pitt Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 @phala, fajny tekst pamietacie, jak zawsze zalowalismy, ze jack, nie jest gliderem?.jak pepe pisal, ze tyle razy zmieniali wywazenie, na prozno, i probowali jacka namowic do szybowania?sa tacy co potrafia, zobaczcie co bertus z jackem wyprawia: http://members.home.nl/henkotadema/vv/jack.mpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Tak Pitt niezły ten filmik Jestem ciekawy jak Bertus szarie tego Jacka, szkoda, że nie pokazali. Osobiście nie mam dla niego litości, robię to bardzo energicznie i szczupaki spokojnie wychodzą. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Jeszcze tak przy okazji Jacka to wymieniam kotwice na Gamaki 4/0. Zauważyłem również, że kotwica brzuszna na podwójnym kółku (łańcuszek z dwóch kółek) znacznie poprawia skuteczność zacięć (mniej pustych brań). W Szwecji dodatkowo zakładałem kotwicę na przednim uszku (tam gdzie mocowana jest przynęta do linki). Po tym okazywało się, że większość szczupaków była zacięta na tą właśnie kotwicę ew. na brzuszną. To takie dodatkowe pomysły zwiększenia skuteczności - może komuś się przydaszą. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phalacrocorax Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 @Remek, już chyba kiedyś o tym rozmawialiśmy (chyba na parkingu ). Nadal nie jestem przekonany czy nie będzie to powodowało plątania się przyponu o tą kotwiczkę na przedzie... no nic muszę sam się przekonać. @Pitt, filmik rewelacja, jednak co Mistrz to Mistrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Jestem ciekawy jak Bertus szarpie tego Jacka.Osobiście nie mam dla niego litości, robię to bardzo energicznie i szczupaki spokojnie wychodzą. Ja też jestem bardzo ciekawy .?? Mam takie wobki tylko że ze sterem. A gdyby tak obciąć ster ?? <_< pozdrawiam zamker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 @Remek, już chyba kiedyś o tym rozmawialiśmy (chyba na parkingu ). Nadal nie jestem przekonany czy nie będzie to powodowało plątania się przyponu o tą kotwiczkę na przedzie... no nic muszę sam się przekonać. Koniecznie sprawdź. Ja łowiłem tak z dwa dni po kilka godzin. Problemów nie było żadnych tylko ryby częściej się wieszały PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsoxRules Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 ...Mam takie wobki tylko że ze sterem. A gdyby tak obciąć ster ?? <_< pozdrawiam zamker Nie radzę. Pike jest zupełnie inną przynętą niż jack. To nie tylko kwestia steru ale w głównej mierze wyważenia. Inną sprawą jest, że na każdy patyk da się coś złowić... chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Inną sprawą jest, że na każdy patyk da się coś złowić... chyba... Racja. Mam wrażenie, że gdyby się baaardzo uprzeć można by złowić szczupaka na zwykły patyk, odpowiednio obciążony. Ktoś zaraz powie, że w takim razie łowienie szczupaków jest idiotycznie proste ... pewnie i tak ale ja właśnie uwielbiam łowić tą rybę. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 moje jacki, przynajmniej te plywajace, tez ulegly pewnym modyfikacjom, z grubsza to trzy kotwice, na razie na stelazu, jezeli sie dobrze sprawdzi, to zrobie to wszystko bardziej estetycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Na tym dolnym zdjeciu wyglada to bardzo estetycznie, calkiem pro Naprawde. Guzu p.s. te kotwice to Eagle Claw czy jakie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 mi sie tak bardzo nie podoba, bo stelaz wprawdzie przylega do brzucha ale jest podlepiony na zywice i tak jakos ... no nie podoba mi sie, ale jak bedzie dobrze funkcjonowac, to 'wmontuje' wszystko w wabik, tak, ze nic nie bedzie widac kotwice to standardowe vmc o wielkosci 1/0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Standardowe VMC o niestandardowej wielkosci Na dolnym wyglada pro bo drutu nie widac Ciekawe ze Rapala daje 3 kotwice juz w woblerach typu Husky Jerk 13 cm, podczas gdy Salmo woblery 16 czy 18 cm zbroi dwiema.... Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 no, ja tez zauwazylem, ze niektore, stosunkowo male woblery, dostaja trzy sztuki, dobre przyklady to crane baits, czy tez maly bomber, nie tylko jointed ja w swoich niektorych wobkach, tez montuje, trzy kotwice i co ciekawe, coc w zasadzie powinny sie platac, to sie wcale nie placza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Ten ogoreczek to handmade by pitt ? Robi wrazenie Jaki rozmiar ? Nie wiem czy sie da wyciagnac jakiekolwiek ogolne wnioski na temat liczby kotwic i platania. To wywazenie. Zdazaja sie cuda, ktore sie placza, mimo ze maja 1 kotwiczke na pupie... Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 taaa, ten ogorek jest hand made by pitt, wazy 30 gram, jego brat, tej samej dlugosci, wazy 35 gram, zeby dalej latal i wolniej sie wynurzal, dlugosci to: 15 (okolo 30-35 gram), 11 (25-28 gram) i 8 cm (17-20 gram) ... zrobilem cala gromadke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 pitt skad ja ten ksztalcik znam <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 pewnie z zieleniaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 taaaaosiedlowego zapewne.... w koncu kupujemy warzywka w tym samym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 @Pitt, bardzo podoba mi się patent z przezbrojeniem Jack'a. Koniecznie daj znać czy się sprawdził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 moje jacki, przynajmniej te plywajace, tez ulegly pewnym modyfikacjom, z grubsza to trzy kotwice, na razie na stelazu, jezeli sie dobrze sprawdzi, to zrobie to wszystko bardziej estetycznie Pitt, fajny patencik. Pewnie się sprawdzi. Daj jednak znać co i jak. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 PhalaCzytajac Twoj tekst o Jacku to tak jakbym widzial siebie.Tylko, ze ja jeszcze nie dostalem na Jacka zadego Prawdziwego JACKA. Rafal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phalacrocorax Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 Pozwolicie, że odświeżę trochę ten wątek... Tak sobie przeglądam rybki jakie złowiono ostatnio w Vastervik i co widzę... Bertus też zbroi Jacka tak jak Remek. Na tym zdjęciu jest wyraźnie widać że szczupak jest zapięty na kotwicę zamocowaną na przednim oczku. Czyli ten sposób jednak się sprawdza... a ja jak zwykle zapomniałem go przetestować w szwecji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 29 Maja 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 No nieźle, nieźle ... Jestem ciekawy od kiedy Bertus zbroi tak jacka. W tym roku w Szwecji również połowiłem na tą przynętę. Nawet łowiłem na nowy sposób tzw. spławik. Ogólnie rzecz biorąc wkurzałem tą metodą szczupaki do granic możliwości. No i nie tylko ja połowiłem na Jacka ale o tym pewnie powie sam Guzu, który męczył jacka (skutecznie) niemiłosiernie. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waci Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 No to Remek czekamy niecierpliwie na szczegóły tej metody spławikowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 29 Maja 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 Spróbuję opisać w relacji. Ona (metoda ta) ma zastosowanie w pewnych specyficznych warunkach. Jeśli takie zaistnieją z wydawać by się mogło pustej miejscówki wyciągasz kolejne szczupaki. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi