gooral Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Witam. poszukuje sposobu na przesmarowanie tego kolowrotka.oryginalnie posiada on taka plastikowa zaslepke do wlewania oliwki, ale to mz bzdura.chcialem go otworzyc, ale :1 kosza nei moge sciagnac bo na osi jest pin do szpuli - nie wiem jak go wyjac2obudowe nawet jak rozkrece jak w kazdym innym kolowrotku to ja trzyma do kupy dodatkowy element ktory sciaga sie tylem przez pokretlo hamulca - jak sie demontuje hamulec tylny? btw shimano exage mnie zawiodlo - raz upuscilem do wody i prawie przestal pracowac musialem calosc rozbierac bo woda utknela w srodku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homegeon Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 aby zdjąć czarny kapsel z hamulca, musisz mocno kręcić w prawo.Z mojej Super GT dzisiaj się w końcu udało zdjąć bez żadnych uszkodzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 6 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 aby zdjąć czarny kapsel z hamulca, musisz mocno kręcić w prawo.Z mojej Super GT dzisiaj się w końcu udało zdjąć bez żadnych uszkodzeń znaczy zaciskac hamulec czy luzowac? bo po mojemu w prawo sie zaciska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homegeon Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 dokładnie tak, zaciskać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 7 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 dokładnie tak, zaciskać. wlozyc cos w te dziurki na tyle czy reka krecic?co z hamulcem walki? i jak zdjec kosz kablaka? co z tym pinem? bo po 2 latach chcialem przesmarowac wszystko lacznie z lozyskiem oporowym edyta: zdjealem pokretla (walki i glowne) i utknalem znowu edyta2: teraz mam problem ten gwint jest z plastiku troszke go nadwyrezyly moje proby odkrecenia...niby skladam do kupy jak trzeba, ale przy probie operowania hamulcem calosc sie rozkreca. tam sa 2 gwintyjesden od regulatora hamulca (zwykly) a drugi od pokretla (odwrotny)jak to zlozyc spowrotem? tzn zostalo mi do zmontowania tylko pokretlo hamulca glownego edyta3: poradzilem sobie.trzeba trzpien hamulca glownego wkrecic dosyc gleboko a pozniej na sile dokrecic pokretlo chwile mi to zajelo, ale chyba dziala.predzej sie poiesze niz o rozkrece znowu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi