SPIDERLING84 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Witam, posiadam Mark 5x, który niestety nie posiada trybu nocnego. Czy jest sposób, żeby wyciemnić obraz do pracy nocą? Blask erkanu ślepi i nie da się pływać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Andan Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 W mark 5x za podświetlenie ekranu odpowiadają diody LED. Dają one intensywną barwę białego światła stąd ten problem w nocy. Oko rejestruje w danym momencie dwa kontrastujące kolory. Czerń i żywą biel. Zarówki dają żółtą biel. Myślę że nawet przy wyregulowaniu poziomu jasności ekranu na 0 (powinna być 9 stopniowa skala jasności ukryta pod przyciskiem LIGHT) będziesz miał problem z oślepianiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SPIDERLING84 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 a gdyby folię przyciemniająca na to nałożyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Andan Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Wszystko zależy jaki efekt chce się uzyskać. Foli nie próbowałem, gdyż nie mam takiego problemu. Moje echo po wyciemnieniu ekranu do wartości zero już mnie nie oślepia. Jeżeli oczy mi się nie zdążyły przyzwyczaić do ciemności a potrzebuje zrobić coś na szybko używam posiłkowo czołówki z rozproszonym światłem. Czyli na tradycyjnych żarówkach tak aby światło zbyt mocno nie zwężało mi źrenic. Gdy minie kilka minut oczy przyzwyczajają się i jest już dobrze. Spróbuj ustawić echo w różnych skalach. Może podpasujesz któreś wartości pod swoje oczy. Mam na myśli jasność i kontrast ekranu.Jak nic nie pomoże foli może się okazać pomocna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarzyk1 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Jeśli nie uda się zmniejszyć siły podświetlenia proponuje zakupić kawałek dymionej lub czarnej plexi , można dociąć na wymiar idealnie do wielkości ekranu . http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=plexi+dymiona&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y&bmatch=s0-hou-1-4-0807 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bierjoza Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Ludzie!!!! jak folia przyciemniajaca!! Jaka dymiona plexi!!! Czy Wy żeście oczadzieli??? To juz chyba lepiej i łatwiej okulary przeciwsłoneczne w nocy nosić Jak ktos nie wie co odpowiedzieć to nie powinien wymyslać jakiś fantasmagorii tylko poczekać az odpowie ktoś co ma cos do powiedzenia i to z senesem.Po co zaśmiecać to forum. Ono jest po to by nam słuzyć wiedzą innych użytkowników.Niektórzy to chyba piszą byle pisac i nabijac ilośc postów a jerkbait.pl traci pzrez to na swojej wartości.Mark 5xPro ma na 100% tryb nocny, więc Mark 5x tez powinien go miec..Nawet jakby nie miał trybu nocnego to na 100% ma możliwość regulacji natężenia podświetlenia. Ponadto można odwrócić skalę szarości i też nie będzie tak "waliło" po oczach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Kolega jest spawaczem i używa takiej samoczynnie ściemniającej się przyłbicy jak spawa, może taka weź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esoxlucius1 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Smiejecie sie z kolegi, a czy lowicie regularnie nocą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SPIDERLING84 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Pobawię się ustawieniami wobec tego. Jeśli nic z tego nie wyjdzie, pobawię się w folie. Jeśli dalej nie będzie efektu - kupię coś innego. Dzięki za rady. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Smiejecie sie z kolegi, a czy lowicie regularnie nocą?Jak przeczytasz pierwszy post, kolega nie łowi, On nie może pływać. A swoją drogą wystarczy trochę chcieć poznać sprzęt, przeczytać instrukcję, może nawet ją zdobyć i wyczytać że:Cytat ze strony Regulacja podświetlenia: Kilka poziomów – regulacja za pomocą klawiatury Ale lenistwo nie pozwala na to, zawsze się przecież znajdzie jakiś "łoś", np. ja, to pokaże. EOT 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Z tego co pamiętam, to tryb nocny włączało się przez przyciśnięcie krótkie przycisku Power. Jest tam opcja do wyboru tryb nocny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
SPIDERLING84
Witam, posiadam Mark 5x, który niestety nie posiada trybu nocnego. Czy jest sposób, żeby wyciemnić obraz do pracy nocą? Blask erkanu ślepi i nie da się pływać.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi