jacekp29 Opublikowano 23 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 Myśle że może na zdrowie chłopakom to wyjdzie bo za dużo "łatwych" meczy to też niedobrzeWygrali wszystko z ogórkami, z najsilniejszymi na razie słabo. Może to strategia. Nie krytykuję, wydaję mi się że pisze obiektywnie. Mam nadzieję że te porażki pomogą na Olimpiadzie ograć wszystkich. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 23 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 Właśnie o tym mówie że łatwiej coś poprawic po porażce niz łatwym 3:0 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 Jedzie Kaczmarek, Śliwka i Semeniuk. Fornal rezerwowym. Chyba bez niespodzianek skład na IO wg mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 Całe szczęście, że Kaczmarek. Nie rozumiem wahania w sprawie libero - może to tylko pod publikę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 Wojtaszek jest lepszy w obronie. Dlatego Vital się waha. Pojedzie Zato, bo jest pewniejszy w przyjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 Wojtaszek jest lepszy w obronie. Dlatego Vital się waha. Pojedzie Zato, bo jest pewniejszy w przyjęciu.Vital ma szczegółowe statystyki więc wie więcej...jednak patrząc na mecze to widzę więcej pewności w grze wszystkich gdy Zator jest na boisku nie Mały. Zresztą ewentualna linia przyjęcia Śliwka, Semeniuk, Zator też jest mega zgrana. Mam nadzieję, że pojedzie Zatorski.Choć ogólnie to nie pozycja libero jest naszym problemem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 Naszym problemem może być wg mnie tylko, poza oczywiście kontuzjami, brak balansu między ofensywą a defensywą. Nie jestem przekonany, czy trójka Leon-Kubiak-Kurek nam ten balans zapewni. W meczach które graliśmy tym składem w oczy rzucał się brak alternatywy w grze. Jak nie odrabiamy 4,5 pkt zagrywką to mamy problem z własną grą, jak nie siadają bloki to ciężko te sety idą. Ciężko z tak ofensywnym grajkiem jak Leon znaleźć złoty środek, tak grał przez lata Zenit Kazań, że tracili w 1 ustawieniu również na Leonie 2-3 pkt i potem nadrabiali blokiem i zagrywką. Taka ruska gra, nie jestem pewien czy dla nas jest optymalna. Idealny balans między atakiem i obroną w tym sezonie miała Zaksa, i ograła Lube, które było budowane trochę jak nasza kadra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 (edytowane) Zastanawiam się jaki skład Vital wystawi na dwa ostatnie mecze Ligi. Będzie zgrywał olimpijczyków, czy powie - sorry chłopaki, że nie zmieściliście się w kadrze na olimpiadę, ale chociaż pograjcie w lidze i wystawi tych, którzy do do Tokio nie jadą. Edytowane 24 Czerwca 2021 przez witeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 Myślę, że zagra o zwycięstwo, więc 1 skład. Zawsze warto pokonać najgroźniejszych rywali na 3 tyg przed imprezą docelową. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 (edytowane) Teoretycznie masz rację, ale praktycznie i taktycznie nie byłoby to najtrafniejszym posunięciem. Myślę, że raczej zagra nieolimpijczykami i młodszymi zawodnikami. Trzeba tworzyć zaplecze, bo olimpijczycy nie będą wieczni, a w ten sposób obecny drugi i trzeci skład będzie nabywał doświadczenia i ogrania w imprezach międzynarodowych. Vital to nie Jerzy ani Paulo, wie co robi i wie jak to zrobić. Edytowane 24 Czerwca 2021 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 Oczywiście że najlepszy skład i otwarta głowa do zmian (vide 1/2 ME ze Słowenią nom omen) żeby zdjąć Kubiaka i wrzucić Semeniuka w razie potrzeby. Medal VNL to nie byle co, a złoto daje 1mln $ do podziału. Nie widzę problemu między ofensywą a defensywą - zawsze można dokonać zmian. Problem widzę w rozegraniu - tutaj najbardziej odstajemy od czołówki. Na szczęście Fabian dorzuca blok, zagrywkę itp ale same rozegranie mistrzowskie nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 Nie widzę problemu między ofensywą a defensywą - zawsze można dokonać zmian. No tylko trzeba ich dokonać, uwierz nie jest łatwo zdjąć z boiska takiego zawodnika jak Leon w meczu decydującym o medalach, tu nie tylko względy sportowe trzeba brać pod uwagę. W 1/2 ME ze Słowenią tej zmiany Vital się nie odważył zrobić... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 Co napisałem sam wyżej Łatwiej jednak dokonać zmian niż z Fabiana nagle zrobić wirtuoza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 Trwa półfinał Polska - Słowenia VNL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 Niesamowita wymiana ciosów!Równy mecz i ... 1:0 dla nas! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 Pierwszy set dla naszych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 2:0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 Fajny mecz bo jak Leonowi czy Bieniowi nie idzie to inni potrafią wziąść ciężar gry na siebie.Nieźle to wygląda takie uzupełnianie się i w ataku i w odbiorze.Tylko mnie trochę martwi ten upór do powtarzania po nieudanym ataku przez Fabiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 Na razie świetny mecz Kurka. Prowadzimy 2:0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 tak tak tak... mamy to! gramy w finale 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 Jeeest! Będzie finał Polska - Brazylia! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 Fajnie.W końcu doczekaliśmy się wygranej nad Słowenią... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 Pięknie, ale powiem, że od początku byłem dziwnie spokojny, że wygramy to spotkanie! Cały zapas nerwów mam teraz na finał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 O finał też jestem dziwnie spokojny???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 Narew w IV lidze! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi