Skocz do zawartości

Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Jak mnie to wku.......a!

Dyskwalifikacja  Piotra Żyła, a tu wychodzi Pan Dyrektor Małysz i opowiada,"że się nic nie stało,bo takie rzeczy się zdarzają"...

Żenada po prostu,bo w sporcie,w którym kręcą się miliony euro i  siedem milionów kibiców zasiada przed telewizorem,aby zobaczyć dobre skoki i chłopaków na podium, takie sytuacje nie powinny mieć miejsca!!!

Ktoś chyba pilnuje,aby nie przeginać regulaminu i jeśli w takich zawodach ma problem, to powinien  z tej ekipy wylecieć z hukiem! A jeśli ,nie było żadnego zaniedbania ,to składa się protest,a nie mówi ,że "nic się nie stało....i takie rzeczy się zdarzają"!

A co będzie jak na igrzyskach zostanie zdyskwalifikowany Kamil? -Też powiemy,że "nic się nie stało"?

Edytowane przez cyprys19
  • Like 4

Przykre jest to,że jedną decyzją sędziego można tak diametralnie zmienić wyniki!

Jak ktoś mi to kiedyś wytłumaczył-"sportem rządzą bukmacherzy " i nic tego nie zmieni.

Przestaję wierzyć w uczciwość sportową,bo to wszystko jakieś "dęte" się zrobiło!

No i ciekawe, czy Kuba dzisiaj zdobędzie pierwsze punkty? Czekam już trochę ale nikt nie zepsuł skoku...

A dla mnie jeszcze ważniejsze - Hamilton jedzie przypieczętować swój triumf w generalce :)

Edit:

No i udało się. Będą pierwsze punkty sezonu!

Edytowane przez Marcin P.

A dla mnie jeszcze ważniejsze - Hamilton jedzie przypieczętować swój triumf w generalce :)

Sezon ciekawszy niż 3 poprzednie bo wreszcie ktoś spoza zespołu Mercedesa miał szansę na tytuł. Zabrakło jednak tej niemieckiej jakości no i chyba zimnej krwi po stronie Czerwonych i ich kierowcy/ów. Przyszły sezon raczej się nie zmieni bo limit silników zostanie zmniejszony do trzech. Szansą na ciekawsze wyścigi w przyszłym roku (jak dla Nas) jest możliwy powrót RK choć ekipie sir Franka podiów nie wróżę ;) 

Jeśli chodzi o stajnie to tak jest. Kilka lat pod rząd SF, potem kilka lat królował RBR, a teraz Mesio ;) są na fali, mają chyba najlepsze silniki i rozwiązania.

Co przyszły sezon przyniesie to zobaczymy. Coś słyszałem ze szykują się spore zmiany w budowie bolidów także będzie okazja żeby zespoły nadrobiły straty lub odskoczyly konkurencji.

Kubicy cały czas "kubicuje" :P Mam nadzieje ze wróci i fizycznie sobie poradzi.

W przyszłym roku czeka "nas" ochrona głowy kierowcy w postaci halo i zwiększenie masy bolidu o ok 18 kg. O ile w tym roku bolidy znacznie przyspieszyły i na większości torów padły nowe rekordy okrążeń to w przyszłym roku te parę kg je spowolni. Myślę, że przyszły sezon będzie podobny do tego czyli Merc i goniące go Scuderia Ferrari oraz RBR :) No i mam wielką nadzieję, że i nasz Robercik będzie miał swój fotel w królowej motorsportu :) 

• Like 1