korol Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Ale rozdzielmy dwie kwestie.Co innego nasza myśl szkoleniowa, pzpn i wszystko co z tym związane (patologie, jakość ligi, sukcesy w pucharach), a co innego konkurencja w danej dyscyplinie sportowej.Skoki są niszowe. Mało kogo obchodzą. Mało chłopaków trenuje, niewielu startuje w zawodach. Konkurencja w porównaniu do innych dyscyplin, na przykład powszechnej piłki nożnej niewielka.Dużo łatwiej zostać Stochem niż Messim. To jest fakt. Ilu młodych chłopaków próbuje na całym świecie zostać CR, a ilu być jak Adam Małysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Ja rozumiem że konkurencja jest duża ale nie o to do konca chodzi.Kibic ze mnie żaden ale nawet mi utkwiło że już sam awans piłkarzy do więkr/ej imprezy jest u nas sukcesem na miare mistrzostwa świata lub europy w innej dyscyplinie.Potem zazwyczaj 3 mecze i do domu i to niezawsze z topem światowym czy europejskim.I taki jest (był)poziom reprwzentacji.I ja wiem że kibic wierzy do końca ale na boga troche skromnosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 W siatkówce spieniężono sukcesy pokolenia wyrobników na najlepszy system szkolenia młodzieży na świecie. Już widać efekty, bo pierwsze pokolenia wychowanków SOS już szturmują reprezentację i Europę. A będzie jeszcze znacznie lepiej, tych talentów nam nie ubędzie, będzie ich coraz więcej. W piłce nożnej jest to nie potrzebne, dyscyplina sama w sobie jest tak popularna, że nie potrzeba sukcesów aby zachęcić młodych do uprawiania piłki. Mamy setki przykładów jak stworzono w różnych krajach na świecie szkolenie od podstaw na najwyższym poziomie. Ale wniosków nikt nie wyciąga, nikt nie rusza systemu. Stawiam tezę, że nawet tu nie chodzi o brak pieniędzy na szkolenie. W Bydgoszczy gdzie mieszkam jest szkółka piłkarska Juventusu. Jest też kilka lokalnych klubów. Byłem kiedyś na meczu sparingowym Juve z Chemikiem. Juve wygrało tylko 3-1, ale różnica w poruszaniu się po boisku, taktyce, rozegraniu piłki była kolosalna. Widać całkowicie inne szkolenie tych dzieciaków. Jeśli kiedyś im się trafi wielki talent myślę że będzie miał znacznie trudniej przepaść jak to się dzieje często w polskim piekiełku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Ja rozumiem że konkurencja jest duża ale nie o to do konca chodzi.Kibic ze mnie żaden ale nawet mi utkwiło że już sam awans piłkarzy do więkr/ej imprezy jest u nas sukcesem na miare mistrzostwa świata lub europy w innej dyscyplinie.Potem zazwyczaj 3 mecze i do domu i to niezawsze z topem światowym czy europejskim.I taki jest (był)poziom reprwzentacji.I ja wiem że kibic wierzy do końca ale na boga troche skromnosci.Dla mnie nie jest sukcesem.Ale jakbyśmy wygrali mistrzostwa świata zamiast Francji, to ceniłbym to wyżej niż analogiczne drużynowe mistrzostwo w skokach. Teraz oczywiście cenie niżej. Nasza najgorsza reprezentacja. Gdzie im do siatkarzy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Masz rację Piotrze. W tym całym zamieszaniu z polską piłką smutne jest to, że zdaliśmy się oswajać z porażkami i tym tłumaczymy sobie rzeczywistość. Brak nam (i naszym działaczom, trenerom, piłkarzom) mentalności takich Chorwatów, którzy niekoniecznie lepsi piłkarsko, zostali wicemistrzami świata. Nie mówiąc już o Grekach. Piłkarsko Brazylijczykami nigdy nie zostaniemy. Ktoś powinien pójść po rozum do głowy i zdać sobie sprawę, że chcących coś osiągnąć i utalentowanych piłkarzy trzeba odsiać z dużej trenującej populacji. Przykład francuskiej piłki ręcznej, czy norweskich biegów narciarskich dobitnie to pokazuje. Trzeba mieć do tego wyszkoloną dużą grupę trenerów, którzy selekcji talentów dokonają. Trzeba wreszcie mieć mentalność zwycięzcy, albo się jej nauczyć. Ale jeśli od kibiców słyszy się: "wierni po porażce"... Coś mi się wydaje, że lubimy dostawać po dupie. Tak jest prościej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŻoliborzFishingTeam Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Masz rację Piotrze. W tym całym zamieszaniu z polską piłką smutne jest to, że zdaliśmy się oswajać z porażkami i tym tłumaczymy sobie rzeczywistość. Brak nam (i naszym działaczom, trenerom, piłkarzom) mentalności takich Chorwatów, którzy niekoniecznie lepsi piłkarsko, zostali wicemistrzami świata. Nie mówiąc już o Grekach. Piłkarsko Brazylijczykami nigdy nie zostaniemy. Ktoś powinien pójść po rozum do głowy i zdać sobie sprawę, że chcących coś osiągnąć i utalentowanych piłkarzy trzeba odsiać z dużej trenującej populacji. Przykład francuskiej piłki ręcznej, czy norweskich biegów narciarskich dobitnie to pokazuje. Trzeba mieć do tego wyszkoloną dużą grupę trenerów, którzy selekcji talentów dokonają. Trzeba wreszcie mieć mentalność zwycięzcy, albo się jej nauczyć. Ale jeśli od kibiców słyszy się: "wierni po porażce"... Coś mi się wydaje, że lubimy dostawać po dupie. Tak jest prościej.Zgadzam się w 100% do tego dołożyć wiecznie pompowany balonik, wychwalanie i noszenie na rekach ludzi którzy w reprezentacji nic nie osiągnęli i efekt mamy gotowy. To co gramy to totalny piach od wielu wielu lat to piach. Na efekty destrukcji składa się praca "dziennikarzy" którzy widząc Lewandowskiego przy piłce mają prawie orgazm, wieczne głaskanie itd. Dla wielu nawet jak Lewandowski nie gra to i tak jest najlepszy na boisku i wieczne co by było gdyby grał Lewandowski? Co by było gdyby ktoś mu podał ? Itd. Sami zobaczcie w komentarzach - Lewy nie zagra z Anglia więc już jak inni piszą na bank przegramy bo gdyby strzelił dwa razy to by zdobył dwie bramki. To pokazuje tylko mierność tej zbieraniny która interesuje kibica w krawacie.P.S - Lewy dobry jest na Średnią Bundeslige gdzie śrubuje rekord za rekordem i za to szacunek bo to tez trzeba sobie wypracować i na to zapracować i za to szacunek się należy ale serio wychwalanie pod niebiosa trochę na wyrost - Anglia lub Hiszpania szybko by go zweryfikowała.P.S 2 - Aliens Narew Ostrołęka - pamiętam z meczu na HKSie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 (edytowane) Zgadzam się w 100% do tego dołożyć wiecznie pompowany balonik, wychwalanie i noszenie na rekach ludzi którzy w reprezentacji nic nie osiągnęli i efekt mamy gotowy. To co gramy to totalny piach od wielu wielu lat to piach. Na efekty destrukcji składa się praca "dziennikarzy" którzy widząc Lewandowskiego przy piłce mają prawie orgazm, wieczne głaskanie itd. Dla wielu nawet jak Lewandowski nie gra to i tak jest najlepszy na boisku i wieczne co by było gdyby grał Lewandowski? Co by było gdyby ktoś mu podał ? Itd. Sami zobaczcie w komentarzach - Lewy nie zagra z Anglia więc już jak inni piszą na bank przegramy bo gdyby strzelił dwa razy to by zdobył dwie bramki. To pokazuje tylko mierność tej zbieraniny która interesuje kibica w krawacie.P.S - Lewy dobry jest na Średnią Bundeslige gdzie śrubuje rekord za rekordem i za to szacunek bo to tez trzeba sobie wypracować i na to zapracować i za to szacunek się należy ale serio wychwalanie pod niebiosa trochę na wyrost - Anglia lub Hiszpania szybko by go zweryfikowała.P.S 2 - Aliens Narew Ostrołęka - pamiętam z meczu na HKSie!Pozwolę sobie odnieść.W nim (indywidualnych akcjach lub w wykorzystaniu 1-2 okazji) upatrywałem jakiejkolwiek szansy. Na większości pozycji mamy słabszych piłkarzy i jeszcze w dodatku mniej zgraną drużynę. To kto ma niby wygrać ? Teraz na 10 gier - 7, raczej 8 wygrywa Anglia. W tym momencie Bundesliga jest 2/3. Czyli nie taka słaba. Na pewno nie średnia. Tylko angielska jest ewidentnie silniejsza.Zresztą akurat Lewy to by sobie poradził wszędzie. Nie ma też co pisać, że Hiszpania by jego zweryfikowała. Hiszpania, Włochy, Portugalia by zweryfikowała naszą drużynę. Indywidualnie, to by go Hiszpanie wzięli z pocałowaniem reki i wstawili do pierwszego składu. Anglicy na pewno też i już by nie pisali, że Kane lepszy Edytowane 29 Marca 2021 przez korol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŻoliborzFishingTeam Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Pozwolę sobie odnieść.W nim (indywidualnych akcjach lub w wykorzystaniu 1-2 okazji) upatrywałem jakiejkolwiek szansy. Na większości pozycji mamy słabszych piłkarzy i jeszcze w dodatku mniej zgraną drużynę. To kto ma niby wygrać ? Teraz na 10 gier - 7, raczej 8 wygrywa Anglia. W tym momencie Bundesliga jest 2/3. Czyli nie taka słaba. Na pewno nie średnia. Tylko angielska jest ewidentnie silniejsza.Zresztą akurat Lewy to by sobie poradził wszędzie. Nie ma też co pisać, że Hiszpania by jego zweryfikowała. Hiszpania, Włochy, Portugalia by zweryfikowała naszą drużynę. Indywidualnie, to by go Hiszpanie wzięli z pocałowaniem reki i wstawili do pierwszego składu. Anglicy na pewno też i już by nie pisali, że Kane lepszy Budowanie reprezentacji na jednym zawodniku tylko potwierdza poziom tej drużyny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Tutaj się niestety zgadzam. Poziom słabiutki, ale to nasza reprezentacja i cierpliwie oglądamy, czekamy i może nawet trochę wierzymy, że ten poziom kiedyś wzrośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Statystyczny polski kibic to obecnie osobnik, który z dumą wypina pierś oglądając Lewandowskiego z pucharem. Tylko, że nasz bohater jest w koszulce Bayernu Monachium. Miarą osiągnięć polskiej piłki nożnej są pojedyncze przypadki sukcesów zawodowych kilku piłkarzy. Na więcej mogą liczyć niepoprawni optymiści i osoby nie mające o piłce pojęcia. Nie sądzę, by Chorwaci dostali orgazmu, gdy Modric kolejny raz wygrywał Ligę Mistrzów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Myślę, że zagranie Lewego było planowane, ustalone! Zobaczycie, że na mecz ligowy i Ligi Mistrzów będzie w pełni sprawny.Zgadzam się w 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Kumpel przypomniał mi fajny dowcip Dlaczego skoczkowie narciarscy mają łatwiej niż piłkarze ?Bo nigdy nie trafią na senegal ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Kolejne koronki w reprezentacji. Nie wiadomo jeszcze jak będzie z Krychą, bo to ozdrowieniec. Akurat on by się przydał na Anglię. Potrafi grać na czas i wymuszać faule. U nas to rzadka umiejętność. Częściej nerwowo wybijamy.Mam wielkie nadzieje, że nasi nie zgodzą się na tą szopkę z klękaniem. Związek nie ogranie, ale fajnie by było przełożyć ten mecz. Skład się sypie, zaraz wyjdzie, że połowa nie może wystąpić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hurrican Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Zgadzam się w 100%.Po badaniach w Niemczech podali, że będzie pauzował co najmniej 4 tygodnie. Wypadnie kilka ligowych spotkań i chyba nici z 40+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Ciekawe, bo spodziewałem się, że to kontuzja "dyplomatyczna". Bayern podaje, że wypada z pięciu meczów ligowych i z dwumeczu z PSG. Poczekamy, zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Tego się obawiałem - taki sezon zawalony przez Andorę. Bez Lewego nie przejdą MC, z PSG wyrównane, ale bardziej PSG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŻoliborzFishingTeam Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Tego się obawiałem - taki sezon zawalony przez Andorę. Bez Lewego nie przejdą MC, z PSG wyrównane, ale bardziej PSG.Ponosi Cie z Lewandowskim Bayern to nie jest VFL Bochum zeby bez jednego grajka byc na straconej pozycji w meczu w City. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Nie dzielcie skóry na niedźwiedziu. Żeby trafić na City, Bayern musi dać sobie radę z Paryżem. Pewnie Neymar będzie zdrowy, a razem z Mbappe są niebezpieczni. City też musi przejść dalej, a oni potrafią w najmniej spodziewanym momencie odwalić popelinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 a ja sądzę, że Lewy szybko zagra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Za to Hubi gra dalej ???????? a Raonic nie ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 No to jaki wynik obstawiacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 ... biorąc pod uwagę, że nie gra Domarski, trudno liczyć na remis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 ... biorąc pod uwagę, że nie gra Domarski, trudno liczyć na remis A...... to nie został powołany? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 Nikt nie podpowiedział nowemu trenerowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 (edytowane) No to już 1:0 dla Angli Edytowane 31 Marca 2021 przez Siwy gołąb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi