Skocz do zawartości

Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia

godski

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Polityk :D. Tak czy siak, w  efekcie zawsze będzie miał rację B)

Nie nie, żaden ze mnie polityk. :)

Po prostu , mocno udzielają mi się emocje .  W tym przypadku serce podpowiadało że będzie medal , niestety po ostatniej zmianie naszych do głosu doszedł rozum .

Osobiście ,odnośnie tych IO i np. dzisiejszego biegu powiem tak , bardzo ale to bardzo , chciał bym oglądać zawody w których nasi zawodnicy choć przez chwilę liczą się w walce o czołowe miejsca. Nie koniecznie te najwyższe - medalowe .

Dziś niestety się nie udało , ale były właśnie te chwile dla których ja chcę to oglądać i kibicować. 

• Like 3

• 2 tygodnie później...

Dziś po przerwie na igrzyska w ping pong ;) wracamy do karuzeli Pucharu Świata w skokach. Drużynówka zapowiada się arcyciekawie, w kwalifikacjach trzech naszych reprezentantów w pierwszej dziesiątce, dwóch na czołowych miejscach (Kamil nadal w rewelacyjnej formie wygrał, Dawid zajął drugie miejsce). Apetyty studzi fakt, że Niemcy zajęli trzecie, czwarte i piąte miejsce. Zaskakująco słabo skakali reprezentacji Norwegii. I u nas, i u Niemców bardzo dużo będzie zależało od "tego czwartego". 12:30 rozgrzewam kciuki, przygotowuję kawę i rozpoczynam kibicowanie. Liczę na dobre emocje :)

Wszystko się zgadza ,tylko że skoki o 16.30 ;)

Już wiem, skąd moja pomyłka :D

Od wielu lat nie posiadam telewizora (wywaliłem pożeracza czasu) i transmisje ze skoków oglądam na kompie. Dziś o 12:30 jest konkurs drużynowy w skokach narciarskich ale w kombinacji norweskiej :lol: Tak to jest, jak człowiek nie dokładnie przeczyta informację o nadchodzących wydarzeniach sportowych ;)

Na półmetku zaskakujący skład podium. Niemcy - zero zaskoczenia. Polska - zero zaskoczenia. Ale Austria jako trzeci zespół jest tuż sporą niespodzianką. Jednak dla mnie osobiście dopiero piąta lokata Norwegów, którzy dopiero co w pięknym stylu wywalczyli olimpijskie złoto - szok. Czekam na ciąg dalszy :)

• Like 1

Przez chwilę było interesująco. W połowie drugiej kolejki Niemcy, pomimo podpórki na pierwszym, druga Austria, Polska na trzecim miejscu :D

Zakończyło się jednak w bardziej przewidywalnym zestawieniu - Niemcy, Polska, Norwegia. Kolejny raz okazało się, że tylko osiem dobrych skoków daje szansę na wygraną. Gratulacje dla zespołu, jutro "jazda indywidualna na czas ;) "

• Like 1

Mistrz świata w omnium, mistrz świata na 800m.Obaj ambitni zdeterminowani, nastawieni na zwycięstwo. Sportowcy z krwi i kości. Bez kalkulacji i z jasno postawionym celem: wygrać. I zrobili to obaj nie zostawiając złudzeń rywalom. Profesjonaliści. Nawet Mazurek zagrany w Holandii w tempie marsza pogrzebowego nie zdołał popsuć humoru. Brawo!

• Like 1