brig Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Józek nie wiem co z nimi robisz ja po prostu tylko łowię:-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander78 Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Panowie jeden woli córkę a drugi teściowaJa mam dwie stelki 4000xg i 4000sw oba super kołowrotki ale brakowało mi czegoś pod okoniaI tym razem poszedłem w Daiwe exist 1003Miałem Ja raz na rybach ale zacny kołowrotek Dyskusja który lepszy to Jak wybrać miedzy mercedesem a bmw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 niestety pewnie kiedyś skończy się to moim bankructwem, ale innej drogi nie ma - trzeba obydwóch samemu spróbować... ehhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Panowie jeden woli córkę a drugi teściowaJa mam dwie stelki 4000xg i 4000sw oba super kołowrotki ale brakowało mi czegoś pod okoniaI tym razem poszedłem w Daiwe exist 1003Miałem Ja raz na rybach ale zacny kołowrotekDyskusja który lepszy to Jak wybrać miedzy mercedesem a bmwDobrze prawisz, ja jednak wolę córkę czyli stellę, teściową zostawiam innym :lol: . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander78 Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Ja Mam obie naraz fajne uczucie raz z jedna raz z druga????A I czasami dwie w jednym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Dobrze prawisz, ja jednak wolę córkę czyli stellę, teściową zostawiam innym :lol: . Nie zostawiasz mi wielkiego pola manewru 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majunio Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Myślę że porównanie do motoryzacji to bardziej jednak lamborghini i ferrari. Ferrari to genialne samochody czyli stella ale lamborghini to szaleństwo czyli exist... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Dziś bawilem się existem 15 3000 i... Moja kobitka juz wybrala sobie prezent na 8 marca???? zabirz taką na targi...???? exist mega lekki w sam raz dla kobietki???? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Czyli odpowiedź jest prosta: Stelle są dla panów a Existy dla pań! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Czyli odpowiedź jest prosta: Stelle są dla panów a Existy dla pań! uuuu to się może złe skończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Exist jest topowym wyborem dla zwolenników Daiwy a Stella analogicznie dla entuzjastów Shimano. Zasada prosta jak drut i chyba zrozumiała (chyba że mamy zaje...y mózg jakimś luciem i wklejkowymi xfastami do 10G na suma). Miałem Shimano a teraz przesiadłem się całkowicie na Daiwe i gdybym miał wolne 2,5 tysia to kupił bym Exista, a raczej Certate plus Avida Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 A mówił ktoś tym existem 15 intensywnie przez sezon i może się podzielić opinia odnośnie kultury pracy i trwałości? Pytam, bo sceptyczny jestem co do zaoinu, ale może niesłusznie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 A mówił ktoś tym existem 15 intensywnie przez sezon i może się podzielić opinia odnośnie kultury pracy i trwałości? Pytam, bo sceptyczny jestem co do zaoinu, ale może niesłusznie.... Gramatura 3-7g kulka plus gumka.Exist 2500 zero zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał263 Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Gramatura 3-7g kulka plus gumka.Exist 2500 zero zmian.Zdziwiłbym się gdyby było inaczej. Przy takich obciążeniach to każdy kołowrotek Shimano/daiwa bez zmian raczej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Lubię takie tematy z cyklu "kawa czy herbata " . Jeden łowi na stelle inny na exista ...zawsze bedzie za i przeciw. Najlepiej mieć oba Wtedy nie sciągać metki z kręcioła i dodać ostro migającą diodkę w jej pobliżu ,tak ażeby koledzy łowiący gdzieś obok dokładnie widzieli ile zapłciliśmy za kołowrotek. Szacun rośnie momentalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 najlepiej to mieć na tuningowych częsciach,szpule ,korby, knoby,standy wtedy każdy nad woda kto nie wie"o co kaman" myśli że mamy podróbę i mamy spokój 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 najlepiej to mieć na tuningowych częsciach,szpule ,korby, knoby,standy wtedy każdy nad woda kto nie wie"o co kaman" myśli że mamy podróbę i mamy spokój Wtedy pomyślą , że burak jesteś i nie stać Cię nawet na mikado NIe ma złotego środka i ta zle i tak nie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Tak, tylko jak bedziemy się przejmowali tym, co sobie ktoś pomyśli, to lepiej wcale nie wychodzić nad wode.Najważniejsze to to, żeby sam łowiący był w pełni usatysfakcjonowany swoim sprzętem, a czy to bedzie sprzęt za kilka czy kilkanaście stówek to mało istotne. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Tak, tylko jak bedziemy się przejmowali tym, co sobie ktoś pomyśli, to lepiej wcale nie wychodzić nad wode.Najważniejsze to to, żeby sam łowiący był w pełni usatysfakcjonowany swoim sprzętem, a czy to bedzie sprzęt za kilka czy kilkanaście stówek to mało istotne. To jest sentencja którą powinniśmy się kierować... i nie odbiegać od tematu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 panowie wczoraj na targach porownywalem kolowrotki miedzy exist a stella i mam jednoznaczna odp..za stelle nie dalbym 1000zl jest nie wart tej kasy...kolowrotek za taka kase powinien chodzic jak maszynka a on chodzi bardzo ciezko i z wygladu w ogole mi sie nie podoba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 (edytowane) Lubię takie tematy z cyklu "kawa czy herbata " . Jeden łowi na stelle inny na exista ...zawsze bedzie za i przeciw. Najlepiej mieć oba Wtedy nie sciągać metki z kręcioła i dodać ostro migającą diodkę w jej pobliżu ,tak ażeby koledzy łowiący gdzieś obok dokładnie widzieli ile zapłciliśmy za kołowrotek. Szacun rośnie momentalnie Dziwna teoria. Myślę że każdy kupuje to na co może sobie pozwolić .A metki jeszcze u nikogo nie widziałem .To jest pasja więc wydajemy wszystko a nawet więcej niż można. A wracając do tematu są to dwa inne kołowrotki ja wolę exista na większe gramatury mam stellę. Kocham masełko jakie dają mi one i co zrobię a jak znajdziecie coś o podobnej pracy i wadze tańsze to chętnie kupię sprzedam exista i kupię Neptuna ☺ Pozdrawiam Edytowane 15 Lutego 2016 przez brig 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 (edytowane) panowie wczoraj na targach porownywalem kolowrotki miedzy exist a stella i mam jednoznaczna odp..za stelle nie dalbym 1000zl jest nie wart tej kasy...kolowrotek za taka kase powinien chodzic jak maszynka a on chodzi bardzo ciezko i z wygladu w ogole mi sie nie podobaCzyli co-jednak zagubione klucze do tej słynnej gabloty ze Stelkami sie odnalazły ?Można było pokręcić? Edytowane 15 Lutego 2016 przez drag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof1983 Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Haha...znam gościa z Shimano...i głupio było mi mówić mu ze niestety ale Stella jest za droga jak na tą cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 (edytowane) A a już kiedyś pisałem,że kręciłem tą nową Stellą i płynnością pracy mocno odstawała od Stelli 2500F ,że nie wspomnę o Millennium,bo według mnie to sprzęt plasujący się ze 2-3 klasy niżej.Z wyglądu też . Prawdziwa Stella skończyła się w 2010 roku,a jedyne,co łączy teraz te kołowrotki,to nazwa. Wydaje mi się,że Shimano za jakiś czas powróci do "starych" rozwiązań technicznych. Edytowane 15 Lutego 2016 przez CM Punk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Ja Wam coś powiem. Stella chodziła ujowo bo Normark dał doopy i nie postawił fotela do kręcenia kołowrotkiem. Wtedy wszystko byłoby git. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi