Skocz do zawartości

Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Leon, jak kiedyś Wlazły, potrafi zrobić różnice w kluczowym momencie. W optymalnej dyspozycji - potwór. Jestem spokojny i przed półfinałem i igrzyskami :)

Zazdroszczę bo ja spokojny nie jestem.Obyś miał rację.Moje obawy nie tyle dotycza naszego zespołu co przeciwnika.Słoweńcy niesieni na fali entuzjazmu po wygranej z Rosją(cokolwiek by nie powiedzieć,wszyscy się na nich spinają :)  ;) )będą bardzo grożni i jak,tak jak Marcyś stawiam 50/50.No,może z leciutkim wskazaniem na naszych-jesteśmy w końcu podwójnymi MŚ.Ja Słowenię widzę jako zespół bardzo energetyczny i napędzający ta energia swoją grę.Dlatego sądzę że trzeba im tą energię odjąć spokojną,metodyczną grą z jak najmniejszą ilością błędów.Innymi słowy-złapać za ryj i nie dać się rozpędzić :)  ;) .Właśnie dlatego moim zdaniem najważniejszy będzie nie tyle Leon a doświadczenie i klasa np.Drzyzgi i Kubiaka.Spokój i od początku gra na swoich warunkach.Jeszcze bardziej kluczowa niż normalnie będzie dobra i trudna(niekoniecznie mocna)zagrywka.Właśnie po to by utrudnić Słoweńcom "rozbujanie"się od samego początku.

To nie koszykówka co prawda ale i tak-Dawaj Polska :good:

Edytowane przez drag
  • Like 2

Wierzę w Heynena - że będzie reagować, w szczególności zmianami. Słoweńcy będą tłuc? To zagramy Śliwka/Zatorski/Kubiak w przyjęciu. Fabian niezbyt dokładnie? Niech wchodzi Komenda. Bo to co Samelvuo zrobił wczoraj to sabotaż, jak można Volkova nie zmienić przy takiej grze... że nietykalny w składzie? To już Leon jest bardziej nietykalny :)

• Like 1

Wierzę w Heynena - że będzie reagować, w szczególności zmianami. Słoweńcy będą tłuc? To zagramy Śliwka/Zatorski/Kubiak w przyjęciu. Fabian niezbyt dokładnie? Niech wchodzi Komenda. Bo to co Samelvuo zrobił wczoraj to sabotaż, jak można Volkova nie zmienić przy takiej grze... że nietykalny w składzie? To już Leon jest bardziej nietykalny :)

Jak najbardziej.Heynen nie raz mówił że te jego "dziwne"dla niektórych rotacje mają jeden główny cel-mieć na ławce ludzi gotowych do wejścia w każdej chwili i utrzymania jakości na boisku jeśli będzie taka potrzeba.Oby nie było :)

Volkov jak Volkov, to co robił pod siatką Volvich było przegięciem. Heynen by go zdjął jeszcze przed 4 setem.

Rosja zawsze tak ma na wyjazdach z energetyczną halą, od zawsze jak nie wejdą dobrze w mecz to ich hala tłamsi i nic nie grają, mają tak od lat 90-tych. Psychika w sporcie równie ważna co reszta elementów...

Zazdroszczę bo ja spokojny nie jestem.Obyś miał rację.Moje obawy nie tyle dotycza naszego zespołu co przeciwnika.Słoweńcy niesieni na fali entuzjazmu po wygranej z Rosją(cokolwiek by nie powiedzieć,wszyscy się na nich spinają :)  ;) )będą bardzo grożni i jak,tak jak Marcyś stawiam 50/50.No,może z leciutkim wskazaniem na naszych-jesteśmy w końcu podwójnymi MŚ.Ja Słowenię widzę jako zespół bardzo energetyczny i napędzający ta energia swoją grę.Dlatego sądzę że trzeba im tą energię odjąć spokojną,metodyczną grą z jak najmniejszą ilością błędów.Innymi słowy-złapać za ryj i nie dać się rozpędzić :)  ;) .Właśnie dlatego moim zdaniem najważniejszy będzie nie tyle Leon a doświadczenie i klasa np.Drzyzgi i Kubiaka.Spokój i od początku gra na swoich warunkach.Jeszcze bardziej kluczowa niż normalnie będzie dobra i trudna(niekoniecznie mocna)zagrywka.Właśnie po to by utrudnić Słoweńcom "rozbujanie"się od samego początku.

To nie koszykówka co prawda ale i tak-Dawaj Polska :good:

Jestem spokojny trochę po wynikach. Pamiętam, jak kiedyś gubiliśmy sety, wygrywaliśmy te 3:2 itd. albo 3;1 z zespołami typu Kanada, Japonia. A teraz mamy pewną lekkość zdobywania seryjnych punktów. Musi być dobrze !!! :)

Volkov jak Volkov, to co robił pod siatką Volvich było przegięciem. Heynen by go zdjął jeszcze przed 4 setem.

Rosja zawsze tak ma na wyjazdach z energetyczną halą, od zawsze jak nie wejdą dobrze w mecz to ich hala tłamsi i nic nie grają, mają tak od lat 90-tych. Psychika w sporcie równie ważna co reszta elementów...

A pamiętasz finał z Brazylią. Wtedy wytrzymali.

Edytowane przez korol

A pamiętasz finał z Brazylią. Wtedy wytrzymali.

"Volkov jak Volkov, to co robił pod siatką Volvich było przegięciem. Heynen by go zdjął jeszcze przed 4 setem.

Rosja zawsze tak ma na wyjazdach z energetyczną halą, od zawsze jak nie wejdą dobrze w mecz to ich hala tłamsi i nic nie grają, mają tak od lat 90-tych. Psychika w sporcie równie ważna co reszta elementów..."

Finał z Brazylią w IO w 2012? Tam dali rade, ale na neutralnym boisku. Jedno z lepszych spotkań w historii siatkówki.

Nasi sobie poradzą, jeśli zagrają na swoim poziomie. Bo to Rosja przegrała ten mecz, Słoweńcy tylko dali z siebie wszystko co mieli ( a raczej aż), ale w warunkach normalnej gry Rosjanie nie powinni tego przegrać.

Różnica jaka jest między Polską drużyną dziś a powiedzmy 6 lat temu jest doświadczenie, nie wiek i ogranie ale doświadczenie w meczach o największą stawkę z nożem na gardle. Widać na boisku, że jesteśmy dwukrotnym MŚ, przeciwnik też to czuje. Najlepsze jest w tym wszystkim to, że większość tych chłopaków dopiero zaczyna karierę w reprezentacji, a już to mają :) dłuuuugie lata sukcesów przed nami :)

Chyba kluczem będzie pokazanie Słoweńcom w pierwszym secie różnicy klas, bo na papierze tak właśnie jest. Jak zaczną mieć z tyłu głowy, że jest jeszcze brąz do wygrania, pójdzie z górki. Odskoczyć na kilka punktów i trzymać dystans. Nie wdawać się w nerwową siatkarską bijatykę. Podejść ze spokojem, a ich go pozbawić. Przy hali w Ljubljanie powinno to poskutkować. Gonienie Polaków wymusza grę na wysokim ryzyku, a co za tym idzie masę błędów własnych. Ciekawy mecz się zapowiada.

• Like 1