piotrcarp Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Tak wyglada od srodka moj Biomek 4000fb moze sie komus przyda I nawet smaru tym razem nie oszczedzali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Ja mam Biomka 3000FB . Gdy go kupiłem , to po otwarciu stwierdziłem , że chyba był pominięty jeden z punktów na taśmie produkcyjnej . Ten gdzie się smaruje młynki. Nawet nie było jednego ATOMU smaru!!! , nie mówiąc o oszczędnym smarowaniu - tylko przeoliwiony. Chodził bardzo dobrze ,ale z takim smarowaniem ,długo by chyba nie wydolił. Czyli co egzemplarz to niewiadoma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Używa ktoś Biomka 4000FB i Sustain 4000FG?Może ktoś opisać wrażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubazmech Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Trochę mnie intrygują opinie na temat Biomastera 4000FB jako kołowrotka, na którym duże, stawiające spory opór w wodzie przynęty nie robią żadnego wrażenia. Nie używałem 4000FB ale od początku sezonu kręcę 2500FB przy okoniówce. Kołowrotek bardzo przyjemny w użytkowaniu, kręci gładko i cicho...ale tylko przy przynętach, które stawiają b.mały opór (gumki do 6-7cm na główkach 2-7g, najmniejsze Salmo Minnow itp.). Już w momencie ściągania Horneta 3,5cm kołowrotek zaczyna przemawiać, czytaj postukiwać. Wczoraj w ramach testu założyłem Rapale Husky Jerk 08 i biomasterek akustycznie dawał do zrozumienia, że to dla niego już zdecydowanie zbyt wiele- stuki puki intensywne. Ciekawi mnie ta niska granica "tolerancji" bo np. ta rapalka to nie jest jeszcze jakiś mocno "oporowy" wobler nawet dla kołowrotka tej wiekości. Dodam, że kołowrotek nie był smarowany od czasu zakupu, ma za sobą jakieś 20-30 krótkich wypadów.Chętnie bym się dowiedział jak to wygląda u innych, w małych i większych egzemplarzach FB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Mam rozmiar 4000. Byl smarowany po kilku wypadach. W tym roku od maja to moj glowny mlynek do wszystkiego wiślanego czyli woblery od malych po sandaczowe i jakies sdr. Do bolenia na sterowce i bezsterowce po prawie 20 gram oraz do gum z glowkami max 16 w tym sezonie jak narazie. Nie widze zadnych stukow nic nie szumi praca moim zdaniem wzorowa. Hamulec tez. Najwieksza ryba karp ponad 15 kg wyjechal w miare normalnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patron Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Tez posiadam rozmiar 4000.Kupiony jako uzywany ponoc nie rozkrecany.U mnie wspolpracuje przedewszystkim z gumami na glowkach do 25gr.Tez nie zauwazylem nic niepokojacego.Bardzo fajny mlynek za rozsadne pieniadze.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolinka666 Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Witam, mam mały dylemat.Zastanawiam się nad kupnem kołowrotka.Biomaster 4000 fb czy może Sustain również 4000. Głównie pod obrotówki 3 i 4, wobki do 12 cm i gumisie do 5 cali plus do 20 g ołowiu. Łowisko głównie Bug. Bardziej interesują mnie opinie o Sustainie ponieważ jednego Biomastera już mam, a może ktoś łowił jednym i drugim?Znalazłem jeszcze Ultegrę Advance Jdm,też się nad nią zastanawiam. Może ktoś coś podpowie? ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 http://jerkbait.pl/topic/28593-help-shimano-sustain-vs-biomaster-4000/http://jerkbait.pl/topic/33565-biomaster-4000-fb-czy-biomaster-4000-jdm/http://jerkbait.pl/topic/20608-shimano-sustain-fg/http://jerkbait.pl/topic/11707-sustain-2012-fg-czyli-darth-vader-kolowrotkow-spiningowych/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolinka666 Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Dzięki ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubiksfishing Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Sustain 4000 wpadł w moje ręce i będzie tyrał w akompaniamencie szczupaków. Kołowrotki mają róże cechy, które zdobywają serce wędkarzy - moim zdaniem w tym modelu dźwięk hamulca jest nie do podrobienia... poezja! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 (edytowane) Witam, mam mały dylemat.Zastanawiam się nad kupnem kołowrotka.Biomaster 4000 fb czy może Sustain również 4000. Głównie pod obrotówki 3 i 4, wobki do 12 cm i gumisie do 5 cali plus do 20 g ołowiu. Łowisko głównie Bug. Bardziej interesują mnie opinie o Sustainie ponieważ jednego Biomastera już mam, a może ktoś łowił jednym i drugim?Znalazłem jeszcze Ultegrę Advance Jdm,też się nad nią zastanawiam. Może ktoś coś podpowie? ????Miałem biomastera 4000fb którego wymieniłem na sustaina 4000 fg Dlaczego ? Dlatego , że biomaster miał zbyt szeroki rottor i dość duży kablonk który podczas łowienia prał mnie po kostkach Sustainem przelowilem cały w zasadzie kończący się już sezon Biomaster po kilku wypadkach na ryby trafił na giełdę Sustain podpięty był do kraaga służącego do połowu sandacza a w zasadzie do próby jego złowienia Główki 30 gram plus guma to max co było targane tym zestawem i jak na ta chwilę nic się temu kołowrotkowi nie dzieje Rozbieralem biomka i sustaina W środku wydaje się być wszystko to samo Przekładnia jak by taka sama Sustain trochę lżejszy od biomastera Edytowane 28 Listopada 2017 przez tony1983 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 A jak wypadają te kołowrotki w kwestii siły ciągu? Mój biomek przy wiślanym sandaczowaniu w dość dużym uciągu targa gumy wielkości 5 cali na główkach do 35g. Zadaża się że i 55g samego ołowiu leci, a młynek nawet nie pierdnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Myślę że nie ma jakiejś strasznej różnicy W prawdzie 55gram ołowiu nie wieszałem Najcieżej co lowilem sustainem to 35 gram i guma 4.5 cala lunkera i nic tam się nie działo Zazwyczaj aż tak ciężko nie lowie więc myślę że posłuży jeszcze dobra chwilę Luzy takie jak od nowości czyli powiedzial bym ze fabryczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 A czy zauważyłeś, żeby którymś się ciężej kręciło przy tej samej ciężkiej przynęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 (edytowane) A czy zauważyłeś, żeby którymś się ciężej kręciło przy tej samej ciężkiej przynęcie?Jeżeli mam być szczery to między tymi kolowrotkami akurat różnicy nie było ale porównując je to twin powera sw4000pg to już szału nie ma Twinek to by krokodyla wciągnął Tak na poważnie to na prawdę nie widać między nimi żadnej różnicy Sustain jak i biomaster mają dość długie ramiona korbki dłuższe od stelki 4000 o 2- 3 mm więc ta siła ciągu jest ... Edytowane 28 Listopada 2017 przez tony1983 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Sustain 4000 wpadł w moje ręce i będzie tyrał w akompaniamencie szczupaków. Kołowrotki mają róże cechy, które zdobywają serce wędkarzy - moim zdaniem w tym modelu dźwięk hamulca jest nie do podrobienia... poezja! No i jak sie kolowrotek sprawuje po roku szczupakowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Kręci ktoś nowym Suskiem 4000 FI ? Jak wrażenia. Z tego co widziałem, to bebechy za wyjątkiem ośki posuwu szpuli, takie same jak w Twin Powerze PG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Mogę jedynie, wracając do Biomastera 4000 FB, potwierdzić, że młynek ten jest świetny i faktycznie nie czuć praktycznie jego pracy. Cały opór, ciężar przynęty przejmuje kij ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi