patzaw26 Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Zobacz w papierniczym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Siemanko, czy wie ktoś gdzie można dostać taką folię holo jak na zdjęciach poniżej..eBay USAps. Jaką masz zainstalowaną wyszukiwarkę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Ostatnio firma robiła zlecenie dla drukarni. Znalazłem tam taką fajną folie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Zobacz w papierniczym Pytałem, ale nie mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Ostatnio firma robiła zlecenie dla drukarni. Znalazłem tam taką fajną folie Samoprzylepna? Bo nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Siemanko, czy wie ktoś gdzie można dostać taką folię holo jak na zdjęciach poniżej..prosze bardzo http://www.ehologramy.pl/PL-H16/folie-hotstampingowe.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 (edytowane) Panowie może ktoś przypadkowo będzie składał zamówienie na taką folię holo bo chętnie bym się dorzucił. Ja tam się na ebay-ach nie znam a holo chciałbym wypróbować Edytowane 20 Grudnia 2016 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek K Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 (edytowane) Nie korzystałem co prawda, ale znalazłem coś takiego: http://www.hologram-produkcja.pl/group.php?id=111 Edytowane 20 Grudnia 2016 przez Darek K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 Żeby nie było, że nie szukam i chcę się podłączyć do kogoś na krzywy ryj Może ktoś używał i może coś powiedzieć na ich temat?? http://ramykultury.pl/2009/Folia-holograficzna-do-oprawy-Cover-Crystal.htmlhttps://hobbyking.com/en_us/ultra-thin-prismatic-sticker-sheet-1mtr.htmlhttps://www.fabertec.pl/Folia-VinylEFx-Brite-Overal-Silver-61cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 WitamA ja znalazłem to: https://pl.aliexpress.com/item/120m-4cm-Manicure-Nail-DIY-Decorations-Rainbow-Laser-Transparent-Transfer-Nail-Foil-Roll-Fingernail-DIY-Material/32660449039.html?scm=1007.13339.60109.0&pvid=f1a69c86-40d4-44f9-b8d4-df505e392bd5&tpp=1&detailNewVersion=&categoryId=200001152 Nie wiem,czy samoprzylepna - w opisie nic nie ma. A swoją drogą - niezbyt mi pasuje na ręcznie malowanych woblerach tego typu folia.Zatraca się przez to właśnie własną indywidualność.A wobki przypominają te robione maszynowo.A czy to podnosi skuteczność przynęt?? Pozdrawiam - Romek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 WitamA ja znalazłem to: https://pl.aliexpress.com/item/120m-4cm-Manicure-Nail-DIY-Decorations-Rainbow-Laser-Transparent-Transfer-Nail-Foil-Roll-Fingernail-DIY-Material/32660449039.html?scm=1007.13339.60109.0&pvid=f1a69c86-40d4-44f9-b8d4-df505e392bd5&tpp=1&detailNewVersion=&categoryId=200001152 Nie wiem,czy samoprzylepna - w opisie nic nie ma. To jest folia transferowa, bez kleju. W bardzo dobrej cenie A swoją drogą - niezbyt mi pasuje na ręcznie malowanych woblerach tego typu folia.Zatraca się przez to właśnie własną indywidualność.A wobki przypominają te robione maszynowo.A czy to podnosi skuteczność przynęt?? Pozdrawiam - RomekSą sytuacje, gdy podnosi i to bardzo. Przy ograniczonej widoczności (zmętnienie po silnych opadach deszczu) woblerki holo robią dobrą robotę, są wielokrotnie skuteczniejsze od innych. Również silny zakwit jest czasem woblerów z hologramem. Zbliżony efekt (mam na myśli skuteczność) daje obfita ilość brokatu holograficznego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 "Są sytuacje, gdy podnosi i to bardzo. Przy ograniczonej widoczności (zmętnienie po silnych opadach deszczu) woblerki holo robią dobrą robotę, są wielokrotnie skuteczniejsze od innych. Również silny zakwit jest czasem woblerów z hologramem. Zbliżony efekt (mam na myśli skuteczność) daje obfita ilość brokatu holograficznego. " Nie mam doświadczenia w tej materii...Ale widzę jakiś paradoks.Skoro woda jest mniej przezroczysta to i widoczność jest ograniczona...Więc nawet potencjalna prztnęta świecąca nie powinna dawać lepszego efektu niż normalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 (...) Nie mam doświadczenia w tej materii...(...) No właśnie.A ja mam. I się nim dzielę. Kto zechce, skorzysta. Obowiązku nie ma 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 "Są sytuacje, gdy podnosi i to bardzo. Przy ograniczonej widoczności (zmętnienie po silnych opadach deszczu) woblerki holo robią dobrą robotę, są wielokrotnie skuteczniejsze od innych. Również silny zakwit jest czasem woblerów z hologramem. Zbliżony efekt (mam na myśli skuteczność) daje obfita ilość brokatu holograficznego. " Nie mam doświadczenia w tej materii...Ale widzę jakiś paradoks.Skoro woda jest mniej przezroczysta to i widoczność jest ograniczona...Więc nawet potencjalna prztnęta świecąca nie powinna dawać lepszego efektu niż normalna. Woda ma przejrzystość mniejszą (ale ma - i światło przez nią przenika) więc stosujemy woblery, które dzięki swojej okleinie odbijają nawet resztkowe ilości światła. Dzięki temu są bardziej widoczne w takiej zmętnionej wodzie.W mniejszym (chyba) stopniu tą cechę będą wykorzystywać malowania fluo.Gdzie tu paradoks - chyba że kolega ma coś innego na myśli? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 Najwiekszym paradoksem jest to, że w temacie wypowiadają się osoby mające z tematem nie wiele wspólnego. Nie uważam się za alfę i omegę, ale jak czegoś nie wiem, to siedzę cicho na tyłku i się nie odzywam, a nie próbuję na siłę wciskać całemu światu swoje teorie i przemyślenia. Robienie się na specjalistę w każdej dziedzinie często odnosi zupełnie odwrotny odbiór... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 Polecam folię transferową.Klei się "specjalnym " klejem dostępnym np w sklepie kosmetycznym.Przez to że ta folia jest cieniutka , bardzo ładnie kryje ją lakier bezbarwny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 Najwiekszym paradoksem jest to, że w temacie wypowiadają się osoby mające z tematem nie wiele wspólnego. Nie uważam się za alfę i omegę, ale jak czegoś nie wiem, to siedzę cicho na tyłku i się nie odzywam, a nie próbuję na siłę wciskać całemu światu swoje teorie i przemyślenia. Robienie się na specjalistę w każdej dziedzinie często odnosi zupełnie odwrotny odbiór...Witam Ho hoo..widzę jakieś osobiste wycieczki.Niepotrzebnie. Ja jak czegoś nie wiem to staram się dowiedzieć.Nawet zadając kłopotliwe pytania.Nawet podważając czyjąś wiedzę(lub teorie).Taki już jestem hahaha Wracając do hologramów. Mgła może być przykładem mętnej wody.Czy nie używając źródła światła(latarki) lecz tylko zwierciadełka(kamizelka odblaskowa) będziemy lepiej widoczni we mgle????Oczywiście dla kierowcy który nie używa reflektorów.Bo wędkarz nie świeci na przynętę... Pozdrawiam - Romek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 (edytowane) Nie znam się na foli holo dlatego nie zabieram głosu....Ale wydaje mi się że porównywanie mgły do mętnej wody nie jest zbyt trafne... Światło słoneczne inaczej rozchodzi się we mgle a inaczej w wodzie. Kolejna sprawa jakim cudem kierowca jadąc we mgle ma nie używać świateł to głupota i stwarzanie niebezpieczeństwa na drodze;-) :-D :-P Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Edytowane 23 Grudnia 2016 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 Romek, dlaczego twierdzisz, ze osobiste wycieczki? Nic do Ciebie nie mam ale zauważyłem, ze notorycznie próbujesz udowadniać, ze coś jest czarne chociaż wszyscy twierdzą, że jest białe...Tak jak w powyższym przypadku, najpierw twierdzisz, ze folia holo to w ogóle jest do kitu, nie działa i nie pasuje do hand made, poddając to za pewnik. Później już się tłumaczysz, że chćesz się czegoś dowiedzieć i zadajesz kłopotliwe pytania- co by to nie znaczyło... Niczyjej wiedzy tu nie podważasz, bo wypisujesz poprostu bzdury bez pokrycia. Podejrzewam, że nigdy nie zrobiłeś woblera w folii holo, o ile w ogóle robiłeś w jakiejś folii i próbujesz tu udowadniać wyższość wobkow malowanych w czterech podstawowych barwach nad zdobieniem przy którym naprawdę trźeba mieć trochę pojęcia i doświadczenia. Romku, moja sugestia jest taka, o ile mogę Ci coś sugerować- załóż własny wątek w dziale LB, pokazuj swoje woblery i dziel się z wszystkimi swoimi cennymi radami i przemyśleniami. Ja chętnie popatrzę i poczytam. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 "A swoją drogą - niezbyt mi pasuje na ręcznie malowanych woblerach tego typu folia.Zatraca się przez to właśnie własną indywidualność. A wobki przypominają te robione maszynowo. A czy to podnosi skuteczność przynęt??" Napisałem nie więcej i nie mniej to co powyżej...Mi nie pasuje. O ile brokat i owszem,to już folia nie.Brokatu możesz dać mniej,więcej,wymieszać kolory.Folia jest z matrycy.Koniec - nie ma miejsca na indywidualność. " Niczyjej wiedzy tu nie podważasz, bo wypisujesz poprostu bzdury bez pokrycia." Lubię argumenty - masz jakiś? Bo to powyżej to żaden argument. "próbujesz tu udowadniać wyższość wobkow malowanych w czterech podstawowych barwach nad zdobieniem przy którym naprawdę trźeba mieć trochę pojęcia i doświadczenia." Nic nie próbuję udowodnić nikomu..Ani o czterech ani o czterdziestu nawet barwach hahahaha. Pojęcie to rzecz względna a doświadczenie można zdobyć... Argumenty poproszę.... Jeszcze raz....skoro woda jest mało przejrzysta to co tak naprawdę daje zdobienie błyszczącymi elementami?Na jaką odległość zwiększy się potencjalne odbicie światła jeśli przejrzystość wody wynosi np. 10 cm??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 (...)Argumenty poproszę.... Jeszcze raz....skoro woda jest mało przejrzysta to co tak naprawdę daje zdobienie błyszczącymi elementami?Na jaką odległość zwiększy się potencjalne odbicie światła jeśli przejrzystość wody wynosi np. 10 cm??? Nad wywody teoretyków typu "nie znam się, ale się wypowiem", przedkładam wiedzę empiryczną. A te wskazują wyraźnie, że to działa. I nie obchodzą mnie teorie, że nie powinno Koledzy. Mamy tutaj wymieniać się doświadczeniami. Tytuł wątku jest, jaki jest. Koledzy przekonani o tym, że folia holograficzna jest be i nie powinna być stosowana w ozdabianiu woblerów, powinni skorzystać z wielkiej szansy, jaką jest niezabieranie tutaj głosu. Niech w tym wątku wypowiadają się osoby, które są nim zainteresowane. Mające coś sensownego do wniesienia. Wiedzę, nie domniemania. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrobajt Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 Folia holograficzna najbardziej przypomina rybią łuskę może też być brokat a jeszcze lepszy pyłek . Sprawdza się zarówno w wodzie mętnej jak i kryształowo czystej. Tylko że w mętnej wodzie sprawdzi się do woblerów pracujących w strefie działania promieni słonecznych na takie ryby jak kleń ,boleń ale żadna ryba drapieżna nie pogardzi małą uklejką przepływającą koło jej pyska w płytszych częściach łowiska . Ale maiłem też ataki samej uklei na najmniejsze wersje woblerów z folią holograficzną. Co do łowisk z czystą wodą i woblerów z folią holograficzną to niema co się rozpisywać woblery japońskich marek mówią same za siebie. Jest jeszcze folia transferowa dająca efekt hologramu ale można też woblera oklejonego folią aluminiową i naniesieniu wszystkich szczegółów po 2 warstwie lakieru bezbarwnego dać folie transferowa ale transparentną dającą efekt hologramu mieniącego się wszystkimi barwami tęczy. A żeby hologram nie był tak błyszczący wystarczy zabarwić lakier bezbarwny barwnikiem aby stał się transparentny i takim lakierem pokryć woblera z naniesionym hologramem. Dla mnie woblery z folią holograficzną to podstawowe przynęty na klenia i bolenia a w górskich rzekach też na pstrągi. Z resztą woblery z folią holograficzna są moimi głównymi przynętami od przeszło 15 lat. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dim3n Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Panowie co sądzicie i takie foli http://www.hologram-produkcja.pl/group.php?id=116 i nagrzewanie ją suszarką lub opalarka. Działanie coś na zasadzie oklejania lamp w samochodzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 najlepszym sposobem to chyba będzie malowanie lakierem hologram szybko i przyjemnie a efekt ten sam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzecznymuł Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Polecam folię transferową.Klei się "specjalnym " klejem dostępnym np w sklepie kosmetycznym.Przez to że ta folia jest cieniutka , bardzo ładnie kryje ją lakier bezbarwny.Czy naniesioną folię transferową można pokryć bezpiecznie lakierem poliuretanowym Hartzlack? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi