Skocz do zawartości

Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia

godski

Rekomendowane odpowiedzi

a naszła mnie taka smutna myśl w związku z Katarem i ogólnonarodową radością.....dwie smutne myśli, jedna o gospodarzu, druga o przeciwniku z grupy.....ale nie będę psuł nastroju, chociaż powody są.....zaraz bym został wrogiem publicznym.....albo i gorzej....kto chce, przeczyta o wszystkim w ogólnie dostępnych, oficjalnych źródłach

skoki skończyły się dla mnie w tych dniach, w których Simon Ammann pozbawiał Adama Małysza złotych medali olimpijskich.....później to już najwyżej bawiłem się z nudów Deluxe Ski Jump.....a później to się zestarzałem i już nawet Counter Strike nie cieszył, nie mówiąc o jakichś prymitywnych telemarkach....a później nastały takie czasy, że obrzydły mi wszelkie sporty, media, celebryci i eksperci, z dowolnych dziedzin.....a później to już w ogóle się porobiło :ph34r:

Kurde, trochę mnie zaniepokoiłeś :o

Nie chce mi się grzebać w internetach, więc może te dwie smutne myśli zostaną tu wyartykułowane. Obiecuję przyjąć je na klatę. Co do rozkojarzenia Andrzeja w kwestii skoków narciarskich, to od dziś mnie to nie dziwi. Jak się myli czyjegoś syna z żoną, czy córką... Wtajemniczeni skumają o co mi biega.

• Like 2

• 2 tygodnie później...

Jak nie idzie, to nie idzie ;)

https://youtu.be/ux3M2o43_k4

Obejrzałem i miałem niezły ubaw. Zatroskany Ćwiąkała, uznany spec od La Ligi, pochylił się nad moralnością i etyką w hiszpańskiej piłce i jest zaskoczony kryzysem wartości. Real Madryt.pl jest zniesmaczony karygodnym zachowaniem piłkarza Barcelony. A wydawało się, że La Liga i jej kluby, to ostoja uczciwości, sprawiedliwego dzielenia zysków i transparentności. Wydawało się, że projekt Pereza, dotyczący założenia Superligi to świetny żart prima aprilisowy. I nagle, niespodziewanie, pojawiają się dwie czarne owce, w osobach Pique i Rubialesa, a cały Madryt pogrąża się w głębokim smutku nad zepsuciem moralnym pochodzącym ze stolicy Katalonii. Zaiste, oburzające.
  • Like 1

Widzieliście półfinał Igi? Nie? To żałujcie!!! Co za mecz. Ponad 3 godziny ciężkiej walki. Widać było zmęczenie Polki. Ale nie ma się co dziwić. Nasz NR1 pokazała charakter, serce, zawzięcie ... nie wiem czemu, ale odnosiłem wrażenie , że musiała pokonać rosjankę.

Brawo dziewczyno

• Like 1

Nie zatrzymuje się. Co prawda licznik wygranych z rzędu gemów zatrzymał się na 28, ale czy to ważne? Z Sabalenką w finale powinno być łatwiej niż z Badosą. Mentalnie Iga stanęła na nogi, odkąd pojawił się w sztabie Wiktorowski. Wygląda to teraz świetnie. Czekamy na turnieje, którymi można się zapisać w historii tenisa.

Edytowane przez Maciej W.
  • Like 1

Wspaniale. Jakże się odrodziła kondycyjnie i mentalnie od wczoraj (brawa dla sztabu Igi).

Nie spodziewałem się takiego przebiegu meczu

A teraz najważniejsze... Szanowni, uwaga na czerwone Porsche na polskich drogach!

Z drogi  śledzie IGA JEDZIE!!!  :D  :D  :D

:clappinghands:  :clappinghands:  :clappinghands:  :clappinghands:

• Like 4

Niesamowita i ma to swoje wymarzone autko! :) Po wczorajszym nigdy bym nie powiedział, że dzisiaj pójdzie jej tak w sumie gładko. To raczej Iga niech uważa, bo to draństwo ma niezłe przyśpieszenie. Poczułem kiedyś, jak córa depnęła mu na moja prośbę. Nie wierzyłem, że robi do stu w coś 2,9 sekundy. 

Ciężka praca, talent i świetnie dobrany sztab procentują. Wypada dodać, że Iga idealnie wstrzeliła się ze swoją formą w sytuację, jaka ma miejsce w rankingu WTA. Stara gwardia wykruszyła się, młodzież gra nierówno, a potencjalna kandydatka na dominatorkę niespodziewanie zakończyła karierę. Potężna przewaga Polki w rankingu wydaje się niezagrożona, bo za jej plecami nie widać naprawdę groźnej konkurentki. Ta niecodzienna sytuacja w tenisie. To tak jakby Federer, Nadal, czy Djokovic nie trafili na korty w tym samym czasie. Wystarczy policzyć finały, przegrane w bezpośrednich pojedynkach, by wyobrazić sobie, jak niebotyczne rekordy wyśrubowałby każdy z nich. Jeśli Iga będzie mądrze prowadzona, nie straci za dużo czasu w agencjach reklamowych i ominą ją kontuzje, wyniki mogą przejść nasze najśmielsze oczekiwania. Mamy powody do dumy, bo ta młodziutka dziewczyna już jest najwybitniejszą polską tenisistką w historii. Wygrany French Open zdystansował też osiągnięcia Fibaka sprzed lat. Wygrany gadżet schować w garażu, zregenerować siły po kolejnym wyczerpującym turnieju, zresetować się psychicznie, a potem wygrywać, wygrywać, wygrywać. I najważniejsze, nie przejmować się porażkami, które pewnie z czasem się przydarzą. Z tym zawsze miała problem, bo jak każdy wielki sportowiec, jest zainteresowana tylko wygrywaniem. Wspaniale.

Edytowane przez Maciej W.
  • Like 1

...dodajmy jeszcze do tego nasze wsparcie, wsparcie kibiców nie wtedy kiedy wygrywa . ale głównie wtedy, kiedy przyjdzie porażka, a taka przyjść musi. I powinna być ona naturalnym elementem karuzeli tenisowej.

Edytowane przez BOB
  • Like 1

Ależ mecz Trump Williams w półfinale MŚ. Teraz o'sullivan powinien szybko zamknąć drogę do finału.

Mecz niesamowity. Szkoda trochę Williamsa, bo za odrobienie strat w fantastycznym stylu należał mu się finał. W przekroju całych mistrzostw był skuteczniejszy i o porażce zaważył chyba fatalny początek półfinału. Trump wytrzymał jednak presję i wygrał decydującą partię. Faworytem do tytułu chyba O'Sullivan, choć z Trumpem idzie mu jak po grudzie.