Skocz do zawartości

Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nadzieję, że jest to wynik przycelowania z formą na MŚ. Natomiast wyraz twarzy Kamila po skokach zaczyna wyglądać jak frustracja... Tak doświadczony zawodnik w przypadku budowania formy na dany okres by się tak krzywił? Oby na MŚ wróciła chłopakom forma z przełomu roku.

Czy są tu fani narciarstwa alpejskiego? Jeśli tak to polecam o 13.30 obejrzeć drugi przejazd slaloma giganta Pań na Mistrzostwach Świata w Cortina'd Ampezzo. Nasza Maryna Gasienica-Daniel po pierwszym przejeździe jest 7 ze stratą jedynie 0,57 s do prowadzącej Schiffrin. Różnice w czołówce są bardzo małe. Mam nadzieję na medal.

• Like 2

Niestety tylko i aż jeden mały błąd, ale i tak wielki sukces. Będzie w dziesiątce MS :clappinghands:

Ale do tego momentu jechała po brązowy medal. 6 miejsce i tak jest świetne. Mając na uwadze jak wygląda trenowanie tego sporty w Polsce to należy się jeszcze większy podziw. Strasznie szkoda mi przegranej Shiffrin. Ona jeździ po prostu genialne.

• Like 2

Szans na medal nie było sądząc po czasach medalistek. Świetne, emocjonujące zawody, pierwsza trójka w 0.09 sek. Szóste miejsce to doskonały wynik. Agresywna jazda bez kompleksów i dobra psychika. Do tej pory najwyżej na 10-tym miejscu w PŚ i nie spaliła się mistrzowską imprezą. Poprzednio taki wynik miał chyba Andrzej Bachleda w kombinacji. No i siostry Tlałki, ale to już zamierzchłe dzieje.

Najbardziej szkoda, że błąd zdarzył się przed wypłaszczeniem. Straciła dużo z poprzedniego rytmu i prędkości. Za to po wypłaszczeniu pojechała super i do mety cisnęła już ile się dało. 

Oglądałem relację na ARD - bardzo miło było posłuchać jak niemieccy komentatorzy i specjaliści rozwodzili się nad jej talentem

Edytowane przez Pawgas
  • Like 1