Skocz do zawartości

Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia

godski

Rekomendowane odpowiedzi

No jednak jakieś to znaczenie chyba ma, a już szczególnie jego siła psychiki, szczególnie na tym stanowisku, w kraju z 40 mln specjalistów od futbolu. Czesiu "711" nie powinien nigdy dostać żadnej kadry, niech sobie zarabia na życie jako trener prywatnych klubów, nic mi do tego, ale dla reprezentacji w każdym normalnym kraju byłby spalony na zawsze. ......

No właśnie teraz nie ma. Pozwól, że wyjaśnię.

Te wymienione czynniki, czyli psychika i moralność miały znaczenie przy wyborze. Zakładam, że Kulesza w jakiś znany sobie sposób je przeanalizował i zadecydował :D

Wybrał jak wybrał. Decyzja może się nam podobać, albo też nie. Jednak decyzja zapadła. Koniec kropka. Na najważniejszy mecz mamy dokładnie takiego selekcjonera, nazywa się Czesław Michniewicz.

Ze wszystkimi swoimi zaletami i wadami. I teraz, niezależnie od tych wad powinien mieć jak najlepszy komfort pracy. Do meczu z Rosją pełen spokój i wsparcie. A potem zobaczymy.

Przekładając na ryby, bo decyzje strategiczne, taktyczne i zarządzanie ryzykiem nie muszą być wszystkim jasne.

Mamy koniec maja, może początek czerwca. Idziemy na bolenie bo trwa tarło uklei. W pośpiechu nie przemyśleliśmy tematu i zabraliśmy lekką wędkę boleniową.

Oczywiście, jak to w tym czasie bywa, w trzecim rzucie bierze sum. Stało się. Możecie potem przez dwa tygodnie rozpamiętywać, ale nic to nie zmieni, już siedzi i odpływa.

W tym momencie można tylko zdecydować, czy szybko zerwać zestaw narażając rybę na pływanie z woblerem, czy też próbować wyholować zdobycz i w ten sposób być może zamęczyć przeciągającą się walką samicę suma, jeszcze przed tarłem, które odbędzie się w drugiej połowie czerwca.

Albo inaczej. Jedziecie z rodziną na wakacje. Cały dzień drogi, ciężka trasa. Od 30min dziecko się drze, bo głodne, bo nudzi się. Pada deszcz, mylisz zjazdy z autostrady. W tym momencie do dziecka dołącza wkurzona żona. Ona wrzeszczy bardziej, głośniej. A najlepsze co by mogła w tym momencie zrobić, to sprawdzić w telefonie powrót na właściwą trasę.

Ta żona to nierozumny dziennikarz wyciągający historie tylko po to, by wywołać zamieszanie na konferencji. W czym to może teraz pomóc?

Edytowane przez korol
  • Like 1

Nie bierzesz pod uwagę czynnika ludzkiego. Już widzę sfochowanego Lewego mówiącego półsłówkami w wywiadach o współpracy z gościem, którego nie szanuje zarówno jako człowieka, jak i trenera. Członkowie drużyny wielokrotnie wypowiadający się o tym, że chcą Nawałkę, a prezes im strzela w pysk Czesiem. Wcześniej prawie zapewniając, że będzie Nawałka. Tak się nie robi.

I oczywiście masz rację, że należy mu teraz już dać to ogarnąć, ale nie mam złudzeń co do wyniku. Czesio trenerem jest pewnie i dobrym, pewnie i lepszym niż Nawałka, ale ma 3 treningi do dyspozycji. Więc tu ważniejsza będzie atmosfera i nastawienie. U Nawałki jestem pewien, że ekipa by dała z siebie 110%, u Czesia mam wątpliwości.

Nie bierzesz pod uwagę czynnika ludzkiego. Już widzę sfochowanego Lewego mówiącego półsłówkami w wywiadach o współpracy z gościem, którego nie szanuje zarówno jako człowieka, jak i trenera. Członkowie drużyny wielokrotnie wypowiadający się o tym, że chcą Nawałkę, a prezes im strzela w pysk Czesiem. Wcześniej prawie zapewniając, że będzie Nawałka. Tak się nie robi.

I oczywiście masz rację, że należy mu teraz już dać to ogarnąć, ale nie mam złudzeń co do wyniku. Czesio trenerem jest pewnie i dobrym, pewnie i lepszym niż Nawałka, ale ma 3 treningi do dyspozycji. Więc tu ważniejsza będzie atmosfera i nastawienie. U Nawałki jestem pewien, że ekipa by dała z siebie 110%, u Czesia mam wątpliwości.

No nie żartujmy, że nie dadzą z siebie wszystkiego. Dla Lewego to ostatnia szansa na MŚ. Krychowiak, Glik to samo. Jak powoła Grosika z Jedzą ta sama sytuacja, więc o motywację się nie martwię.

Nic z tego nie będzie

Pojadą

Dostaną łomot i wrócą...

MŚ będą oglądać przed TV

Taki scenariusz będzie i co do tego nie mam złudzeń.Czesiu to była pewnie najtańsza opcja dla PZPN,bo trenera jakiegoś musieli wybrać przynajmniej na jeden mecz.Jak by został Nawalka to też nie wiele by to dało.

Nie takie przesądzone. Przecież Rosja, to żadna wielka drużyna. Na Narodowym bylibyśmy wyraźnym faworytem, w Moskwie i po tym zamieszaniu będzie 50:50.
Poza tym Igrzyska kończą się 20 lutego. Xi Jinping nakazał Władimirowi zachować spokój do końca imprezy. Później różnie może być, zależnie od pogody. Możliwy walkower.
Martwi mnie tylko ten durny sojusz z Wielką Brytanią i Ukrainą :/  Oby było ciepło...

Za to ewentualny drugi mecz, niezależnie czy będzie to Szwecja, czy też Czechy stanowi już duży problem. Obie te drużyny są od nas wyraźnie lepsze.

Mnie tam nigdy Zimowe Igrzyska jakoś super nie interesowały. Śledziłem tylko wyniki Polaków.

Za to dobija mnie ta obrzydliwa medialna hipokryzja. W Chinach to źle, ale w Salt Lake City to już dobrze?
A kto przez ostatnie 70 lat zrobił więcej krzywdy na świecie, kto wywołał więcej wojen, kto zniszczył więcej państw? Kto zrzucił więcej bomb?
Albo Mistrzostwa Świata w piłce nożnej, czyli impreza na którą pewnie nie pojedziemy.
Już nie obchodzą nas prawa człowieka, poszanowanie kobiet, chrześcijan? Nie obchodzi nas los niewolników budujących stadiony?

• Like 4

Mnie tam nigdy Zimowe Igrzyska jakoś super nie interesowały. Śledziłem tylko wyniki Polaków.

Za to dobija mnie ta obrzydliwa medialna hipokryzja. W Chinach to źle, ale w Salt Lake City to już dobrze?

A kto przez ostatnie 70 lat zrobił więcej krzywdy na świecie, kto wywołał więcej wojen, kto zniszczył więcej państw? Kto zrzucił więcej bomb?

Albo Mistrzostwa Świata w piłce nożnej, czyli impreza na którą pewnie nie pojedziemy.

Już nie obchodzą nas prawa człowieka, poszanowanie kobiet, chrześcijan? Nie obchodzi nas los niewolników budujących stadiony?

Dobrze napisane. Co ma być w 21 wieku tematem numer 1 wiadomo od 2 lat i wiadomo dlaczego.

Pierwsze medale już zdobyte. I dla mnie jazda po muldach była tym na co czekałem i nie zwiodlem się. Pełno emocji ???? Kingsbury czyściutko za to Wallberg może mniej stylistycznie, ale dobrze i najszybciej.

ponieważ jak zauważyłeś trudno mówić o igrzyjczykach, więc padło na olimpijczyków.

Edytowane przez slawek_2348

• 2 tygodnie później...

"Zrobimy wszystko, żeby Polski Związek Piłki Nożnej nie musiał wybierać między zagraniem tego meczu na rosyjskiej ziemi, a walkowerem i utratą szans na grę na mistrzostwach świata w Katarze. Jeśli zaszłaby taka konieczność, a to byłby dla nas najgorszy scenariusz, ja byłbym za nie uczestniczeniem w tej rywalizacji. Uważam, że nawet kosztem braku awansu nie powinniśmy legitymizować działań Putina. Ale to moje osobista opinia."

Minister odjechał. Była możliwość umówienia się na mecz Andrzeja z Władimirem.
A tak pusty gest, który nikogo nie wzruszy. Za Donieck nie będzie walkoweru, Ci ze wschodu nawet nie uważają się za Ukraińców.

Edytowane przez korol
  • Like 1

"Zrobimy wszystko, żeby Polski Związek Piłki Nożnej nie musiał wybierać między zagraniem tego meczu na rosyjskiej ziemi, a walkowerem i utratą szans na grę na mistrzostwach świata w Katarze. Jeśli zaszłaby taka konieczność, a to byłby dla nas najgorszy scenariusz, ja byłbym za nie uczestniczeniem w tej rywalizacji. Uważam, że nawet kosztem braku awansu nie powinniśmy legitymizować działań Putina. Ale to moje osobista opinia."

Minister odjechał. Była możliwość umówienia się na mecz Andrzeja z Władimirem.

A tak pusty gest, który nikogo nie wzruszy. Za Donieck nie będzie walkoweru, Ci ze wschodu nawet nie uważają się za Ukraińców.

Zgoda w 99.9999%. Ale co do spotkania PAD z PWP to raczej Ty pojechałeś :)

Prawda, dziś PWP by nie chciał, za bardzo go drażnimy. Ewentualnie zarezerwowałby Andrzejowi miejsce bez zadaszenia i nieogrzewane.
Chociaż jeszcze ostatnio wypowiadał się o pragmatycznych stosunkach opartych na wspólnych korzyściach.
Strasznie mnie złości te wyskakiwanie przed szereg, a jak co do czego przyjdzie, pierwsi uciekną.

Za to Tomaszewski w końcu wspomniał coś słusznego, to jest dogadanie z FIFĄ kontroli covidowej, aby nagle nie wyszło, że Lewy, Zieliński i Glik chorzy...

Edytowane przez korol
  • Like 1

...

Za to Tomaszewski w końcu wspomniał coś słusznego, to jest dogadanie z FIFĄ kontroli covidowej, aby nagle nie wyszło, że Lewy, Zieliński i Glik chorzy...

Popieram. Już tu wcześniej pisałem że My do Moskwy powinniśmy jechać że swoją wodą... a teraz dodam i pościelą, klimatyzacja i nawet powietrzem, kurczakami itp. Michniewicz fajna rzecz powiedział, że mogą zrezygnować w wylotu dzień przed rano i zamiast tego odbyx ostatni trening u nas. Bo oficjalny to 1h tylko by powąchać murawę.

Zobaczymy.

Edytowane przez ASAPfishing
  • Like 1

A może w ramach sankcji wykluczą rosję z mundialu a dodatkowo mecz finałowy UEFA będzie rozgrywany u nas? Rozmarzyłem się :)

Prawdopodobieństwo tego oceniam na 0,5-1,8%.

Po rozpoczęciu wojny na Ukrainie i aneksji Krymu Rosja otrzymała organizacje Mistrzostw Świata, w końcu "nie łączmy sportu z polityką".

Gdyby zbombardowali Kijów, wtedy walkower, lub mecz u nas. Za Donieck nic nie będzie.

Edytowane przez korol

Kijów ,to dla tak zwanego Europejczyka, kraina niedźwiedzia polarnego. Do walkowera niezbędne jest zbombardowanie Berlina. Stety, niestety, mało realne. Z wizytami dyplomatycznymi, Piotrze, byłbym wstrzemięźliwy. Łóżka w hotelu na Łubiance średnio wygodne, a i grzybki marynowane bywają wyjątkowo ciężkostrawne. Lepiej nie wyściubiać nosa z Warszawy, bo wszelkie zabawy w dyskutowanie z Rosjanami zdają się psu na budę.