Skocz do zawartości
  • 0

Jak przystosować echo do działania nocą?

SPIDERLING84

Pytanie

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

W mark 5x za podświetlenie ekranu odpowiadają diody LED. Dają one intensywną barwę białego światła stąd ten problem w nocy. Oko rejestruje w danym momencie dwa kontrastujące kolory. Czerń i żywą biel. Zarówki dają żółtą biel. Myślę że nawet przy wyregulowaniu poziomu jasności ekranu na 0 (powinna być 9 stopniowa skala jasności ukryta pod przyciskiem LIGHT) będziesz miał problem z oślepianiem. 

• 0

Wszystko zależy jaki efekt chce się uzyskać. Foli nie próbowałem, gdyż nie mam takiego problemu. Moje echo po wyciemnieniu ekranu do wartości zero już mnie nie oślepia. Jeżeli oczy mi się nie zdążyły przyzwyczaić do ciemności a potrzebuje zrobić coś na szybko używam posiłkowo czołówki z rozproszonym światłem. Czyli na tradycyjnych żarówkach tak aby światło zbyt mocno nie zwężało mi źrenic. Gdy minie kilka minut oczy przyzwyczajają się i jest już dobrze.

Spróbuj ustawić echo w różnych skalach. Może podpasujesz któreś wartości pod swoje oczy. Mam na myśli jasność i kontrast ekranu.

Jak nic nie pomoże foli może się okazać pomocna.

• 0

Jeśli nie uda się zmniejszyć siły podświetlenia proponuje zakupić kawałek dymionej lub czarnej plexi , można dociąć na wymiar idealnie do wielkości ekranu . 

• 0

Ludzie!!!! 
jak folia przyciemniajaca!! Jaka dymiona plexi!!! Czy Wy żeście oczadzieli???  To juz chyba lepiej i łatwiej okulary przeciwsłoneczne w nocy nosić  ;)

Jak ktos nie wie co odpowiedzieć to nie powinien wymyslać jakiś fantasmagorii tylko poczekać az odpowie ktoś co ma cos do powiedzenia i to z senesem.
Po co zaśmiecać to forum. Ono jest po to by nam słuzyć wiedzą innych użytkowników.

Niektórzy to chyba piszą byle pisac i nabijac ilośc postów a jerkbait.pl traci pzrez to na swojej wartości.

Mark 5xPro ma na 100% tryb nocny, więc Mark 5x tez powinien go miec..
Nawet jakby nie miał trybu nocnego to na 100% ma możliwość regulacji natężenia podświetlenia. Ponadto można odwrócić skalę szarości i też nie będzie tak "waliło" po oczach.

• Like 2

• 0

Smiejecie sie z kolegi, a czy lowicie regularnie nocą?

Jak przeczytasz pierwszy post, kolega nie łowi, On nie może pływać.

A swoją drogą wystarczy trochę chcieć poznać sprzęt, przeczytać instrukcję, może nawet ją zdobyć i wyczytać że:

Cytat ze strony 

Regulacja podświetlenia: Kilka poziomów – regulacja za pomocą klawiatury

Ale lenistwo nie pozwala na to, zawsze się przecież znajdzie jakiś "łoś", np. ja, to pokaże.

EOT

• Like 2