Skocz do zawartości

Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Emocje trochę opadły, można podsumować, to czego byliśmy świadkami. Przede wszystkim wielki szacunek i podziw za udźwignięcie presji i przejście przez turniej bez potknięcia. Trudno nazwać potknięciem set przegrany z Chinką, skoro napędził on Igę do zdemolowania jej w kolejnych. Trzeba wspomnieć o pogromie wysoko rozstawionych tenisistek. Zarówno Polka jak i Amerykanka nie napotkały na swojej drodze do finału żadnej z pierwszej dziesiątki. Nie pomniejszam tu sukcesu Igi, ale ten turniej pokazuje przepaść jaka się dokonała w kobiecym tenisie. Polka stała się dominatorką, dołożyła w Paryżu masę punktów do rankingu i ma w zasadzie zapewnione najwyższe rozstawienie w tegorocznych turniejach. Widać, jak wielką pracę wykonała Iga wraz z całym sztabem, jak dobrym posunięciem była zmiana trenera, jak pomogło jej to dojrzeć mentalnie i stać się mistrzynią z krwi i kości. Cieszmy się, bo wielkim przywilejem jest mieć w swoim kraju sportowca, który jest dominatorem w globalnej dyscyplinie. To nie jest u nas częsta sytuacja, a mamy do czynienia z młodziutką dziewczyną, która chce dalej wygrywać i na pewno sprawi nam więcej radości. Kibicom należy życzyć, by zachowali jak najwięcej pokory wobec porażek, które, wcześniej czy później nadejdą. Na razie chwilo trwaj!

• Like 8

Ja na dwie sprawy zwrócę uwagę Kolegów:

1. Iga aktualnie musi, mimo sukcesów ciągle jest na dorobku sportowym/sponsorkim i ciągle walczy o swoją pozycję. Ale to dobrze. Ma motywację :) kiedyś przyjdzie u niej taki dzień, że dziś mogę a nie muszę :)

2. Jak mnie cieszy, że to jest sport indywidualny. 1:1 na korcie... a nie 11:11 ;)

Edytowane przez ASAPfishing
  • Like 2

Gratulacje dla Igi!!!

Mi zabrakło zdjęcia czapki w trakcie wykonywania hymnu, nawet jeżeli nie musiała, ale... jednak,

szkoda, sponsorzy ważniejsi...

Odnoszę wrażenie, że to nie chodzi o obowiązki sponsorskie. Obecnie zdjęcie czapki przy hymnie nie jest już takim automatem jak kilkanaście lat temu. A może chodziło o to aby niebiesko-żółta wstążeczka była widoczna w tym najważniejszym momencie? Dała temu wyraz w ostatniej frazie swojej wypowiedzi po odebraniu brzydkiego wazonika z przykrywką B)  czemu nie :)

Edytowane przez BOB
  • Like 5

Znów nie będę zbyt "płynący z nurtem", ale napisze to o czym już kiedyś pisałem. Sport powinien być apolityczny bez żadnego ALE. Tak jak i buki nie powinny być tzw. sponsorami sportu. Jedno wyklucza drugie kolokwialnie rzecz ujmując czyli paradoks w najczystszej postaci.

• Like 2

Szczerze. Od początku tego turnieju trzymałem kciuki za Nadala. Jednak tutaj spodziewałem się, że młody, świetny kondycyjnie i dobry technicznie Norweg, zgoni do padu zgreda Nadala jak renifera zaprzęgowego, a tutaj?! ... są zgredzi, do których trzeba dorosnąć i wylać wiadro potu (w wylewaniu potu, Rafa jest jednak niedościgły :D )

Brawo mistrzu! Iga wie z kogo czerpać natchnienie i wzór do gry!!! :clappinghands:  :clappinghands:  :clappinghands:

• Like 1

Obecnie zdjęcie czapki przy hymnie nie jest już takim automatem jak kilkanaście lat temu. A może chodziło o to aby niebiesko-żółta wstążeczka była widoczna w tym najważniejszym momencie?

No właśnie. Szacunek do własnego hymnu gdzieś niknie.

Uwielbienie barw biało-czerwonych ustępuje niebieskożółtym.

Brakowało mi choć akcentu polskich barw na czapce / bluzce Igi.

W złym kierunku idziemy.

• Like 2

No właśnie. Szacunek do własnego hymnu gdzieś niknie.

Uwielbienie barw biało-czerwonych ustępuje niebieskożółtym.

Brakowało mi choć akcentu polskich barw na czapce / bluzce Igi.

W złym kierunku idziemy.

Hmm... Zgodnie z zasadami savoir vivre kobieta nie musi zdejmować kapelusza w czasie grania hymnu. Jak jest z czapeczkami  nie wiem ale chyba tez nie musi. Mężczyzna oczywiście tak. Wojskowi salutują.  Co do barw to się zgadzam.

• Like 2