vako Opublikowano 8 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września Spytaj helskiego okonia: https://jerkbait.pl/user/52268-okonhel/ albo zadzwoń do Szymona. Oni chyba najlepiej zorientowani co w trawie piszczy..... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 9 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września Z uwagi na fakt, że opłatę zrobiłem wczoraj po południu dziś rano zrobiłem rekonesans plażą bez wędki. I tak od wejścia na plażę nr. 48 w Jastarni, aż do wejścia nr. 60 w Juracie podczas spacerku nie spotkałem żadnego wędkarza z plaży. Powiedzmy, że z łódki w zasięgu wzroku też nie Cóż, wnioski niezbyt optymistyczne albo hurra optymistyczne Czas na telefon do przyjaciela 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 9 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września Może na koncu półwyspu? Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 9 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września Tak, a nawet zdecydowanie tak ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 12 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września (edytowane) Nie bardzo jest o czym pisać, ale z uwagi na fakt, że w wątku cisza, a myślę, że forumowicze czasami zaglądają w te okolice to kilka słów ode mnie. Na pierwsze łowienie 9 - tego wieczorem wybrałem Hel. Krótki wypad ze 2 może 2,5 godzinki. Dwie małe fląderki trafiłem. I to na tyle. 10 - tego port w Jastarni. Czasowo to samo troszkę ponad 2 godzinki. Wynik kiepski, kilka małych okonków. Zarówno na Helu jak i w Jastarni widziałem ludzi łowiących z łódek i chyba wszyscy na tzw. choinkę co jak zauważyłem przynosiło efekty w postaci małych rybek. Wczoraj byłem w porcie we Władysławowie. Zdecydowanie najlepszy wieczór czyli jakieś 3 godzinki. I tu jak chyba nad całym wybrzeżem króluje choinka. Ja łowiłem na małe gumki na czebu albo na główce. I wczoraj to jak dla mnie było optimum bo małe śledziki wielkości dłoni tylko szarpały za przynętę, ale te większe czyli 25 cm. i dłuższe nie miały zbyt dużego problemu z pobraniem przynęty. Złowiłem 7 rybek, 3 sztuki wypięły się nad lustrem wody także jeśli ktoś chce te większe to zamiast choinki polecam 5 cm. gumkę w kolorze śledzia. Edytowane 12 Września przez S.N. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi