Skocz do zawartości

Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Ale o czym my mówimy? Brak Kubiaka (najlepszy póki nie dostał urlopu), Nowakowskiego (dziś Lemański tragedia). To dużo. Brak też Miki. Konarskiego też ale mniej bo Kurek zagrał świetnie.

Wszyscy grają składem na maxa a my nie. Nawet mając optymalny skład nie bylibyśmy faworytami a co dopiero teraz. Oczywiście trzeba ciągle od chłopaków wymagać lepszej gry ale szanujmy się. Nie można wchodzić rezerwami i oczekiwać gry podstawowego składu. Inaczej rezerwy nie nazywałyby się rezerwami :P

Za to teraz Francja pokazuje klasę.

Brak Kubiaka ok, Nowakowskiego hmmm, na dzień dzisiejszy Bieniek i Kochanowski są lepsi. Kurek dzisiaj bardzo dobrze, ale tak jak i Konarski muszą mieć dzień... i to niezależnie od formy. Mika o ile pamiętam dochodził po kontuzji do formy, ale złapał następną...

Zatem te rezerwy wcale nie są takimi rezerwami...

Ale to tylko moja subiektywna ocena????

A mecz Francuzów z Brazylijczykami super się ogląda. Kawał dobrej siatkówki.

Edytowane przez jabadaon

Nowakowskiego bo Bieniek miał problemy z kolanem i grał Lemański. A Lemański dziś tragicznie a przecież komentujemy dzisiejszy mecz.

Szalpuk dziś tylko krótkie epizody i to w momentach gdy drużynie nie szło. Gdyby grał od początku byłby dużo lepszy występ.

Gdyby dziś w 6 od początku wyszedł skład rozgrywający (celowo nie podaję nazwiska - obaj są średni) - Kurek, Kubiak, Szalpuk, Nowakowski, Kochanowski, Zatorski... nie wiem czy byśmy wygrali ale opór by był dużo większy.

Mika nie jest kontuzjowany. Miał operacje wyrostka. Szkoda go, długo wracał do formy żeby znów mieć przerwę treningach. Ale nawet wchodząc na jeden mecz  z BRA pokazał klasę i trzeba go mierzyć do szóstki co nawet sam Heynen w wywiadzie powiedział. 

Największe pretensje do trenera mam o pozycję rozgrywającego. Zdecydowanie bym Janusza ogrywał trzymając w rezerwach Łomacza albo Drzyzge. Jednak Heynen ma rytm olimpijski i ma zrobić reprę na Tokio. Oczywiście to kompletnie nie oznacza, że odpuszcza tegoroczne MŚ. Jednak dostał drużynę w takim momencie, że cudów oczekiwać nie można.

Janusz pogra w Gdańsku pod Anastasim i będzie dobrze. Oby też tam Muzaj się odblokował bo możliwości ma na młota klasy światowej.

Muzaj może i potencjał ma, ale to zawodnik typowo ligowy, w reprezentacji chyba nie widziałem dobrego meczu w jego wykonaniu. Chyba, że się odblokuje, jak mówisz.

Lemański dzisiaj jakiś taki "obrażony" byl????ale toteż młodzik przecież. Sporo nauki przed nim.

Bieniek jeszcze tylko blokować się nauczy i będzie git.

Szalpuk i Kochanowski jak będą pracować i się rozwijać, mają szansę zrobić duuuuuzą karierę i dużo dobrego dla reprezentacji.

Drugiego Zagumnego na razie nie mamy... Wydaje mi się, że Drzyzga jest ciut lepszy na dzień dzisiejszy od Łomacza.

A Francja se wygrała ????

Muzaj może i potencjał ma, ale to zawodnik typowo ligowy, w reprezentacji chyba nie widziałem dobrego meczu w jego wykonaniu. Chyba, że się odblokuje, jak mówisz.

Lemański dzisiaj jakiś taki "obrażony" bylale toteż młodzik przecież. Sporo nauki przed nim.

Bieniek jeszcze tylko blokować się nauczy i będzie git.

Szalpuk i Kochanowski jak będą pracować i się rozwijać, mają szansę zrobić duuuuuzą karierę i dużo dobrego dla reprezentacji.

Drugiego Zagumnego na razie nie mamy... Wydaje mi się, że Drzyzga jest ciut lepszy na dzień dzisiejszy od Łomacza.

A Francja se wygrała

Dlatego nie wciskam Muzaja do szóstki w tej chwili. Niech pogra sezon i się rozwinie. Po prostu warto czekać bo jak odpali to będzie nie do zatrzymania z tymi parametrami. Michał Łasko też długo się rozkręcał nim wszedł do reprezentacji Włoch. A Evandro gra świetnie w Brazylii mimo 36 lat

Co do reszty się zgadzam :)

Trochę nie rozumiem kultu Zagumnego. To był przyzwoity zawodnik ale tylko tyle.

Można lubić zawodnika bądź nie ale niech o skali jego talentu będzie przypomnienie MŚ2006. Gdzie zdobyliśmy srebro a Brazylia złoto. Gdzie MVP turnieju został legendarny rozgrywający Ricardo... a mimo to Zagumny zgarnął mu statuetkę najlepszego rozgrywającego turnieju. Mówi się, że Guma ma problemy z ludźmi, że jest butny i awanturujący się. Jednak gracz znakomity. 

Trochę nie rozumiem kultu Zagumnego. To był przyzwoity zawodnik ale tylko tyle.

:o .Ile oglądales Zagumnego?Bazując na tym co piszesz to chyba niewiele.Wiem że tego typu oceny sa subiektywne i każdy ma prawo mieć swoje zdanie ale kurde-Zagumny to był WYBITNY rozgrywający.Nie wspominając już o tym nawet ile dzięki jego wzrostowi i obecności pod siatka zyskiwał na przykład blok.Byłbym szczęśliwy gdybyśmy w niedalekiej(albo i dalszej) przyszłości doczekali się na tej pozycji kogoś chociaż zbliżonego umiejętnościami i wartością boiskową.

To nie kult Zagumnego, ale ocena jego umiejętności... i już...

A teraz USA... Obaczym... Nowa twarz... Schulc... i Drzyzga z Szalpukiem od początku. Bieniek chyba mocno poturbował nogę, bo Lemański w 6...

Schulc podobnie jak Muzaj... W kadrze kicha, w lidze ok.

Niestety pierwszy do tyłu ????

Edytowane przez jabadaon

Niestety. Teraz już nie mam pomysłu jak "wytłumaczyć" to co widzę. Ciągle oczywiście to nie jest optymalny skład ani moment na złapanie najwyższej formy. Jednak ten mecz to tragedia. Szczególnie na rozegraniu. Tragiczna dokładność wystaw. A przy filozofii Heynena - ograniczania błędów - same plasy. USA robi swoje. Świetna drużyna.

Brak Janusza :(

Patrzyłem sobie na mecz naszej juniorki Igi Świątek w 1/8 Wimbledonu.

Zmiotła rywalkę 6:0, 6:1, wcześniej wyeliminowała turniejową 1.

Swietnie się prezentowała na tle Raducanu.

Jest duża szansa, że zastąpi Radwańską w seniorskim tenisie. Bo wydaje mi się, że pani Agnieszka już nie ma tyle serca do tej gry.

Mocno trzymam kciuki???? wierząc, że zajdzie bardzo daleko...

Siostry W. jakoś ciągną, raz lepiej, raz gorzej, zwłaszcza Venus (to gorzej). Ciekawe ile Serenie zajmie powrót do 1 w rankingu. Jest jeszcze kilka starszych. A pani Radwańska mam wrażenie, że już laskę na to kładzie. I nie chodzi tu o wiek, a zaangażowanie... Znowu narzuca się porównanie do Orłów Nawałki z obecnego mundialu...

Nie wiem czy macie podobne wrażenie, ale Radwańska jest jedną z tych tenisistek, która rozkapryszona, obraża się na cały świat w trakcie meczu i przegrywa go znienacka w kompromitującym stylu. A mentalnie...Przestałem ją szanować po igrzyskach w Londynie. Po odpadnięciu w pierwszej rundzie w kompromitującym stylu, udzieliła wywiadu oznajmiając, że udaje się na następny turniej. Totalne niezrozumienie tematu połączone z brakiem wyczucia. Niedawno przerabialiśmy to w Rosji.

• Like 2

Nadal z Djokovicem to sobie dzisiaj nie pograją. Chyba, że w czołówkach. Wszystko przez dwóch dżentelmenów, którzy dobiją zaraz do setnego gema w swoim meczu. U Isnera to normalka.

A jednak, nie udało się 26:24 w piątym secie dla Andersona! 99 gemów w meczu. Wciągnęli nosem trzy dogrywki Chorwatów :)

Edytowane przez Maciej W.
  • Like 1

• 4 tygodnie później...

https://www.facebook.com/unicyclePoland/posts/1078283729000911

"Polska z czterema medalami monocyklowych mistrzostw świata Unicon 19.
https://www.instagram.com/p/Bl_uqoYAyTv/…
Na kończących się właśnie mistrzostwach świata rowerów jednokołowych Unicon 19 nasz reprezentant Maksym Siegieńczuk zdobył cztery medale. Został vice mistrzem świata w jeździe terenowej w konkurencji XC i w wyścigu szosowym na dystansie 100km oraz zajął trzecie miejsce w jeździe przełajowej i wyścigu szosowym na dystansie maratonu.
Przez ostatnie dwa tygodnie w Ansan w Korei Południowej ponad tysiąc monocyklistów rywalizowało ze sobą w tak zróżnicowanych konkurencjach jak wyścigi na torze i szosie, gimnastyka artystyczna, akrobacje uliczne, gry zespołowe czy właśnie jazda terenowa, w której osiągnął sukcesy nasz jedyny reprezentant.
Miejmy nadzieję że na kolejnych mistrzostwach, które odbędą się za dwa lata nasza reprezentacja będzie liczniejsza i co najmniej powtórzy ten sukces."

• Like 3