Skocz do zawartości

Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Były emocje. Remis brałby w ciemno. Mogliśmy wygrać ale też było bardzo blisko porażki. Żurkowski super. Piątek bezbarwny. Nie rozumiem czemu Michniewicz w końcówce nie robił zmian. Choćby żeby trochę czasu urwać. Krychowiakowi jakby podbić drugie oko może by zaczął grać, jak kung fu panda ;)

• Like 2

Rozgorzała dyskusja na temat meczu towarzyskiego. Aż strach pomyśleć, co będzie się tu działo w przerwie meczu z Arabią Saudyjską. Piłka nożna, miast być sportem narodowym numer jeden, wydaje się być lusterkiem naszych narodowych przypadłości.

Nie ma co podnosić do nie wiadomo czego. Po prostu 'wszyscy' lubią piłkę nożną. Niemal każdy grał - mniej lub więcej, lepiej albo gorzej, ale grał.

Akurat takie mecze są fajne. Mały stres, mocni przeciwnicy, jest na co popatrzeć. Dla mnie fajna zabawa.

Co do wyniku, z jednej strony szkoda, bo prowadziliśmy już 2:0, z drugiej graliśmy z obiektywnie mocniejszym przeciwnikiem, który miał w 90 minucie karnego na 3:2.

Piotrze, zdaję sobie sprawę, że jestem heretykiem, odszczepieńcem, albo foliarzem, który ciągle szuka dziury w całym. Od dziecka mi się jednak wydawało, że kocham piłkę kopaną za piękne akcje, efektowne gole, wygrane puchary, wzruszenia po pokonaniu trudnych przeciwników, wreszcie sensacyjne rozstrzygnięcia z happy endem. Pewnie dlatego od bardzo dawna patrzę jednym okiem na wyczyny "naszej" drużyny, czasem fajnie się bawię, nie stresuję się wcale, a wyniku nigdy mi nie szkoda. Życzyłbym sobie, żeby to kiedyś odszczekać, ale wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że nie będzie takiej okazji. Bo i po co, skoro "Łączy nas piłka".

• Like 1