Skocz do zawartości

Ktokolwiek widział .....

lesiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Witam

@Lesiewicz miałem ten kijek przez prawie rok i powiem szczerze, że na sam początek łowienia wydawał mi się super, ale w miarę powiększania arsenału much już było gorzej. Zależy też na jakiej wielkości muchy chcesz łowić ale z cięzkimi bunny bugsami i wiatrem to już bywało ciężko. Jedyną linką, która rzeczywiście ładowała ten kij był Vision Big Mama.

pozdrawiam Maciek

Niestety nie mam zbyt wiele kasy żeby uzbroić sobie kijek u rodbuildera. :( , lub kupić jakiś lepszy model.

A chciał bym spróbować muchowania szczupakowego,i dla tego wybrałem taniość.

Wiem że to nie najlepszy wybór ale innego wyjścia niestety nie mam.

Niedawno na allegro przemknęły wędki scierra sweep i ferox w śmiesznych cenach, jakoś ok 220plnów w klasach #8. Jeśli to jest ta wędka co miał ją Maciek to raczej dałbym sobie spokój...

Jeśli szukasz wersji naprawdę dobrej to szczerze polecam już niestety białe kruki - scierra bw2

Udało się mi ustrzelić 3 takie BW2 - jednego mam ja, a dwa pozostałe Maćki - Antychryst i Szczupły. Swego czasu chciałem kupić jeszcze model #11-12 na suma, ale to już chyba zbytnia extrema by była.

Wędka świetna jak za tą kasę...

Lesiewicz - ja na Twoim miejscu poszedłbym na flyfishing.pl, do zakładki komis i tam dał ogłoszenie kupię kij szczupakowy, nie powinieneś długo czekać.

Nie tak dawno widziałem tez dość rozsądną wędkę u Kuby Chruszczewskiego - jakiegoś flextexa, co jak mi ich wędki nie leżą to ta była ok. Jakiś z lepszych modeli, chyba 10' #9, warto by tego poszukać. Trochę za długi, ale... rzucaliśmy tym i nie przeszkadzało to jakoś bardzo.

Właśnie zakupiłem wędkę Scierra Sweep Fly Fishing Rod 9 ft AFTM 8 więc wybór wędki mam z głowy.

Ale teraz przychodzi problem z wyborem kręciołka .

I tu pytanie do znawców tematu - lepiej wziąsć kołowrotek w klasie 7,8 czy oczko wyżej na zapas.

Ewentualnie zaproponujcie koledzy jakiś kręcioł w cenie do 300Zł.

Do tej wedki moim zdaniem racze 7/8.

W tym przedziale cenowym polecam Scierra IC3, sam używam i jest ok. Alternatywą Greys GRXi, najtaniej widziałem w Sansporcie Pana Szajnika, bo za ok 275pln, chyba że na allegro szukać.

Jeśli wędka przypomina inne Sweepy to będzie ci miło :D :D

Kupiłeś od tego gościa z allegro?