Skocz do zawartości

Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Spokojnie :) 

Tam kwalifikacje łapią 3 zespoły a konkurencja jest... powiedzmy sobie szczerze troszkę słabsza (pomijając francuzów) niż na zakończonym turnieju w Berlinie.

Oto rywale turnieju w Tokio:

1. Polska (Europa)
2. 
Francja (Europa)
3. 
Iran (Azja)
4. 
Chiny (Azja)
5. 
Australia (Azja)
6. 
Japonia (Azja)
7. 
Wenezuela (Ameryka Południowa)
8. 
Kuba lub Kanada (NORCECA)

Po części masz racje, ale tylko wtedy gdy w najlepszej trójce znajdzie się co najmniej jedna drużyna z Azji, to dodatkową kwalifikację wywalczy czwarty zespół turnieju. Zdaje się że tak to wygląda, choć mogę się mylić :)

Edytowane przez spinspektor.pl

Serial ma się dobrze i leci nadal...widuję zajawki w przerwach MASH'a. Fox Comedy. Śmieszny czy tylko głupkowaty? Nie miałem okazji zapoznać się bliżej.

A mecz jak to mecz naszych siatkarzy, nie mógł obyć się bez emocji. Tym razem jest na ustach banan, chyba mamy Rio. Prawda okrutna jest jednak taka, że jeśli mamy tam coś zwojować, potrzebne porządne przemeblowanie w głowach. I dużo godzin na hali oraz siłowni. Nie wiem dlaczego, ale często miewam wrażenie, że nasi chłopcy, zresztą nie tylko siatkarze, sprawiają wrażenie wątlejszych od swoich przeciwników. Siła oczywiście nie jest tu decydująca, zbyt duża masa mięśniowa może nawet przeszkadzać, ale czasami dobrze jest postraszyć chociażby posturą...dobrym przykładem jest tu Владимир Романович Алекно B)

Bravo chłopaki!  

Edytowane przez cristovo

Serial ma się dobrze i leci nadal...widuję zajawki w przerwach MASH'a. Fox Comedy. Śmieszny czy tylko głupkowaty? Nie miałem okazji zapoznać się bliżej.

Ja go pamiętam sprzed kilku dobrych lat, raczej nic szczególnego. Kilka odcinków obejrzanych z braku laku. Ale aktor dość charakterystyczny dlatego zapamiętałem.

A mecz jak to mecz naszych siatkarzy, nie mógł obyć się bez emocji. Tym razem jest na ustach banan, chyba mamy Rio. Prawda okrutna jest jednak taka, że jeśli mamy tam coś zwojować, potrzebne porządne przemeblowanie w głowach. I dużo godzin na hali oraz siłowni. Nie wiem dlaczego, ale często miewam wrażenie, że nasi chłopcy, zresztą nie tylko siatkarze, sprawiają wrażenie wątlejszych od swoich przeciwników. Siła oczywiście nie jest tu decydująca, zbyt duża masa mięśniowa może nawet przeszkadzać, ale czasami dobrze jest postraszyć chociażby posturą...dobrym przykładem jest tu Владимир Романович Алекно B)

Bravo chłopaki!  

Byliśmy bez formy w tym turnieju. Zagrywka jest jej pochodną a oprócz meczu z Serbią średnio serwowaliśmy. Gdy nasi dostaną czas na zgrupowanie to jestem spokojny na olimpiadzie jeśli...

Awansujemy. Musimy i wierzę, że to zrobimy ale... przeciwnicy łatwiejszy na pewno, tylko trzeba trzymać kciuki ,żeby nasi byli cali i zdrowi. A przed nimi zakończenie ligi. Bez Kubiaka czy Kurka nie widzę tej reprezentacji. Potem jak już awansujemy jest liga światowa, której finałów jesteśmy gospodarzem. To znaczy, że na czas interkontynentalny można dać odpocząć zmęczonym. Następnie powoli może wprowadzać. Dać pograć w finałach LŚ jako test i później miesiąc do IO...

Gdy nasi trenerzy mieli czas to pokazali, że stworzą formę (MŚ 2014, PŚ 2015). 

• Like 1

Z final six LŚ bym się wstrzymał... Pamiętam jak przed IO w Londynie w turnieju finałowym LŚ roznieśli wszystkich, tak że nie było co zbierać.

Miesiąc później olimpiada i forma poszła w piz*u. Nawet z Australią i Wielką Brytanią była przeprawa. 

Wierzę jednak, że Antiga nie dopuści do takiego błędu, a "pakę" mamy na zwycięstwo w Rio, tylko trzeba poukładać wszystkie klocki jak trzeba :)

Wiem o co Ci chodziło :)  Jestem tego samego zdania, tylko tak jak pisałem, żeby wstrzelili się z formą w IO a nie LŚ i będzie giT :)

PS. Zdaje się, że reprezentacja naszych zachodnich sąsiadów rozsypuje się jak domek z kart ;)

Edytowane przez spinspektor.pl
  • Like 1

Skoro z tego turnieju wyszliśmy to nie wyobrażam sobie nie wyjść w Tokio. Bez względu na to czy jesteśmy MŚ czy nie. Po prostu za samą grę. 

Jedno tylko trzeba powiedzieć. To jest inna drużyna niż na MŚ. Inni zawodnicy. Na nowo budują zespół. A za sam tytuł nikt nam się nie podłoży, wręcz odwrotnie. 

• Like 1

Tytuł Mś jednak trochę zobowiązuje,a my tułamy się po turniejach kwalifikacyjnych. Radość zapanowała jak by medal IO już był.Mecz z Niemcami mógł iść w dwie strony i było by po wszystkim.

Jeszcze jedno, nikt nie będzie startował w Japonii aby się podkładać komukolwiek.Po prostu wygrajmy, i nie liczmy jak to często bywa że ktoś coś za nas zrobi.

• Like 2