Skocz do zawartości

Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś basket był moją zajawką jak to młodzież zwykła mówić. Wespół z piłką nożną. Basket poszedł jednak w odstawkę. W końcu zacząłem się wysypiać bo wcześniej za czasów Steve Francisa, Jasona Kidda i innych nocki niejednokrotnie były zarywane przed TV (ach te crossovery łamiące obrońcom kolana :D ). Minęło ładnych kilka lat gdzie nawet nie śledziłem wyników. Ale teraz napawa mnie duma - wstyd powiedzieć ale nie oglądałem żadnego meczu Polaków na tym turnieju do dziś. Fajnie, że na oficjalnej stronie jest wideo z highlights z pierwszej rundy i powiem szczerze byłem w szoku jak je zobaczyłem. Naprawdę fajny, zgrany team chłopaków z serduchem do walki. Kilka akcji zespołowych zakończonych "z góry" powoduje, że ręce same składają się do oklasków. Chapeau bas, chłopaki !!

Natomiast dziś o 20:45 mam nadzieję, że Lewy i spółka zrobią ze Słoweńców wiatrak :D

Edytowane przez scOOtt

W pracy śledziłem na kompie do połówki suchy wynik bez oglądania pojedynku (przegrywaliśmy chyba 8 punktów) i musiałem wyjść "w teren" pogodzony z pierwszą przegraną :(

Przed chwila otworzyłem komp iiiiiiiiii ... wyłączyłem i włączyłem ponownie bo po prostu nie mogłem uwierzyć w to co zobaczyłem :D  :D  :D

Super! Ależ się cieszę :)  :)  :)

Nie mogłem oglądać z powodu badania, ale jako wieloletni kibic kosza a w młodości nędzny rozgrywający jestem bardzo usatysfakcjonowany osiągniętym ćwierćfinałem, wiedząc jak nośnym i popularnym sportem na świecie jest koszykówka. Naprawdę wielkie osiągnięcie. I ten wzruszony(łzy) Aaron Cel, który mówił w wywiadzie m.in. o tym właśnie jak w Polsce basket jest mało popularny, ale tym sukcesem może to zmienią. Oby!

Piszecie o wielkiej roli Marka Taylora: podpisuję się pod tym obydwoma rękami, i od razu na myśl nasuwa mi się Kim Rasmussen, były trener kadry piłkarek ręcznych. Gdy przychodził, nasze panie były na poziomie okręgówki a jedyną na światowym poziomie była Karolina Kudłacz.I co? Dwa razy czwarte miejsce na MŚ! Niebywałe! Kim odszedł, odeszły i wyniki..

No cóż, czas się szykować do wieczornej kopaniny. A szczupaki i okonie w lesie...

• Like 1