Skocz do zawartości

Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Słoweńcy, do spółki z publicznością, jako pierwsi się nam postawili w tych mistrzostwach. I pękliśmy. Graliśmy na naszym normalnym poziomie do dziewiątego punktu w pierwszym secie. Potem to już były męczarnie. A siła ataku tak słaba, że szczęka opada. Przedziwne. Nie da się wygrać meczu bazując jedynie na błędach przeciwnika, mającego za sobą tak fantastyczny doping. Życzę Słoweńcom mistrzostwa. Nie dlatego, że wygrali z nami. Dlatego, że będą grali w Paryżu i jeśli wygrają, to w pełni sobie na tytuł zasłużą. Bo pewnie zagrają z Francją.

• Like 1

Najbardziej bolą mnie zepsute zagrywki i nieskończone kontry. Sami zabieraliśmy sobie szanse.

Zepsute zagrywki ok. Mieliśmy asy. Był z tego pożytek. W tym elemencie nie przegraliśmy. Jeśli chodzi o kontry to masz rację. Leon kiwal zamiast mocno atakować, Kubiak który jest prawdziwym "cwaniakiem" pod siatką stracił swoją całą "inteligencję siatkarska". To my zawsze byliśmy mistrzami kiwek, obić bloku i przepychanki na siatce. To nam dziś nie funkcjonowało.

Zepsute zagrywki, to siatkarski chleb powszedni. Od kiedy zagrywka stała się elementem ataku ryzyko popsucia tego elementu gry jest dosyć duże. W  krytycznych momentach to jest pół na pół ze skuteczością. Kubiak niepotrzebnie ryzykował na końcu. Moim zdaniem możliwości wybronienia ataku są nieco większe niż ryzykowna zagrywka, a na tym poziomie gra się do upadłego. Ogólnie straciliśmy pazur, może dlatego, że wcześniej bardzo gładko szło. Kiwki i przepychanki niestety na niektóre drużyny nie działają  :)

Koniec

W końcu koniec

Nie mogłem na to patrzeć

Za dużo błędów

Za mało skończonych ataków

Blokiem nie gramy prawie wcale

I wielkie brawa dla ekspertow co od rana pier....lili o 3:0

Których się czytać nie dało

Milego wieczoru

<<edit_słownictwo>> to tylko zabawa dla ma,s wiec co sie spinasz 

Edytowane przez mario

Nie był, też jestem wkurwiony, ale to nie usprawiedliwia pomyj ze strony „niedzielnych kibiców siatkówki”, którzy tylko na potknięcie czekali bo wcześniej nie zabierali głosu . Gratulacje dla Słoweńców, życzę im wygranej w kolejnym meczu.

Jak noga kopaczom się podwinie co się niestety często zdarza to "niedzielni " wtedy brylują , poza tym zwrot "Polacy nic się nie stało" nie jest wylewaniem pomyj  - czytaj ze zrozumieniem.

Poza tym człowieku skąd ci do łepetyny przyszło że czekam na potknięcie siatkarzy? Nie mierz ludzi swoją miarą.

Piłkarze wielkie gwiazdki z reklam, w klubach brylują a w reprze dno i to jest problem.

Siatkarze gryzą parkiet i za to szacunek, nawet jak im nie wyjdzie jak wczoraj, to wiadomo, że są mocni.

Tylko tyle i aż tyle. 

Wczoraj gryźli parkiet??? Inny mecz oglądałeś.

W siatce łatwiej osiągać sukcesy bo sport niszowy i konkurencja mniejsza, czyż nie ?

Łatwiej nie znaczy łatwo.

• Like 1

Gryźli, nie szło im, kiepski dzień, Jeden dzień. Fizyka siadła czy ch.. wie co. Nie przeszli obok meczu. 

Nie wiem czemu piszesz o sukcesach i konkurencji. Nie napisałem, że siatkarze są lepsi bo mają mistrza. Są lepsi bo widać po nich zaangażowanie.

Siatkówka to sport niszowy? Możliwe. Po prostu bardziej skomplikowany sport dlatego nie trafią do każdego bo trzeba znać bardzo dobrze przepisy. W piłce wystarczy wytłumaczyć spalonego i ogólnie w miarę wszystko jasne. 

Nie mówię o taktyce tylko o tym co trzeba wiedzieć żeby jako laik móc oglądać mecz.

Druga rzecz - to powyższe jednak wskazuje na to, że większość z nas co nieco o piłce powie i jakaś dyskusja się wywiąże. Bo się kiedyś grało, bo się oglądało, zasady są prostsze itp.

W siatkówce jest inaczej, stąd wkurza mnie jak, jak to określiłeś, "niedzielni" wpadają rzucają hasło po meczu, że to przez autokar :)

Bez analizy czemu, kim i jak przegraliśmy.

Oczywiście wolność słowa więc piszcie sobie co chcecie ale nie dziwota że później ktoś to odbiera jak inni jak widać :)

• Like 2

Wczoraj gryźli parkiet??? Inny mecz oglądałeś.

W siatce łatwiej osiągać sukcesy bo sport niszowy i konkurencja mniejsza, czyż nie ?

Łatwiej nie znaczy łatwo.

Oczywiście, że gryźli. Zostali nieco wybici z rytmu przez dobrą i nieustępliwą grę Słoweńców. Drużyny z tamtej części świata są często trudne do ogrania, bo nie tak łatwo dają się pozbawić animuszu. Tych kilka nieudanych kiwek Wilfredo Leona świadczy tylko o tym, że nie bardzo był pomysł na dobrze zorganizowaną obronę przeciwnika. Siatkówka niszowa !? Łatwiej!?...  :)

Tak wlaściwie, to w tym turnieju nie graliśmy z drużynami z górnej półki europejskiej. Gra np. z Rosją, Serbią, Francją, Bułgarią Włochami, z drużynami, które liczą się w światowej siatkówce pokazała by, jak mocną ekipą jest Polska. Jeden z gorszych meczów pod okiem Vitala.

<<edit_słownictwo>>  to tylko zabawa dla ma,s wiec co sie spinasz

Słuchaj synek...

Luzu mi nie brakuje tylko po co takie gadanie

Wygramy na pewno Itd

We Francji teź łomot dostaniemy i skończymy ME na 4 miejscu

Edytowane przez mario
  • Like 1

Ciekawe, że nie tak dawno braź ME z Anastasim to był sukces a teraz dupa w krzakach... gdy priorytetem na ten sezon były kwalifikacje do IO, które (szczególnie z Francją) zagraliśmy koncertowo.

Jestem przekonany, że i Francja i Słowenia by się z nami zamienili - wzięli pewne IO zamiast medalu na ME (medalu, który jeszcze też możemy zdobyć... tylko już nie złoty i nie srebrny). 

• Like 1

Oczywiście żal że przegrali, ale może to i lepiej że teraz... ME nie jest najważniejszą imprezą, a co poniektórzy już wykreowali teorię  że Mistrzowie Świata + Leon = Mistrzowie Galaktyki i wszyscy będą padali plackiem na twarz na sam widok naszych. Może taki prysznic się przyda i zawodnikom i kibicom i pompującym balon dziennikarzom.

• Like 4

Ciekawe, że nie tak dawno braź ME z Anastasim to był sukces a teraz dupa w krzakach... gdy priorytetem na ten sezon były kwalifikacje do IO, które (szczególnie z Francją) zagraliśmy koncertowo.

Jestem przekonany, że i Francja i Słowenia by się z nami zamienili - wzięli pewne IO zamiast medalu na ME (medalu, który jeszcze też możemy zdobyć... tylko już nie złoty i nie srebrny). 

:good:  

Edytowane przez Artek

Oczywiście żal że przegrali, ale może to i lepiej że teraz... ME nie jest najważniejszą imprezą, a co poniektórzy już wykreowali teorię że Mistrzowie Świata + Leon = Mistrzowie Galaktyki i wszyscy będą padali plackiem na twarz na sam widok naszych. Może taki prysznic się przyda i zawodnikom i kibicom i pompującym balon dziennikarzom.

O to właśnie chodzi

Daj im Boże ten medal w końcu Vital obiecał swój premierowi ;)

Nie pozostaje nic jak trzymać kciuki

I przestać kłapać Bez sensu

Przegrali bo nie mieli po prostu swojego dnia...Za łatwo wygrywali poprzednie spotkania...

Kulminacyjnym,wydaje mi się punktem w tym meczu był set pierwszy,gdzie przy 20-17 były cztery odbicia a sędzia gwizdnął punkt gospodarzom...Kibicujmy do końca...

• Like 2

Kulminacyjnym,wydaje mi się punktem w tym meczu był set pierwszy,gdzie przy 20-17 były cztery odbicia a sędzia gwizdnął punkt gospodarzom..

To niestety prawda a to bardzo obnażyło naszą psychikę w tym meczu. Kiedyś to nas nakręcało.

Jakiś kuźwa ten mecz taki dziwny w naszym wykonaniu.

• Like 2

No nie...
I znów będzie ciężko.

Ale jak już zostało powiedziane, najważniejsze w sezonie były kwalifikacje - wygrane. W przyszłym będą IO, mam nadzieję, że też wygramy.

A dziś kibicujemy, abyśmy wrócili do swojej normalnej dyspozycji. I będzie dobrze.

Co do naszej reprezentacji w piłkę nożną, gdzie im do siatkarzy, piłkarzy ręcznych, czy ostatnio nawet koszykarzy. Sukces to dostać się na MŚ, gdzie co impreza to wpierdziel. Jeden wyjątek - Mistrzostwa Europy.
Albo piłka klubowa w nogę, siatkę, ręczną i europejskie puchary :D

Edytowane przez korol
  • Like 2