BOB1 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 (edytowane) Może ktoś mi wyjaśni genezę, tak powszechnie używanego nie tylko na tym forum, słowa : "zazdraszczam"?...bo równie paskudny skrót : "plećka" i "gratki" to jeszcze potrafię sobie wytłumaczyć. Edytowane 26 Sierpnia 2015 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Ty Robert, jakiś nie "na czasie" jesteś. Ja nie wiem ale udaję, że wiem i nie pytam 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Nie pomyślałem o tym i "wyszłem" na ciemnozgreda PSMłody katecheta zapytał w szkole innych nauczycieli jak dotrzeć do młodego, współczesnego pokolenia. Poradzili mu aby nawiązywał kontakt używając słownictwa, powszechnie przez nich używanego np. siema, nara, pozdro itd.Wszedł więc katecheta do klasy i przywitał uczniów ... pochwa ! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 (edytowane) Ty Robert, jakiś nie "na czasie" jesteś. Ja nie wiem ale udaję, że wiem i nie pytam Stare przysłowie powiada: Kto pyta nie błądzi. Ponieważ Waldek i Robert i najbardziej "moja skromna" mamy już z górki nie musimy sie juz zbytnio poprawnością polityczną przejmować możemy pytać bez ogródek. Łącznie z kłopotliwymi pytaniami typu: cui bono lub qui pro quo ew qui gon jinnNaraU. Edytowane 26 Sierpnia 2015 przez Ugly 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Dla mnie to nic innego ,jak to ,że ktoś zazdrości i szcza(sika) na to .............normalnie,ma to w dupie jednym słowem ,albo nawet trzema...............hahhaah 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Kiedyś, pewien Mikołaj napisał: "aby język giętki, powiedział to co pomyśli głowa" . Zapewne dzisiaj zastąpił by "język" , "klawiaturą"...wybacz ale myśli nie pojąłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierżant Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Mikołaj, powiadasz... Myślałem, ze Juliusz, widać, żyłem w nieświadomości Ach, te słowa, słowa... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 To nie problem w słowach tylko ... w sklerozie Bo oczywiście masz rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 ...bo równie paskudny skrót : "plećka" i "gratki" to jeszcze potrafię sobie wytłumaczyć. Mi się najbardziej podoba 'pletka' pletka spod napletka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierżant Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Ach, BOB, mnie też często dopada macocha - skleroza. I te debilne neologizmy również rażą. Bardzo, bardzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 (edytowane) Edytowane 27 Sierpnia 2015 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 (edytowane) ............................ Łącznie z kłopotliwymi pytaniami typu: cui bono lub qui pro quo ew qui gon jinnNaraU. Jak rrrrany "Zazdraszczam" oczywiście, że wiesz, co napisałeś Poklikam w słowniczku googla Edytowane 27 Sierpnia 2015 przez popper 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Jak rrrrany "Zazdraszczam" oczywiście, że wiesz, co napisałeś Poklikam w słowniczku googla U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 (edytowane) Pasuje do tematu "Przysięgam polskiej mowy strzecBo język to narodu skarbDopóki zdolnym podnieść mieczNa straży granic będę stał" https://www.youtube.com/watch?v=vKIdRsMcQVw W linku poniżej jeszcze kilka przykładów nagminnych błędów - mnie szczególnie irytuje "bynajmniej" >[ Ale komentarz też dobry http://mistrzowie.org/646899/Irytujace-bledy Edytowane 28 Sierpnia 2015 przez coma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi