BOB1 Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Ciekawe, że nikt nie napisał jakim wynikiem to się skończyło ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Wynik poszedł w świat! :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Francja wygrała z Kazachstanem zaledwie 2:0. Hiszpania z Gruzją 2:1 strzelając zwycięską bramkę w 92 minucie. Te eliminacje są ciężkie dla wszystkich. Ciśnienie w narodzie jest maksymalne co Internet potwierdza. Hejt wylewa się mi z monitora a ja po ludzku zaapelował bym do gorących głów: rozliczmy ich po eliminacjach a nie po poszczególnych meczach. Ktoś kiedyś ładnie powiedział "Piłka nożna to nie są łyżwy, tu nie przyznaje się not za styl". 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 3-0. Obstawialem 5. I tak to ciekawsze niz skoki gdzie glownym tematem jest komu wieje i skad. Plus filozoficzne wywody pana Piotra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Fakt tylko tyle że w tych nudnych skokach mamy w tym roku mistrza świata, i 3 zawodnika w klasyfikacji indywidualnejOby się chłopaki choć trochę zbliżyli do takich nudnych osiągnięć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Doceniam. Choc dla mnie to nie jest sport, a polaczenie sztuki cyrkowej z kaskaderka. Do tego, zawodnikow uprawiajacych na calym swiecie, to jakze karkolomne zajecie, jest mniej niz pilkarzy w moim powiecie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 No nie ma co porównywać. Skoki są niszowe, chociaż fajnie jak wygrywamy A co do meczu. Strasznie słaby Milik, Piątek nieskuteczny. Jóźwiak znów na plus.Lewy zmarnował świetną okazję, ale i tak doskonale widać czym się różni od takiego Piątka. A teraz już poważne wyzwanie, czyli Anglia. Będzie ciężko, raczej w plecy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Wiem wiem że ciężko porównywać choć jednak można.Albo jesteś w czymś dobry na tle innych albo i nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Wiem wiem że ciężko porównywać choć jednak można.Albo jesteś w czymś dobry na tle innych albo i nie.Tyle że skoki są traktowane przez większość krajów po macoszemu i stąd też mogą wynikać nasze wyniki - dużo mniejsza konkurencja i prestiż dyscypliny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŻoliborzFishingTeam Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Tyle że skoki są traktowane przez większość krajów po macoszemu i stąd też mogą wynikać nasze wyniki - dużo mniejsza konkurencja i prestiż dyscypliny.W większości krajów to nikt nie uprawia tej dyscypliny .Porównanie kopanej do skoków to jak porównanie boksu do pływania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 (edytowane) Strasznie krzywdzące moim zdaniem twierdzenie że skoczkowie są dobrzy bo reszta krajów olewa tą dyscyplinę.Idąc dalej tym tokiem myślenia siatkówka, ręczna, lekkoatletyka i kilka/kilkanaście innych dyscyplin jakże mniej popularnych od piłki kopanej są sportami niszowymi i dlatego osiągamy w nich sukcesy ?Gratuluje samozadowolenia z sukcesów w tej jakże królewskiej dyscyplinie. Edytowane 29 Marca 2021 przez jajakub 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Strasznie krzywdzące moim zdaniem twierdzenie że skoczkowie są dobrzy bo reszta krajów olewa tą dyscyplinę.Idąc dalej tym tokiem myślenia siatkówka, ręczna, lekkoatletyka i kilka/kilkanaście innych dyscyplin jakże mniej popularnych od piłki kopanej są sportami niszowymi i dlatego osiągamy w nich sukcesy ?Gratuluje samozadowolenia z sukcesów w tej jakże królewskiej dyscyplinie.Dlaczego krzywdzące? Takie są fakty - na świecie to niszowa dyscyplina sportu traktowana na poważnie w kilku (może kilkunastu) krajach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŻoliborzFishingTeam Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Strasznie krzywdzące moim zdaniem twierdzenie że skoczkowie są dobrzy bo reszta krajów olewa tą dyscyplinę.Idąc dalej tym tokiem myślenia siatkówka, ręczna, lekkoatletyka i kilka/kilkanaście innych dyscyplin jakże mniej popularnych od piłki kopanej są sportami niszowymi i dlatego osiągamy w nich sukcesy ?Gratuluje samozadowolenia z sukcesów w tej jakże królewskiej dyscyplinie.Skoczkowie są dobrzy bo pojawiły się odpowiednie nakłady finansowe i powstały systemy szkoleniowe które pozwalają na rozwój trening na najwyższym poziomie. Zdaje się że jest to wszystko odpowiednio zarządzane czego nie można powiedzieć o kopanej. Związek przez lata dojony jak się tylko da, zero pomysłu na system szkolenia, zmiany w szkoleniu młodych itd. Niby są jakieś regulacje odnośnie juniorów w klubach ekstraklasy ale to nic nie zmienia. Rudy wydawał się odpowiednim kapitanem dla tego okrętu ale nic za jego rządów się nie zmieniło. Sukcesów jak nie było tak nie ma. Kuleje reprezentacja praktycznie na każdym poziomie o piłce klubowej nie wspominając. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Zawsze mówiłem jaka liga taka reprezentacja.Tam gdzie mamy dobrą ligę,dobry system szkoleń tam mamy mistrzów świata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Albo jesteś w czymś dobry na tle innych albo i nie. Problem polega na tym jak wygląda to "tło". W ostatnim Pucharze Swiata w Planicy startowało 40 zawodników- jeden mało się nie zabił, jeden został zdyskwalifikowany plus było 10 Słoweńców. Zawodnicy reprezentowali 9 krajów. Nie umniejszam osiągnięć polskich skoczków. Są WYBITNI. Drażni mnie natomiast przeciwstawianie piłkarzy siatkarzom, skoczków piłkarzom ręcznym czy np. tenisistów szachistom. Często jest to robione przez tzw. "kibiców sukcesu" czyli zwyciężamy to im kibicujemy. Jestem w stanie się założyć, że 50 procent obecnych fanów skoków nie słyszało o Bobaku, Fijasie, Nykanenie, Weissflogu. Nie mówiąc już o kimś takim jak Jan Bokloev. Wracając do meczu. Zieliński , Milik, Krychowiak - słabo. Piątek aktywny, ale czasami aż za bardzo chciał. Jóźwiak, Lewandowski- najlepsi. Reszta poprawnie. Z Anglikami będzie remis . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Wy się tu spieracie kto lepszy a my tu mamy problem.Lewy nie zagra z Anglią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 I to by było na tyle.Do tej pory można było liczyć, że Lewy mając dwie okazje podczas meczu odda dwa strzały zdobywając dwie bramki na 2:2.Ewentualnie, że jedną szanse sam sobie wypracuje, a raz przez 93min otrzyma w miarę dobre podanie od kolegów.Teraz zapomnij :/ Niestety czeka na porażka. Szkoda.Szkoda też, jeśli przez durne spotkanie z Andorą będzie miał zawalony najlepszy sezon w życiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Każda dyscyplina sportowa wymaga poświęceń. Im bardziej niszowa tym większe nakłady trzeba ponosić vide narciarstwo alpejskie, a wywyższanie jednych nad inne to jak dyskusja o wyższości świat nad innymi. Co innego jeśli rozpatrujemy w kwestii popularnosci, ale idąc tym tokiem myślenia to czemu kolarstwo nie jest tak popularne skoro wszyscy na rowerach jeżdżą ? Jak zawsze ostatnimi czasy wszystko sprowadza się do kasy czyli ile można wyciągnąć z tego co się zainwestuje ślicznie rzecz ujmując. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Myślę, że zagranie Lewego było planowane, ustalone! Zobaczycie, że na mecz ligowy i Ligi Mistrzów będzie w pełni sprawny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Może trzeba podejść do sprawy mniej emocjonalnie. Bayern ma piłkarza bez kwarantanny, którego w cudowny sposób postawi na nogi. Szanse na przywiezienie punktów z Wembley wycenili bukmacherzy, a oni się raczej nie mylą. Boniek, Sousa, czy sami kibice mają jeszcze przed meczem bezpieczną wersję wydarzeń. Wystarczy pokazać kolano obłożone lodem i wszystko jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Problem polega na tym jak wygląda to "tło". W ostatnim Pucharze Swiata w Planicy startowało 40 zawodników- jeden mało się nie zabił, jeden został zdyskwalifikowany plus było 10 Słoweńców. Zawodnicy reprezentowali 9 krajów. Nie umniejszam osiągnięć polskich skoczków. Są WYBITNI. Drażni mnie natomiast przeciwstawianie piłkarzy siatkarzom, skoczków piłkarzom ręcznym czy np. tenisistów szachistom .Po pierwsze nie mówimy tylko o Planicy ake calym sezonie.Po drugie możesz mi wyjaśnić dlaczego to niby piłkarze są lepsi od siatkarzy itd itd.Bo mam wrażenie iż traktujecie ich jak dziecko specjalnej troski czyli wszystko się da wytłumaczyć "tymi innymi"Niestety nie posiadamy od dłuższego czasu reprezentacji potrafiacej osiągać sukcesy i żadne tłumaczenia o wyzszości tła piłkarskiego tego nie zmienią.Są po prostu jako reprezentacja mierni i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 (edytowane) Z ostatniej chwili. (chyb,że to jest z ostatniej chwili tylko dla mnie?)Lewandowski nie zagra z Anglią ... i tak damy radę! Edytowane 29 Marca 2021 przez BOB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Można robić nabór do szkółek piłkarskich, szkolić młodzież i trenerów, można zadbać, żeby liga była na dobrym poziomie, a kluby regularnie grały w europejskich pucharach. Można dbać o kibiców i za pieniądze wydane na bilety oferować im piłkę na dobrym poziomie. Można mieć dobrych dziennikarzy sportowych, którzy w imieniu kibiców wytkną błędy i pchną do przodu dyscyplinę. Można też mieć kibiców na poziomie, którzy zamiast śpiewać do znudzenia "nic się nie stało" wywrą presję na piłkarzach i skłonią ich do zaangażowania i lepszej gry. Wybrano jednak drogę na skróty. Uśmiechnięty redaktor puści narodowi bramkę Domarskiego sprzed czterdziestu ośmiu lat. Szkoda, że nie udało się sfilmować wiktorii Sobieskiego pod Wiedniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 W całym sezonie? Czasami nawet nie musieli organizować kwalifikacji bo nie było 50 startujących. Piłkarze nie są ani lepsi ani gorsi niż siatkarze. Nigdzie o tym nie pisałem. Zresztą jestem też kibicem siatkówki (chodziłem nawet na 1 i 2 ligę, jak będzie można to będę chodził i na 3). Nie traktuję ich jak "dzieci specjalnej troski". Jak grają źle to piszę, że grają źle i tyle. A że kibicuję to będę kibicował. Jestem też kibicem Narwi Ostrołęka (liga okręgowa), Polonii Bytom (III liga) i FC Sankt Pauli (II Bundesliga).... i żadna z tych drużyn nie wygra Ligii Mistrzów. Co i tak g... mnie obchodzi . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Po pierwsze nie mówimy tylko o Planicy ake calym sezonie.Po drugie możesz mi wyjaśnić dlaczego to niby piłkarze są lepsi od siatkarzy itd itd.Bo mam wrażenie iż traktujecie ich jak dziecko specjalnej troski czyli wszystko się da wytłumaczyć "tymi innymi"Niestety nie posiadamy od dłuższego czasu reprezentacji potrafiacej osiągać sukcesy i żadne tłumaczenia o wyzszości tła piłkarskiego tego nie zmienią.Są po prostu jako reprezentacja mierni i tyleSlusznie piszesz ,nasi kopacze nie majá ani chéci ,ani serca do gry w reprezentacji .To wytatuowani milionerzy z mega fryzurami .A wysylanie Milika na boisko jak jest Lewandowski to jest juz nieporozumienie .Ten facet (Milik) na silé chce byc Lewandowskim i gra samoluba .Nie ogládam naszych kopaczy bo nie mogé zniesc podan do tylu .Przez piétnascie minut meczu (tyle wytrzymalem) nasz rozgrywajácy nie widzial prawie lewej strony i wolnego tam zawodnika .Z Angolami bédá baty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi