Skocz do zawartości

Twin Power 11

mrok

Rekomendowane odpowiedzi

To ja się przyczepię ... Chcesz kupić tp (telekomunikację polską) na sumy, karasie, jazie, czy barrakudę? Proszę wysil się trochę i napisz coś więcej. Nikt tutaj nie będzie zgadywał co masz na myśli. Kolejny taki wpis wywalę w kosmos.

Dodatkowe uwagi:

- kiespsko nazwany wątek 

- mało opisane wymagania

• Like 4

Poprawie się chodzi mi oczywiście o kołowrotek spiningowy marki Shimano model twin power 11 c2000hgs.

Przeznaczenie połów okoni.

Lub też rozwazam zakup kołowrotka marki Shimano model vanquish c2000hgs .

Przeznaczenie połów okoni.

Oba kołowrotka oczywiście made in japan.

Pytanie który kupić ?

• Like 1

a co mam dziś zjeść na kolację? pasztetową czy parówki? 

Jak nie chcesz zaliczyć bana to lepiej nie pisz takich wpisów na tym forum. Sorry doczepiłem tego wątku ale ... bezlitośnie będziemy powolutku usuwać takie wpisy. Wszedłem by przeczytać Twój wpis ... bo sam byłem zainteresowany odpowiedzią i przez Ciebie straciłem czas, który mógłbym poświęcić innym forumowiczom. Jak myślisz ile jeszcze osób odwiedziło ten wątek po Twoim wpisie ... ??? 

• Like 6

Do UL używam vanquisha, praca maślana ( prawie jak stella :D ), lekka konstrukcja, ale wytrzymała.

Zanim kupisz pokręci tym, wiele młynków vanquish głośno pracuje, może to komuś przeszkadzać

Potwierdzam . Vaniek potrafi zaszumieć. Pewnie to kwestia rezonansu materiału obudowy.

Do UL używam vanquisha, praca maślana ( prawie jak stella :D ), lekka konstrukcja, ale wytrzymała.

Zanim kupisz pokręci tym, wiele młynków vanquish głośno pracuje, może to komuś przeszkadzać

Prawie często robi kolosalną różnicę. Jak dla mnie vaniek niczym się od twin powerka nie różni.

Jeżeli ktoś rozkręcał do smarowania te kołowrotki, to różnicę widać w ilości uszczelek i łożysk :P

Jak dla mnie vanquish lżej pracuje, do łowienia UL jest stworzony :D

Jeżeli szumi to łożysko ceramiczne trzeba dobrze naoliwić, lub wymienić :P 

Edytowane przez zenek

Vanquish zachęca do kupna wagą myślę że jeśli nie ma większych różnic między nim a twinem to chyba się zdecyduje na vanquisha.

Chyba że koledzy maja jakiś lepszy pomysł .

Mogę wydać na kreciolka jakieś 1000-1500zl.

Jeśli macie jakieś pomysły co mógłbym kupić dobrego w tym przedziale cenowym to jeszcze bym Przemyslal zakup vanquisha.

a może 15' TP C2000S, waga jeszcze do przełknięcia, powiększone koło i zęby jak również sam korpus większy niż w poprzedniej generacji

Praca TP 15' rózni się od Stelli chyba ze stetoskopem

foto dzięki @Rolen, thx (Stella 2500S - TP C200S)

post-50364-0-14093400-1440769309_thumb.jpg

na foto powyżej trzeba mieć na uwadzę, że w Stelli szpula jest "schowana" , a w TP wysunięta, chodzi mi głównie o body

Edytowane przez bazyloss