Skocz do zawartości
  • 0

Ponton z twarda podłogą

Rafal001

Pytanie

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Aku to Toyama gel, ktoś tu w wątku obok krytykował a mój znajomy 3 sezony pływa i aku ma się super czyli może faktycznie kwestia nieodpowiedniej/zepsutej ładowarki skraca żywotność żelowych aku.

Te kilkanaście godzin to wynik z majówki - dokładnie 14 h (napięcie po to 11,2 V) ale przy prędkości trollingowej (ok. 2 mph) wtedy maximizer naprawdę się sprawdza (bo przy maxie to już nie ma takiej różnicy wielkiej). Ja bym się bardziej skłaniał ku oszczędności silnika niż jakiejś magicznej pojemności baterii.

• 0

Ciężko mi tu wyrokować, bo za mało danych. Równie dobrze może być tak, że Toyama nie trzyma jakości i są lepsze egzemplarze i gorsze. Ja mam nówkę więc trzyma jak marzenie.A co z trwałością? Odpowiem za dwa, trzy sezony (oby nie wcześniej)

• 0

Witam! ja przewożę swoją łajbę w samochodzie...piszą wszedzie że można ponton spokojnie przewozić w bagażniku....ale tak naprawdę to potrzebne jest baaaaardzo duże kombi....bo ponton + silnik + wędki i inne graty to naprawdę robi sie mało miejsca...podejrzewam że przewożenie wszystkiego normalna osobówką to bedzie kłopot...

• 0

Ja do mojego niedużego auta (Suzuki Ignis) ładuje silnik spalinowy 8KM na podłogę za przednimi siedzeniami, na tylne siedzenia dwie torby z pontonem, na to skrzynkę z przynętami,echo, kapoki i inne bajery. Wzdłuż auta 2 wędki jednoskłady 2,13 m. Reszta rzeczy w bagażniku. Auto zapakowane po dach, ale można jechać wygodnie i z dowolną prędkością B)