guzu, który męczył jacka (skutecznie) niemiłosiernie.

Pozdrawiam

Remek