Wojtek B. Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 http://kontakt24.tvn24.pl/poszli-na-ryby-a-wylowili-zab-mamuta-niecodzienne-odkrycie-w-wisle,176822.html 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Sumy przetrzebione to teraz się za mamuty wzięli ;-) Strach pomyśleć, co następne będzie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Za kilka/naście lat ktoś znajdzie w Wiśle ząb sandacza i też będzie info na tvn24 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Przypomniałeś mi tekst miazgę z zeszłego roku.Późna jesień, szwędam się po główkach i zaczepia mnie dziadek - zasiadek (taki trupkowo/rosówkowy).- Było coś? - pyta.- Nie - kłamię.- A sandacz jak w tym roku?- Marnie.- U mnie też marnie. PANIE, JA JUŻ NIE PAMIĘTAM SMAKU SANDACZA!Opuściłem główkę bez do widzenia. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Czy to oficjalny rekord Polski jeśli chodzi o złowione trzonowce mamuta? Czy wróciły do wody? Jedno ze zdjęć nie spełnia regulaminu forum - widać wyraźnie, że kły leżą suche na stole. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Obawiam się, że za rok mogą pojawić się coraz częściej tytuły: "Poszli na ryby, nic nie złowili. Tragedia na polskich wodach" "Ministerstwo Zdrowia przypomina- wędkarzu, o rybach zapomnij, ale nigdy nie zapominaj o prezerwatywie- syfa złapać jest łatwo!" "Gdzie one są ???" "Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodas Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Witam! I do tego znaleźli ten ząb na "mojej" główce boleniowej Serdecznie Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Gdyby ten mamut się utopił ten ząb wyglądał by inaczej, on padł z pragnienia więc nie jest na razie tak źle, jak by się mogło wydawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 I do tego znaleźli ten ząb na "mojej" główce boleniowej To masz pecha , jak znam życie , to zaczną się poszukiwania reszty mamuta i to oficjalne jak i amatorskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 I będą, jak my, odpytywani przy schodzeniu z wody: - "Panowie, widzieliście jakieś skarby?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 I będą, jak my, odpytywani przy schodzeniu z wody: - "Panowie, widzieliście jakieś skarby?" Dzisiaj jak będziemy na rybach , to trzeba się rozglądać . Jakby tak znaleźć dwa takie zęby , to jeden się odda i człowiek sławny . W gazecie napiszą , a może i w telewizji pokażą .Drugi by się dobrze sprzedało jakiejś klinice stomatologicznej , co by ustawiła w prestiżowym miejscu i pod ząbkiem napisała" Zakład istnieje od końca ostatniej epoki lodowcowej" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 A może to mamut "mięsiarz" był co ostatniego sandacza z główki wyciągnął -) i zęba stracił na obgryzaniu prehistorycznych ości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek25 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 (edytowane) Zaraz tam mamut! To ząb mięsiarza. Ponoć przystosowują już uzębienie żeby resztki rybostanu lepiej wp...lać.Widziałem ostatnio takiego. Jeden miał na przedzie a pół siatki drobnicy do domu wlókł. Wyjątkowo kąśliwa bestia musiała być Edytowane 25 Sierpnia 2015 przez Maciek25 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Obawiam się, że za rok mogą pojawić się coraz częściej tytuły:"Poszli na ryby, nic nie złowili. Tragedia na polskich wodach"ja obawiam się, że będzie jeszcze gorzej...Headline News! "Przerywany program żeby przekazać niesamowitą informację... dziś rano pewien wędkarz poszedł z wędką nad Wisłę i... coś złowił!" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pickok Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Ten ząb to dowód na to że mięsiarze zjedzą wszystko co złapią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Nad morzem też ciekawe rzeczy znajdują:-) http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019379,title,Akcja-wylawiania-kilkunastu-tonowego-wieloryba-zakonczona-Olbrzym-jest-juz-na-brzegu,wid,17796892,martykul.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Nad morzem też ciekawe rzeczy znajdują:-) http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019379,title,Akcja-wylawiania-kilkunastu-tonowego-wieloryba-zakonczona-Olbrzym-jest-juz-na-brzegu,wid,17796892,martykul.html Jakie przelotki i linkę miał dźwig? To się nazywa big game! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 To jeszcze nic, z Bzury wytargali ruski samolot z ww2...chyba jeszcze silnik był ciepły ;-) Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Wielka mi to sensacja.Na takie i podobne znaleziska można natrafić na co dzień w "mojej" rzeczce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 http://wiadomosci.onet.pl/warszawa/wody-bugu-odslonily-tajemniczy-wrak/4b7145 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 http://wiadomosci.onet.pl/warszawa/kolejne-skarby-wydobyte-z-wisly-prawie-20-ton-zabytkow/ehc7nx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vigo Opublikowano 3 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 http://wiadomosci.onet.pl/warszawa/kolejne-skarby-wydobyte-z-wisly-prawie-20-ton-zabytkow/ehc7nxW całkiem niezłym stanie są te "marmury" po tych kilkuset latach zalegania na dnie rzeki, Wisła nieźle widać konserwuje. PS Swoją drogą przerażająco wygląda to puste, prawie suche koryto Wisły na tych zdjęciach. Hydrologiczna masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi