marian-56 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Jeden z ...tysiaca sposobów : Kłaniam sie Marian. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grubas Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Dziekuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marszal Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 To mój ulubiony sposób dla linek #5 i niższych klas. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Nail Knot jest niepewny przy miękkiej i słabej otulinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 To mój ulubiony sposób dla linek #5 i niższych klas. (...)dobry, ale jedynie do głowic ewentualnie jeśli linki to Intermediate lub tonące.Przy pływających fizyka robi swoje, rdzeń nasiąka wodą i końcówka linki tonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 w tym roku przed wakacjami wykonałem pętelkę perfection loop knot na lince WF8F.usunąłem otulinę i zawiązałem ją na rdzeniu monolitycznym(taka gruba żyła ok 0.45)niestety węzeł strzelił przy holu dużego łososia gdy na przyponie była żyłka Strof 0,28.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marszal Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 dobry, ale jedynie do głowic ewentualnie jeśli linki to Intermediate lub tonące.Przy pływających fizyka robi swoje, rdzeń nasiąka wodą i końcówka linki tonie. Rdzeń jest nienasiąkalny w większości linek. Ja do tej pory nie zauważyłem problemów z tonięciem moich linek, a mam tak zarobione: Vision Presentation 2 WF4F i Vision Target WF4F. Poza tym napięcie powierzchniowe trzyma na powierzchni ten kawałeczek połączenia. Takie to są moje doświadczenia.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Każdy z prezentowanych węzłów warto potraktować klejem UV, choćby takim jak w linku; http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/chemia-kleje-lakiery-zywice-woski-loon-uv-knot-sense-g6-a213-p1322-k8971.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 dobry, ale jedynie do głowic ewentualnie jeśli linki to Intermediate lub tonące.Przy pływających fizyka robi swoje, rdzeń nasiąka wodą i końcówka linki tonie. Venom, jaki sposob polecasz? Kupiłem linkę bez pętli i muszę coś wymyślić, na ten moment najbliżej mi do perfection loop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekg Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Z dystansem...https://youtu.be/S58lcfJLywc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek11 Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Ten jest sprawdzony od wielu lat, nie przeszkadza nawet przy bardzo niskich klasach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richi55 Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Tego nie znałem jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek11 Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 A jeśli dodadkowo da się minimalną ilość jakiegoś aqua sure, tyle żeby wygładzić nierówności to z dobrej jakości przyponem konicznym praktycznie niezniszczalne i nie wyczówalne na przelotkach.tomaszek11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 (edytowane) Koszulka termokurczliwa zapalniczka i robisz loopa.Jak fabryczny Edytowane 30 Listopada 2017 przez Radek79 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cys82 Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 A jakby pierwszą część przyponu zrobić z plecionki,nie będzie to trwalsze połączenie? Chociaż plecionka jest śliska.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Koszulka termokurczliwa zapalniczka i robisz loopa.Jak fabrycznyUżywam tego sposobu ale rurka termokurczliwa powinna być przezroczysta, ja stosuję te "karpiowe", łatwiej obserwować topienie się otuliny pod wpływem temperatury. Z zapalniczką też ostrożnie, łatwo przegrzać tworzywo otulające rdzeń linki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Koszulka termokurczliwa zapalniczka i robisz loopa.Jak fabrycznyO ile z linką Airflo 40+ intermediate wyszła mi za pierwszym razem i wygląda jak fabryczna, o tyle z pływającą RIO Trout LT próbowałem trzy razy i za każdym razem linka była częściowo niesklejona, lub przegrzana. Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marszal Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Powłoka linek Airflo zdecydowanie fajnie zgrzewa się pod koszulką termokurczliwą (pewnie rodzaj materiału). Z innymi linkami jest już zdecydowanie gorzej. Przy Airflo ustawiam na lutownicy powietrznej 180 stopni i robię piękna pętelkę. Przy innych linkach nawet 220 st. C jest za mało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek11 Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgrzewanie stało się popularne bo mając odrobinę wprawy 'ładnie' wygłąda ale zapalniczką zawsze można przegrzać.Po drugie trochę sobie poobciążałem dobrze zgrzane pętelki i zawsze puszczało na zgrzewie. Fabrycznie jest to jednak inaczej robione.Praktycznie nie ma znaczenia przy polskim standardzie ale jak potrzebujesz coś więcej to trzeba 'fizycznie' zawiązać.tomaszek11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Polecam łączniki Roman Moser micro-loops. W porównaniu do innych bardzo subtelne. Minus to cena. W paczce, o ile dobrze pamiętam 5 szt. Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Powłoka linek Airflo zdecydowanie fajnie zgrzewa się pod koszulką termokurczliwą (pewnie rodzaj materiału). Z innymi linkami jest już zdecydowanie gorzej. Przy Airflo ustawiam na lutownicy powietrznej 180 stopni i robię piękna pętelkę. Przy innych linkach nawet 220 st. C jest za mało. Na Vision Attack bez problemu zrobiłem pętelkę, na Ego Micro Skagit też się udało ale troszkę przegrzałem otulinę, na Vision Vibe 85 dwa razy próbowałem i się poddałem, na "trociowej" #8 z Aliexpress wyszło pięknie jak z fabryki. Efekt końcowy zależy od materiału, z którego wykonana jest linka, zauważyłem, że na tańszych linkach zgrzewane pętelki wychodzą ładniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Dobrej zabawy https://youtu.be/S58lcfJLywc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Cortlanda 444sl ostatnio zgrzewałem i wyszło ok. Prócz tego żeby nie przypalić otuliny trzeba pamiętać aby na gorąco rozmasować łączenie.Wtedy będzie piękne łączenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Cortlanda 444sl ostatnio zgrzewałem i wyszło ok. Prócz tego żeby nie przypalić otuliny trzeba pamiętać aby na gorąco rozmasować łączenie.Wtedy będzie pięknie.Jeszcze ważna sprawa żeby jakimś ostrym cienkim nożykiem zdjąć po długości trochę otuliny żeby łączenie nie było zbyt grube. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas401 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Cześć, czy ktoś z was jest w stanie podesłać link w jaki sposób wykonać zakończenie sznura, z użyciem oczka od haczyka? Coś takiego jak kolega pokazuje na zdjęciu na pierwszej stronie tego wątku. Bardzo interesujące rozwiązanie. Z chęcią bym spróbował u siebie. Ciekawi mnie jak z wytrzymałością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi