Skocz do zawartości

Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma co się oszukiwać,Radwańską również przejechał walec.Kończące piłki Agnieszki można było policzy na palcach jednej ręki, brak serwisu.Może gdyby Amerykanka grała ze złamaną noga mecz mógłby być wyrównany,a tak Serena jest poza zasięgiem dla naszej drobnej dziewczyny.Na poprawę humoru po porażce Agnieszki proponuje obejrzeć powtórkę meczu szczypiornistów  ;)

Edytowane przez maicke82

Cala noc w plecy...co tylko przysne, budzi mnie koszmar chorwacki! O nie, nie dam sie juz nigdy na baloniki hurrra optymistow nabrac, co to widzieli w recznych pilkarzach mistrzow swiata. Polski sport jest zbyt bolesny dla kibica. Zaczynam traktowac naszych sportowcow jak hobbystow, amatorow, pasjonatow. Moga przegrywac z kim chca, bo z zawodowcem amator przeciez nie ma szans, nie ma co sie denerwowac. Na pilke reczna dla wlasnego dobra nie spojrze przez kilka lat

Dmuchanie balonika to domena polskiego sportu. Najlepsze przykłady z kliku ostatnich lat: Euro 2012 balon nadmuchany do granic możliwości, ME w piłce ręcznej 2016, a jeszcze większą propagandą sukcesu były zapowiedzi złotoustego prezesa PZN Apoloniusza Tajnera dotyczące naszych skoczków- kilku zawodników będzie regularnie walczyć o podium, co najmniej 8 zawodników na pierwszą ,,dwudziestkę", reprezentacja jest tak silna jak nigdy dotąd. I co wyszło??? Ze względu na żenujący poziom imprezą docelową dla skoczków były... konkursy w Zakopanem. Co tam Mistrzostwa Świata w Lotach czy Turniej 4 Skoczni(co by nie mówić, w kalendarzu PŚ są dość prestiżowe) :D I tak jest w niemal każdej dziedzinie sportu w Polsce. Chyba najlepiej z taką presją radzą sobie siatkarze.

Edytowane przez Majo

Cala noc w plecy...co tylko przysne, budzi mnie koszmar chorwacki! O nie, nie dam sie juz nigdy na baloniki hurrra optymistow nabrac, co to widzieli w recznych pilkarzach mistrzow swiata. Polski sport jest zbyt bolesny dla kibica. Zaczynam traktowac naszych sportowcow jak hobbystow, amatorow, pasjonatow. Moga przegrywac z kim chca, bo z zawodowcem amator przeciez nie ma szans, nie ma co sie denerwowac. Na pilke reczna dla wlasnego dobra nie spojrze przez kilka lat

Akurat kibice przed wczorajszym meczem mogli mieć spore nadzieje.

Chyba nawet sami Chorwaci nie wierzyli, że mogą zrobić przewage 11 bramek i łapali sie za głowy podczas meczu, że im to tak gładko idzie.

W polskiej ekipie zapanowała dziwna niemoc , wręcz strach i paraliż. To jakiś ewenement, żeby gospodarz meczu w taki sposób grał. Powietrze zeszło, brak woli walki.

Można przegrać, ale po walce, zwłaszcza że tyle tysięcy kibiców patrzy.

Nasi wyglądali jak amatorzy na tle rywala. Naprawde nie przystoi w taki sposób zbierać baty od śrewdniaków tego sportu.

Trzeba przełknąć ta gorzką pigułke i czekać na kolejną dużą impreze w recznej.

Odśieżyc kadre i pewnie chłopaki dadzą nam jeszcze wiele radości.

Obejrzałem wywiad z Bieglerem.Zachował się przyzwoicie, przeprosił kibiców za tą katastrofę, całą porażkę wziął na siebie,przyznał się do błędów i oddał się do dyspozycji związku. A jeszcze odnośnie wczorajszego meczu i nie tylko  to jesteśmy drużyną pionierów,wytyczamy nowe standardy w piłce ręcznej ,grając w przewadze skupiamy się głównie na rzutach z drugiej linii.

Edytowane przez maicke82

Obejrzałem wywiad z Bieglerem.Zachował się przyzwoicie, przeprosił kibiców za tą katastrofę, całą porażkę wziął na siebie,przyznał się do błędów i oddał się do dyspozycji związku. A jeszcze odnośnie wczorajszego meczu i nie tylko  to jesteśmy drużyną pionierów,wytyczamy nowe standardy w piłce ręcznej ,grając w przewadze skupiamy się głównie na rzutach z drugiej linii.

A nawet podał się do dymisji...

Edytowane przez Piokowal

A jeszcze odnośnie wczorajszego meczu i nie tylko  to jesteśmy drużyną pionierów,wytyczamy nowe standardy w piłce ręcznej ,grając w przewadze skupiamy się głównie na rzutach z drugiej linii.

Gdyby nie Bielecki to też nie miałby kto rzucać. Wg.mnie to jest zawodnik który dobrze rzuca tylko z drugiej linii, popełnia sporo strat. Ale i tak szacun za grę na takim poziomie z jednym okiem. :) A Biegler zachował się po męsku.

• Like 1

A dla mnie i tak chłopaki są wielcy! Taki jest sport, że nie zawsze wszystko wychodzi i nie zawsze jest tak jak chcemy. Łatwo, fajnie i przyjemnie jest jak są wyniki, ale też trzeba umieć przegrywać. Nie będę im wytykał braku ambicji,  amatorki ani tym bardziej udawał znawcy, bo to ich krzywdzi i nie zasłużyli sobie na takie coś. Dla mnie zostawili kawał zdrowia i serca na boisku i szacunek im za to! 

Zapewne teraz zostanie ogłoszony konkurs na nowego trenera, to zachęcam wszystkich "fotelowych znawców" na składanie swoich CV :D

• Like 2

Każdy może wyrazić swoje zdanie, dla mnie na pewno nie pokazali na tym turnieju nic wielkiego.Trzeba przyjąć to na klatę ,i czas ewidentnie na zmiany.

W mojej ocenie ostatni mecz to kompromitacja, i nie mam zamiaru chłopaków bronić.

Krytyka jak najbardziej potrzebna ,może się wybudzą, a nie udawać że nic się nie stało(popularne u nas hasło) i głaskać dalej.

• Like 1

Ej, bez przesady. Jeden mecz się udał (z Francją) inny nie (Norwegia), inne zgodnie z planem ale z Chorwacją to był dramat. Nie ma co oszukiwać rzeczywistości.

Inna sprawa, że gramy ciągle tą samą gwardią. Jak się zestarzeją i odejdą to kim będą grać? 

A ja się cieszę, trochę niedzielnych kibiców piłki ręcznej ubędzie ;) Białoruś pewne 2pkt mecz o półfinał z Chorwacją będzie bardzo ciężki, przy takiej grze jak dzisiaj może być słabo

A kto powiedział że Chorwacja jest słaba? Ze swojej strony cieszę sie że nastąpi zmiana, o ile gra w o bronie to mocna strona Bieglera. To na atak nie ma zadnego pomysłu i bazuje na indywidualnych umiejetnościach.

Stawiam na Norwegie jako złotego medalistę

A kto powiedział że Chorwacja jest słaba? Ze swojej strony cieszę sie że nastąpi zmiana, o ile gra w o bronie to mocna strona Bieglera. To na atak nie ma zadnego pomysłu i bazuje na indywidualnych umiejetnościach.

Stawiam na Norwegie jako złotego medalistę

Z obroną tez nie było kolorowo. Wolne powroty, często ogromne luki w kryciu lub fatalna gra w przewadze. Bywało, że potrafiliśmy tracić bramki zamiast rzucać gdy przeciwnik był w osłabieniu :)