slawek_2348 Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 @Fudo,przede wszystkim zastanów się poważnie czy chcesz na ten wymarzony kołowrotek łapać ryby, czy też chcesz go MIEĆ.Mogę z dużym prawdopodobieństwem przyjąć że jeżeli wykosztujesz się na kołowrotek z najwyższej półki to będzie Ci żal go zniszczyć i będziesz się cieszył samym faktem posiadania, a używał będziesz czegoś taniego.Kup sobie raczej coś solidnego ze średnio-wyższej półki cenowej (TP, Certate, lub coś w tej klasie), a będziesz miał sprzęt którego będziesz z czystym sumieniem używał, a też będzie Cię cieszył fakt posiadania dobrego kołowrotka.Zakup "topowego" kołowrotka odłóż do czasu kiedy 2-3 tyś. złotych nie będą demolowały Twojej kieszeni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Z Daiwami nie mam zbyt dużego doświadczenia więc na temat Exista się nie wypowiem. Jeśli chodzi o Stelle to moim zdaniem od 14 lepszym wyborem będzie jak juź ktoś wcześniej nspisał model z 2010 roku lub z 2007. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskie Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Stella, szczególnie większe modele. Raczej te starsze. Od lat testuję przy spinningowaniu przynętami powyżej 90 g i popperami 100-150 g.Nie do zajechania. Oczywiście trzeba dbać, czyścić, ale jeśli słona woda z Morza Czerwonego, czy Oceanu Indyjskiego nie dała jej rady, toczapka z głowy. O hamulcu dokręconym do pozycji "beton" nie wspomnę Tez daje radę! Ale przy karanksach GT inaczej się nie da............... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Nie otwierajac niepotrzebnie nowego watku, chcialbym poprosic o rade. Otoz mam zamiar kupic 2015 Daiwa Exist 3012. Kolowrotek jest nowy. Jest tez mozliwosc zakupienia tego samego kolowrotka ale z rocznika 2012. Rowniez jest to mlynek nie uzywany (ten sam rozmiar). Pytanie sprowadza sie do roznic.Czy sa jakies znaczace roznice? Czy warto dolozyc okolo $160.00 i kupic ten nowszy rocznik?Za pomoc z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Wzialbym 2012 model 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Wzialbym 2012 modelJa tak samo. Raz że ładniejszy od 15' choć niby o gustach się nie dyskutuje a dwa już przetestowany przez spore grono wędkarzy. I wypadał dobrze Zresztą tak się złożyło że miałem jednego dnia w ręku oba modele, egzemplarze wystawowe, i jakoś nie czułem różnicy na plus dla nowszego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Rysiek weź tego z 12 roku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 12 ladniejsza Chociaz swojej 15 nie mam zamiaru wymieniac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 (edytowane) Nie otwierajac niepotrzebnie nowego watku, chcialbym poprosic o rade. Otoz mam zamiar kupic 2015 Daiwa Exist 3012. Kolowrotek jest nowy. Jest tez mozliwosc zakupienia tego samego kolowrotka ale z rocznika 2012. Rowniez jest to mlynek nie uzywany (ten sam rozmiar). Pytanie sprowadza sie do roznic.Czy sa jakies znaczace roznice? Czy warto dolozyc okolo $160.00 i kupic ten nowszy rocznik?Za pomoc z gory dziekuje. A Stelli nie Edytowane 8 Stycznia 2016 przez popper 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 A Stelli nie A kto chce kołowrotek do dooopy? Swoją drogą też świetny wybór. Choć ja na przykład wolę Daiwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 A kto chce kołowrotek do dooopy? Swoją drogą też świetny wybór. Choć ja na przykład wolę Daiwy A ja shimano . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 A ja nie musze wybierać 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Extraspiner Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Podłącze się pod temat,tylko nie w tej klasie cenowej a mianowicie Exceler czy Exage z przednim hamulcem rozmiar 4000-Proszę kliknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 A ja nie musze wybierać Już od dawna uważam że monogamia to przeżytek również nie widzę sensu się ograniczać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leo Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Exist Kolega chyba się nie zapoznał z poniższymi zasadami, kolejne takie posty będą usuwane http://jerkbait.pl/topic/62466-zasady-tworzenia-wpis%C3%B3w-na-forum-jerkbaitpl/ Edytowane 29 Stycznia 2016 przez milupa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Użytkuję Exista z 2015 roku i jestem bardzo zadowolony Do tej pory były tylko Stelle aż spróbowałem Exista i nie żałuję Wcześcniejsze generacje Exista jakoś mi nie leżały do moich zastosowań. A co do wersji z 2012roku to "BRZYDAL" ale kręci bardzo przyzwoicie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Fajnie, że jest ktoś kto może te kołowrotki porównać - Sebastian a jakie są różnice wg. Ciebie? Dlaczego Exist? Lepiej Ci się nim kręci bo: gładziej pracuje, lżej rusza, jest ładniejszy czy może coś jeszcze innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Głównie poszedłem w kierunku Exista z ciekawości No i podczas uzytkowania zaskoczył mnie właśnie jakością pracy Start może nie jest powalający bo to mimośród ale jestem bardzo zadowolony No i na plus jest tez szerokość szpuli w wersji 3000 jest ona znacznie większa niż u konkurencji Kręcioł jest cały czas do dalszego testowania bo niestety za dużo się u mnie nie na kręcił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Ok, to już jest informacja. Thx. Rozumiem, że w stosunku do stelli (jakiej jeśli można) startuje zauważalnie ciężej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Jest to naprawdę mało wyczuwalna różnica no ale delikatnie jest Jak się łowi dużo stellą to można mieć takie wrażenie.Natomiast jak już łowisz podczepisz jakąś przynętę i łowisz to różnicy nie zauważysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Natomiast jak już łowisz podczepisz jakąś przynętę i łowisz to różnicy nie zauważysz A jak już ryby są i biorą to masz w du...ie czy to Stella czy Catana ... (komentarz z przymrużeniem oka ) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Hmmm .... a jesteś w stanie porównać start Exista 15 do turków Z iA lub Z C ? Ewentualnie kanciaków iT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Dawno nie używałem starych turków Nie wypowiem się Nie rozdrabniajmy się aż tak w ten start bo niektórzy ewidentnie nie wiedzą o co kaman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 ok. Dzięki za info - zwrócę na to uwagę przy oglądaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 To daj znać jak to wygląda w Twoim odczuciu Jestem ciekawy co spostrzegniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi