Skocz do zawartości

rozbieranie shimano 2500 gt rb

gooral

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

poszukuje sposobu na przesmarowanie tego kolowrotka.

oryginalnie posiada on taka plastikowa zaslepke do wlewania oliwki, ale to mz bzdura.

chcialem go otworzyc, ale :

1

kosza nei moge sciagnac bo na osi jest pin do szpuli - nie wiem jak go wyjac

2

obudowe nawet jak rozkrece jak w kazdym innym kolowrotku to ja trzyma do kupy dodatkowy element ktory sciaga sie tylem przez pokretlo hamulca - jak sie demontuje hamulec tylny?

btw shimano exage mnie zawiodlo - raz upuscilem do wody i prawie przestal pracowac musialem calosc rozbierac bo woda utknela w srodku.

dokładnie tak, zaciskać.

wlozyc cos w te dziurki na tyle czy reka krecic?

co z hamulcem walki? i jak zdjec kosz kablaka? co z tym pinem? bo po 2 latach chcialem przesmarowac wszystko lacznie z lozyskiem oporowym

edyta:

zdjealem pokretla (walki i glowne) i utknalem znowu

edyta2:

teraz mam problem ten gwint jest z plastiku troszke go nadwyrezyly moje proby odkrecenia...

niby skladam do kupy jak trzeba, ale przy probie operowania hamulcem calosc sie rozkreca. tam sa 2 gwinty

jesden od regulatora hamulca (zwykly) a drugi od pokretla (odwrotny)

jak to zlozyc spowrotem? tzn zostalo mi do zmontowania tylko pokretlo hamulca glownego

edyta3:

poradzilem sobie.

trzeba trzpien hamulca glownego wkrecic dosyc gleboko a pozniej na sile dokrecic pokretlo chwile mi to zajelo, ale chyba dziala.

predzej sie poiesze niz o rozkrece znowu