Kuba Standera Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 30lb wystarczy z dużym zapasem, ja bym chyba nawet do tak lekkiego zestawu nad 20 dobrej jakości pomyślał - więcej ci go wejdzie, a do #8 więcej nie potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 25 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Cały sprzęt zkompletowany i dziś odbyły się testy.Powiem tak myślałem na początku że to będzie prostsze, niestety trochę się myliłem.Odległość 10m dobrze położonego sznura to było coś Ale z biegiem czasu rzuty wydłużałem o 1m i po pół godzinie osiągnąłem zawrotny dystans ok 15m Co prawda wiał lekki wietrzyk z tyłu ale to chyba nie powinno być przeszkodą.W pierwszej godzinie nazbierałem muchą trochę trawy leżącej z tyłu na łące i miałem nieprzyjemne spotkanie z z moją przynętą kiedy po wymachu do przodu nagle coś uderzyło mnie w kark Ogólnie jestem zadowolony, choć niestety nic nie złapałem (po za wspomnianą trawą)Ale na ryby przyjdzie jeszcze pora.Jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc w kompletowaniu sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 To jeszcze jedna rada - szkółka muchowa, czy Hurch czy inna. Trochę kosztuje, ale...sporo wyważania otwartych drzwi plus od początku eliminują kłopotliwe później błędy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 27 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 Standerus już myślałem o szkółce ale niestety brak czasu i kasy uniemożliwia skutecznie taką formę nauki (przynajmniej w tym roku).Pozostaje mi uczyć się samemu. Wczoraj byłem znowu nad wodą z moją muchówka i trochę poprawiłem odległości.Zobaczymy jak będzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi