Rafal001 Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Witam- Mam pytanie czy z pontony z twardą podłogą może być za każdym razem spuszczane i napuszczane powietrze ? czy mysi byc on transportowany napompowany? Chodzi mi o taki ponton http://www.smart.gda.pl/futura Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Ja swój składam i rozkładam srednio co tydzień .Do tego są pontony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mi106 Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Zgadzam się z PATU...też mam takie cudo od niedawna i praktycznie co weekend jest rozkładany i składany....takie pontony to już solidna konstrukcja i wytrzymałe materiły.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rafal001 Opublikowano 7 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Dziękuję Panowie-Pytam z tego powodu że słyszałem już różne zdania na ten temat.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 Wszystko co jest często składane i rozkładane szybciej ulega zniszczeniu.No ale jak będziesz robił to ostrożnie i starannie nic Ci nie grozi,pontony są do tego zaprojektowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rafal001 Opublikowano 11 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Witam-Panowie jaka jest waga Waszych pontonów? Waga mojego Zodiaca to 73 kilogramy i nie wiem ilu Ah akumulator kupić-doradźcie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Monk Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 mój 360 to 68 kg - silnik 55 lbs z maximizerem i aku 100 ah - Vmax to tylko 6 km/h ale kilkanaście godzin plywania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 andrew Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 mój 360 to 68 kg - silnik 55 lbs z maximizerem i aku 100 ah - Vmax to tylko 6 km/h ale kilkanaście godzin plywania Jaki to jest aku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Monk Opublikowano 12 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Aku to Toyama gel, ktoś tu w wątku obok krytykował a mój znajomy 3 sezony pływa i aku ma się super czyli może faktycznie kwestia nieodpowiedniej/zepsutej ładowarki skraca żywotność żelowych aku.Te kilkanaście godzin to wynik z majówki - dokładnie 14 h (napięcie po to 11,2 V) ale przy prędkości trollingowej (ok. 2 mph) wtedy maximizer naprawdę się sprawdza (bo przy maxie to już nie ma takiej różnicy wielkiej). Ja bym się bardziej skłaniał ku oszczędności silnika niż jakiejś magicznej pojemności baterii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krisu23 Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Ja krytykowałem. Moja subiektywna opinia posiadacza czterech aku żelowych, ładowanych jedną i tą samą ładowarką. Może prąd z tej ładowarki nie smakuje Toyamie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Monk Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Ciężko mi tu wyrokować, bo za mało danych. Równie dobrze może być tak, że Toyama nie trzyma jakości i są lepsze egzemplarze i gorsze. Ja mam nówkę więc trzyma jak marzenie.A co z trwałością? Odpowiem za dwa, trzy sezony (oby nie wcześniej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rafal001 Opublikowano 21 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 Panowie a jak przewozicie swoje pontony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mi106 Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 Witam! ja przewożę swoją łajbę w samochodzie...piszą wszedzie że można ponton spokojnie przewozić w bagażniku....ale tak naprawdę to potrzebne jest baaaaardzo duże kombi....bo ponton + silnik + wędki i inne graty to naprawdę robi sie mało miejsca...podejrzewam że przewożenie wszystkiego normalna osobówką to bedzie kłopot... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Monk Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 Ja do mojego niedużego auta (Suzuki Ignis) ładuje silnik spalinowy 8KM na podłogę za przednimi siedzeniami, na tylne siedzenia dwie torby z pontonem, na to skrzynkę z przynętami,echo, kapoki i inne bajery. Wzdłuż auta 2 wędki jednoskłady 2,13 m. Reszta rzeczy w bagażniku. Auto zapakowane po dach, ale można jechać wygodnie i z dowolną prędkością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Rafal001
Witam- Mam pytanie czy z pontony z twardą podłogą może być za każdym razem spuszczane i napuszczane powietrze ? czy mysi byc on transportowany napompowany? Chodzi mi o taki ponton http://www.smart.gda.pl/futura Pozdrawiam
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi