Skocz do zawartości

FOLIA HOLOGRAFICZNA- GDZIE KUPIĆ ?

robimax

Rekomendowane odpowiedzi

Robimax z którego skorzystasz? Żadna folia z linków nie jest podobna do tej z filmiku :ph34r:

Ta z Hobbykinga wygląda dobrze.

Pozdr

M

No tak sie zastanawiam nad tą: http://www.epheli.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=printview&t=40658&start=0

chodzi mi o przezroczysta folię, żadne kolorowe czy w wzorki mnie nie interesyją, pozostaje pytanie jak sie to będzie układać na korpusie

czy nie jest za gruba, zawsze jakis metr można kupić na próbę.

No tak sie zastanawiam nad tą: http://www.epheli.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=printview&t=40658&start=0

chodzi mi o przezroczysta folię, żadne kolorowe czy w wzorki mnie nie interesyją, pozostaje pytanie jak sie to będzie układać na korpusie

czy nie jest za gruba, zawsze jakis metr można kupić na próbę.

Gruba i sztywna. Duży wobler o płaskich bokach jeszcze okleisz, z małym nie ma szans.

Gruba i sztywna. Duży wobler o płaskich bokach jeszcze okleisz, z małym nie ma szans.

No to kicha, tego się własnie obawiałem a Ty kolego jaką folią oklejałeś wobki? Bo widziałęm w Twoim wątku kilka  oklejanych taka folią holo.  :)

Edytowane przez robimax
  • Like 1

Tam są inne ceny. Najdroższe są właśnie przynęty. Ceny woblerów zaczynają się od około 60 zł w górę, wszystkie plastikowe made in japan. Rapali nie widziałem w ogóle :) Natomiast sprzęt typu kołowrotki, wędki jest około 40 % tańszy jak u nas, poza tym na miejscu w sklepie od ręki dostajesz 10 % zwrotu ich VAT-u. Tylko trzeba mieć przy sobie paszport, w celu wklejenia potwierdzenia zakupu które później usuwane jest na cle i towar legalnie wieziesz do kraju ;)

• Like 2

• 7 miesięcy temu...

Chcę spróbować naklejać folię holograficzną  transferową na wobki.

Nie chcę oklejać całego wobka tylko  nieregularne paski.

Błyskotki sprawdzały się w trąconej wodzie.

Czy macie patent  jak to naklejać?

Tracę cierpliwość czytając porady  kobiet   które naklejają sobie takie cudo na paznokciach :).

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...

Ale tak szczerze ten hologram coś daje? Lepsze brania czy co? :D

Ładny wygląd, oko kupca jest najwazniejsze. Ryby są na 2 planie. 

Zaobserwowałem jedną zasadę w dziale Lurebulding: im wobler, guma, jig, blacha ładniejsza wizualnie tym osiąga wyższą cene i znajduje wieksza ilość nabywców.

Nie oszukujmy się kazdy twórca w blizszej lub dalszej przyszłosci chce swoje wyroby sprzedawać, a najlepiej jako te wyjatkowe, a jak jeszcze łowne to super.

• Like 1

Popełniłem kilka "holo" woblerów. W wodzie o małej i bardzo małej przeźroczystości okazały się bezkonkurencyjne. Do wybuchu śmiechu skłonił nas (byłem na łódce z kolegą) atak szczupaka na wobler, który płynął przy burcie, na półmetrowej żyłce. Przepływałem na nową miejscówkę, a robiłem to powoli, gdyż groziło nam wpłynięcie na jakąś niewidoczną w mętnej wodzie przeszkodę. Ryba aż walnęła łbem w burtę, otwierając nam szeroko oczy ze zdziwienia, a następnie powodując wybuch radości. Tego dnia na kilkanaście brań tylko jedno było na wobler "zwykły". Pozostałe na "holo".

"Duszki", czyli białe woblery, obficie stroję brokatem holograficznym. Przy brudnej wodzie poprawia to ilość brań. 

Woblery holograficzne to nie tylko marketing, choć nie jest to wobler na każdą okazję. Warto jednak mieć jakiś w pudełku. Apropos, muszę sobie jakiś zrobić, bo te co miałem, dawno mi rozkradli :D

• Like 3

• 4 tygodnie później...

Pobawiłem się trochę holo do paznokci.

Nie przykładałem się do  tego aby z niego aby zrobić jednolitą ładną powierzchnię.

Bardziej takie małe łatki max 1 cm/ 2 mi powychodziły na 5 centymetrowych wobkach.  

Działa to dobrze wieczorem gdy klenie i sandacze wychodzą na rafy.

Te wobki robię w wersji neutralnej i często wiszą nad rafą a ja je delikatnie wprowadzam w drgania.

W dzień  w słońcu na normalnej wodzie nie daje to takich rezultatów. Te zajączki od folii  chyba się  rybom nie podobają ( mówię tu cały czas o Wiśle) . 

• Like 1

Pobawiłem się trochę holo do paznokci.

Nie przykładałem się do  tego aby z niego aby zrobić jednolitą ładną powierzchnię.

Bardziej takie małe łatki max 1 cm/ 2 mi powychodziły na 5 centymetrowych wobkach.  

Działa to dobrze wieczorem gdy klenie i sandacze wychodzą na rafy.

Te wobki robię w wersji neutralnej i często wiszą nad rafą a ja je delikatnie wprowadzam w drgania.

W dzień  w słońcu na normalnej wodzie nie daje to takich rezultatów. Te zajączki od folii  chyba się  rybom nie podobają ( mówię tu cały czas o Wiśle) . 

Pochwal się woblerami jakie zrobiłeś :D

• 3 miesiące temu...