Skocz do zawartości

Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia

godski

Rekomendowane odpowiedzi

No slabo mu idzie dzisiaj co nie zmienia faktu ze na Łazienkowskiej slusznie podyktował karnego dla Legii

Słabo to mało powiedziane :D Ale teraz będzie miał ciężko wytłumaczyć czym ręka na Łazienkowskiej różniła się od tych dwóch wczorajszych  :D No i ta czerwień!

Generalnie Juve powinno dobrą flachę naszemu sędziemu postawić :D  

Zastanawiam si e, czy astma ma jakiś wpływ również na wyniki  Norweskich skoczków?...niczego nie sugeruję

Są równi i równiejsi, gdyby to samo było u polskich sportowców to bankowo byśmy byli na cenzurowanym i skoczkowie mogliby dostać odłamkowym. Z jednej strony nie ma co się spinać i wyolbrzymiać, bo nie znamy precyzyjnych faktów, z drugiej strony nikczemność perspektywy deprymuje.

• Like 2

Dawno nie było tak loteryjnego konkursu. No, może poza tym na Igrzyskach ;) Ludzie latali po 130 kilka metrów, by w drugiej serii nie dolecieć do 120-tego metra. W drugiej dziesiątce było "kilka" takich wpadek, ale to, co działo się podczas skoków pierwszej dziesiątki to koszmar. Czasem co drugi, a czasem po kilku pod rząd "zapominało" jak się skacze, by kolejny odleciał jak natchniony. Życie. Kocham ten sport, bo nie wystarczy być najlepszym, by wygrać. Trzeba mieć również szczęście.  

:)

Jutro kolejny dzień i nowe szanse by powalczyć o punkty :whistling:

I znów jest pięknie :D

Skacząc w porównywalnych warunkach Dawid Kubacki przeskakuje konkurencję i po pięknym skoku na 131,5 metra prowadzi. Co prawda Johansson (drugi w całym cyklu Raw Air) ma tylko jedną dziesiątą straty, ale jednak straty ;) Ostatni na belce startowej zasiada Kamil Stoch. I nadal skacze w swojej własnej lidze. Odlatuje na odległość 139,5 metra, umacniając się na prowadzeniu. Po czterech kolejkach skoków (dwa konkursy + dwie kwalifikacje) nad Johanssonem ma 23,5 punktu przewagi, a nad trzecim Forfangiem już blisko 50 punktów!

:clappinghands:  :clappinghands:  :clappinghands:  :clappinghands:  :clappinghands:

Dawid jest siódmy i nic nie wskazuje, by się poddawał. Ba, miałem wrażenie, że wczorajsza wpadka w drugiej serii tylko go zmobilizowała. Jutro w konkursie przekonamy się, czy moje wrażenie się potwierdzi ;)

• Like 2

A ja jestem bardzo ciekawy, kiedy w końcu ktoś pęknie i zrobi zamieszanie... :mellow: 

Nie zrozumcie mnie źle, sam jestem sportowcem i wiem, że sport to sport i trzeba mieć trochę szczęścia, a warunki czy pogodowe czy techniczne są różne i "sprawiedliwe" dla wszystkich. Ale jeszcze przed medialną nagonką, razem z dziadkiem mojej dziewczyny zwróciliśmy uwagę na podejście do naszych zawodników. Inne nacje, przy zmiennych/złych/niestabilnych warunkach są przytrzymywane na górze. Polacy lecą sekundę po tym jak wiatr przycichnie... Oczywiście nie jest to tak, że innych nie puszczą w złych warunkach, ale przy polskich skoczkach to standard. Zanim dotrą na koniec najazdu waunki zmienią się 2 razy  :angry: To jest chore i niebezpieczne. Często przed tragedią ratuje tylko i wyłącznie doświadczenie i klasa zawodnika!!

Co do wyników  :wub:  Dawid i Kamil są w cudownej formie. Jedyne co może ich powstrzymać to natura! Nie ma na nich mocnych i dzisiejszy konkurs będzie nasz  :D

• Like 1