Kamil_Be Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Cześć. Naszło mnie na pytanie o mój najlepszy kleniowy wobler. Dostałem go około 15 lat temu od ojca, który raczej go nie wystrugał. Ktoś coś kojarzy / zna? Jak na foto. Podgardle czerwone w kształcie trójkąta, stelaż po całości. Ster lekko wygięty w dół z poliwęglanu - już sfatygowany. Oczy malowane ręcznie, góra chyba też. Około 4cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxy77 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 na moje to stary wobler Gębskiego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 ja kiedys mialem podobny model "gebali".. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motylW1 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Cześć.Wydaje mi się, że to Gębski ze starszej produkcji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Stara "gębala" , te fajnie pracowały . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Jeszcze Ci go szczupak nie zjadł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 W takim razie mam jeszcze jednego Gębskiego, 3 lata młodszy od tego killera. Tego akurat lubiły małe kropki, kilka kleni i o dziwo ze dwa bolenie Nie, małego nie ruszały szczupaki (na szczęście ). Ten ma już podpis mistrza i ster, który ułamał mu się w pudełku. Właśnie, czym najlepiej skleić ster? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Wyciagasz ułamany z woblera i wklejasz nowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Wyciaganie ułamanego moze się źle skonczyć, ja tak załatwiłem sobie rapalkę. Jak masz ulamany kawałek to sklej cyjanoakrylem, ale warunek jeden - dosłownie na oparach, żadnych zacieków ani kropli. Pół kropli kleju na papierek i zwilżyć tylko ster. Jakkolwiek nie zawsze po tym zabiegu wobler ma prawidłową akcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 i ja tak własnie stracilem tego gębala,probowalem suszarką do włosów wyjąć pękniety ster.. i tak wyszlo ze go nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 (edytowane) Oba Gębskie.Mam jeszcze kilka takich - środkowy rząd:Ostatni w lewej kolumnie też Gębski ale już inny kształt. Edytowane 25 Sierpnia 2015 przez Okonhel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Kamil, kup drobny brzeszczot i wypiłuj pozostałość po sterze, ja tak robie jak ster jest mocno wklejony i nie da się go wyrwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 (edytowane) zawsze można podgrzać kawałek cienkiego metalu( śrubokrent) nad ogniem i wytopić pozostalosci steru. trzeba to robić stopniowo, żeby nie przupalić korpusu woblera Edytowane 26 Sierpnia 2015 przez fifek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi