Skocz do zawartości

Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia

godski

Rekomendowane odpowiedzi

To było zwarcie siatkarskich olbrzymów. Super, że to nasza drużyna wzniosła ręce w geście triumfu. Jutrzejszy finał będzie wisienką na torcie. Nie wiem, czy obronią tytuł Mistrzów Świata, ale na 100% dadzą z siebie wszystko. Są już Wicemistrzami, z realnymi szansami na miejsce pierwsze. Na pohybel wszystkim, którzy wieszczyli, że nie dostaną się do szóstki, że nie wejdą do strefy medalowej, w końcu - że z każdym, ale z Amerykanami to nie mamy szans...,

:D  :D  :D  :D  :D

• Like 6

To było zwarcie siatkarskich olbrzymów. Super, że to nasza drużyna wzniosła ręce w geście triumfu. Jutrzejszy finał będzie wisienką na torcie. Nie wiem, czy obronią tytuł Mistrzów Świata, ale na 100% dadzą z siebie wszystko. Są już Wicemistrzami, z realnymi szansami na miejsce pierwsze. Na pohybel wszystkim, którzy wieszczyli, że nie dostaną się do szóstki, że nie wejdą do strefy medalowej, w końcu - że z każdym, ale z Amerykanami to nie mamy szans...,

:D  :D  :D  :D  :D

W punkt! 

Wóda polała się strumieniem... Nie bylo szans żeby ogarnąć to na trzeźwo i dopiero teraz do mnie dociera to co się stało :) cóż to był za mecz?! Wojna na boisku.

Nawet wielki Giba stwierdził, ze bylo to najlepsze spotkanie mistrzostw.

Brawo Polscy siatkarze i trzymamy kciuki za finał ????????????????????????

• Like 1

Mega widowisko.

Dziś tez bedzie super, choć mogli im dac jeden dzień odpoczynku.

Zatorski, Drzyzga, Kubiak, Kurek, Nowakowski..... Dzięki!

Ale i wypowiedzi po meczu - chłopaki idą po złoto.

A Śliwka mega skromny - "ja tylko cos tam przyjąłem, zdobyłem ze dwa punkty...."

I gdzie ich porównywać do piłkarzy celebrytów.

• Like 3

...nie ma porównania. Niestety w kwestii zarobków również. Może tu tkwi sprawa innego podejścia do gry i tego co chce się osiągnąć. Głód wygrywania, zrozumienie że tylko złoto się liczy, nie poprzestawanie na samym udziale, mentalność wojowników, którzy nie odstawiają ręki i wierzą, że każdy jest do ogrania. Profesjonalizm i wiara we własne możliwości.

Spisuję to na karb oszczędzania sił przed półfinałem. Im akurat nie można zarzucić braku mentalności zwycięzców. Jak mało kogo interesuje ich tylko złoto. W każdej dyscyplinie. Tu zgubiło ich kalkulowanie, bo myślę że gdyby wygrali z Brazylią bez problemu powieźliby Serbów. Nadziali się wczoraj na drużynę, z którą ostatnimi czasy nie mieli problemów. Nie wzięli pod uwagę naszej waleczności, bo na papierze przewaga była po ich stronie. Słychać to było przed meczem i w jego trakcie w komentarzach Drzyzgi i jego kolegów. Raczej byliśmy przygotowywani do meczu o brąz. Stąd wynik i gra smakują tak bardzo. Podobnie było po finale cztery lata temu. Czas na powtórkę...

• Like 1