Maciej W. Opublikowano 29 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2022 Będę się upierał, że Szwedzi zrobili to bez jakiejkolwiek pomocy. Amatorszczyzna i bezradność, jakich się po nich nie spodziewałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Erin Opublikowano 29 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2022 Na znak protestu ABU "wychodzi" z Polski ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiur Opublikowano 29 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2022 Na znak protestu ABU "wychodzi" z Polski !Mało śmieszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 30 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 Na znak protestu ABU "wychodzi" z Polski !I bez protestu z częściami szału nie ma ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 30 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 I ja się cieszę, choć się smucę również. Pojedziemy na mistrzostwa do kataru, z piłkarzami poleci gwiazda TVP, Edytka Górniak i zaśpiewa znowu hymn. Cholera jak ja się boję tych pierwszych meczy, mistrzostwa w listopadzie/grudniu, czyli każdy nasz zawodnik w szczycie wytrenowania i ogrania i jak się będą tłumaczyć z porażek? Czarny sen wariata. Mam nadzieję że zagrają w finale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 30 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 W to ostatnie jakoś nie wierzę. I nie dlatego, że mamy słabych piłkarzy, bo słabsi już wygrywali wielkie imprezy. Nie dlatego, że mamy słabego trenera, bo pewnie słabsi doprowadzali swoje drużyny do sukcesu. Nie dlatego, że centrala piłkarska jest przeżarta kolesiostwem, a system szkolenia młodzieży leży odłogiem. Rzecz w mentalności i wierze w pokonanie każdej drużyny na świecie. Bez tego nie ma co szukać na takim turnieju. Czy Michniewicz w pół roku jest w stanie tchnąć w tę drużynę ducha walki? Chyba nie jest. Nie udało się to jego poprzednikom, czasu ma za mało, bo piłkarze wejdą w turniej z marszu i bez zgrupowań. Medialna otoczka też nie sprzyja, skoro już wczoraj słyszałem pytanie: co zrobić, by wygrać w Katarze cztery (!) mecze? Było też o tym, że należy wygrać pierwszy mecz, by wyjść z grupy. Kalkulacje minimalistów bez krzty ambicji. Górski w 1974 nie kalkulował, drużyna szła jak burza, gromiąc piłkarskie potęgi, choć nie musiała wygrywać z takimi Włochami. W Katarze musiał by się zdarzyć chyba cud. Tylko, że siedem razy, a to trochę za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 30 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 Po pierwsze. Przestaliśmy w końcu wymyślać "kwadratowe jaja". Zagraliśmy sensownie. Mocna obrona, zagęszczony środek. Bez wodotrysków i wydumek w stylu pana byłego trenejro. My nie gramy ładnie... i chyba nigdy nie graliśmy (nawet za Górskiego, proponuję obejrzeć mecze archiwalne, słynny remis z Anglią to gniot straszny).Po drugie. Nie widzę sodówy po wczorajszym meczu, a jedynie radość.Po trzecie. Szczęsny zagrał bardzo dobre zawody. A co do Kataru. Zobaczymy. Michniewicz potrafi grać z teoretycznie mocniejszymi. Pokazał to w młodzieżówce, pokazał w pucharach z Legią. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 30 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 No to tak.Wcześniej krytykowany przeze mnie Szczęsny w super dyspozycji.Jego gra i szczęście z brakiem czerwonej kartki po słabej i nudnej pierwszej połowie pozwalały mieć nadzieje w drugiej.W drugiej Krycha zrobił to co zawsze potrafił najlepiej, czyli wymusił dwa ważne faule, w tym na karnego. Miał jeszcze dobre podanie do Lewego które również powinno skończyć się golem.Zieliński niby mało widoczny, ale to jego gol, po świetnym, pewnym wykończeniu dobił Szwedów.Lewy wykończył karnego w swoim stylu, po meczu mówił, że to był najtrudniejszy w karierze. W drugiej połowie właściwie wszyscy zagrali dobrze, Michniewicz sobie poradził!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 30 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 Janusz Michalik powiedział wczoraj, że tak łatwych eliminacji jeszcze Polska nie miała. Trudno się nie zgodzić, bo grupa do silnych nie należała, Rosja wypadła z baraży, a Szwedzi okazali się silni tylko na papierze. Nie zmienia to faktu, że drużyna wykorzystała szansę, Szwedzi zagrali totalny piach, a Góralski cudem uniknął czerwonej kartki. Mogło być różnie, a skończyło się szczęśliwie. Można sobie teraz gdybać, ale obstawiam, że odejście Sousy bardzo pomogło w wywalczeniu awansu. Rónica w ząangażowaniu na boisku była widziana gołym okiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 30 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 Chciałbym, żeby nasi wtopili ze Szwedami. Tak jestem patriotą. Właśnie dlatego liczę na przegraną, bo nie chcę oglądać wstydliwych dla nas meczy na MŚ, nie chcę szyderczych uwag na całym świecie o poziomie naszej piłki. Nie liczę tak a propo na cud i wygraną ze Szwedami, choć mamy całkiem dobrych piłkarzy to jednak mamy kiepską drużynę.Patrioci raczej nie życzą źle swoim. Chyba jednak lepiej coś przegrać w Katarze niż odpaść w barażach. Gdyby tak Włochów zapytać? Może nie będzie tak źle. Przed mistrzostwami w 1974 też nikt nie dawał nam większych szans. Myślę, że na naszą ocenę gry Polaków w ostatnim czasie najbardziej wpłynął ten portugalski pajac. Wczorajszy mecz w dużym stopniu to zweryfikował. Jednak coś potrafimy. Jeszcze niech nam zwrócą to, co nam kiedyś zabrali. Barbarzyńcy z Północy. https://kurierhistoryczny.pl/artykul/co-ukradli-nam-szwedzi-w-czasie-potopu,266 i będziemy kwita. Mnie do pełni szczęścia brakuje, że nie zagraliśmy i nie wygraliśmy z Ruskimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 30 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 Szczęśliwie wyszło z kartką, ale taktyka na mecz była przemyślana, ja tam widziałem realizowanie założeń pod przeciwnika.Czesław na prawdę dobrze się przygotował. Nawet ta pierwsza połowa wyszła zgodnie z planem. Mieliśmy zadanie nie stracić gola i rozbijać ich akcje. A w drugiej to się Szwedzi posypali psychicznie po golu Zielińskiego. Gdyby nie te świetne interwencje bramkarza mogło być jeszcze wyżej.Na co jeszcze trzeba zwrócić uwagę, bo to też pewna nowość, mieliśmy kilka bezpośrednich uderzeń po dośrodkowaniach z rzutów rożnych.Czy eliminacje łatwe? Niekoniecznie, w końcu Anglia w grupie, raczej w tamtym momencie nie do przejścia. Szwecja wiadomo, sam wątpiłem.A teraz pół roku czasu na normalne przygotowania Bardzo się cieszę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 30 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 Bez zbędnego filozofowania i udawania, ze się znam (nikomu nic nie zarzucam), po prostu cieszę się z awansu naszej reprezentacji na mundial w Katarze. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 30 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 Nawet ta pierwsza połowa wyszła zgodnie z planem. Mieliśmy zadanie nie stracić gola i rozbijać ich akcje.W B klasie mamy podobne plany i zadania tyle, że przez cały mecz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 30 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 ...a ja jestem zaniepokojony tym, że Andrzej @godski jeszcze nie skomentował tego wydarzenia?! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 30 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 Może jeszcze świętuje? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 30 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 A ja o meczu dowiedziałem się dzisiaj i mocno zdziwiony byłem, że ponoć niedawno też jakiś mecz eliminacyjny był. :-) I tak sobie myślę, że dopóki z grupy nie wyjdą to raczej meczu naszych kopaczy nie obejrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 30 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 Ja tam też ogólnie jestem zadowolony z wyniku chociaż myślałem że Dostaną z 3.. Ale jest walka i zaangażowanie to i wynik dobry Nasi jadą na wycieczkę a np Włosi będą MS oglądać w TV Tak że ten ...Czekamy do listopada I dobrze by było żeby w końcu te hieny dziennikarskie się odpier.. ły od Czesia i zawodników I dali im spokojnie przygotowywać się do turnieju 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 30 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 Ja tam też ogólnie jestem zadowolony z wyniku chociaż myślałem że Dostaną z 3.. Ale jest walka i zaangażowanie to i wynik dobry Nasi jadą na wycieczkę a np Włosi będą MS oglądać w TV Tak że ten ...Czekamy do listopada I dobrze by było żeby w końcu te hieny dziennikarskie się odpier.. ły od Czesia i zawodników I dali im spokojnie przygotowywać się do turniejuNie da się. Kubice oglądający mecze , jakiekolwiek i od wielkiego dzwona, są rządni taniej sensacji i hieny im to zapewnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 30 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 (edytowane) Czy wszyscy w Polsce pili brudzia z tym Panem Czesławem? Brat łata, czy jaja sobie z gościa robicie PS w sumie to Pan Czesław wygląda na takiego co z całą Polską wypić może Edytowane 30 Marca 2022 przez BOB 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 30 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 To teraz w urzędach stanu cywilnego same Czesławy (Czesie), męskie i żeńskie, będą grane [emoji16][emoji106] Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 30 Marca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 ...a ja jestem zaniepokojony tym, że Andrzej @godski jeszcze nie skomentował tego wydarzenia?! Ja to skoków nie mogę się doczekać 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 30 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 Andrzeju, skoki się skończyły! Teraz kolej na sukcesy Twojej dyscypliny!! nie migaj się, prorokuj, wspieraj, zagrzewaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 30 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 To niestety poczekasz tyle samo, co na mundial, choć czuję pewną przekorę. Chyba, że podnieca Cię szum nart po igielicie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 31 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 Fajny materiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 31 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2022 Trwa mecz Hurkacza z Miedviediewem.Jak na razie 1-0 w setach dla HubiegoDajesz Hubert !!!A w nocy Iga... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi