Skocz do zawartości

Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Dla mnie wynik ponad stan,nawet na tle słabego Meksyku. Na Lewego nie będę najeżdżał. Zjebał karnego ale wcześniej go wywalczył.

Problemem moim zdaniem jest to że właśnie obejrzeliśmy dwa najsłabsze zespoły w grupie. Wiadomo co to oznacza w perspektywie wyjścia dalej.

• Like 2

Ustalmy fakty. Meksyk jest obiektywnie mocniejszy. Styl byl do przewidzenia. Przynajmniej ja taki przewidywalem. Czeslaw postawil cel, by nie przegrac. Zrealizowal swoje mininum. Moglismy sie cieszyc, ale dzis to bardziej przeciwnicy placza.

Do Lewego nie ma co miec pretensji. Baggio, Messi, zdarza sie.

Dla mnie sensacja, 0:0 to wynik dla nas jak wygrana w lotto.

Przed tym meczem remis był brany w ciemno

Po meczu mały niedosyt

Ale nie jest źle

Nie przegrakismy więc gramy dalej i jeszcze póki co mamy o co grać

Jak widac Argentynę też można pokonać

Jaki tam niedosyt?

Bardzo szczęsliwy remis i punkt. Z taką grą trudno będzie strzelić jakąś bramkę "z gry", bo tej nie ma w drużynie polskiej. Obrona Częstochowy i liczenie na cud-karny, przypadek, błąd rywali.

Całościowo Polska nie jest taka zła, bo bramkarza mamy dobrego, defensywę też niezłą...i to tyle. Bo linia pomocy praktycznie nie istnieje, a w zwiazku z tym, napastnicy są bezczynni, nie ma kto nagrać Lewemu piłki na dogodną pozycję-nie ma kto pracować na zdobyte bramki.

Remis jest dobrym wynikiem po takiej grze i cieszmy się z punktu. A Lewego zostawiłbym w spokoju.

• Like 2

Ale przyznajcie strategia na mecz nie najgorsza.

Spodziewałem się takiej strategii po Michniewiczu. I to było ok. Moje "ale" dotyczy jej wykonania. 2-3 kontry, jakieś sensowne rozegranie stałego fragmentu, kilka dryblingów Zielińskiego to chyba nie są jakieś wielkie wymagania.

Edytowane przez Mysha

Jeśli się ma taki zespół jak My, jeśli się ma taką taktykę jak My (murowanie bramki i ewentualną kontra lub stały fragment) czyli defensywną to nie ma co liczyć na dużo okazji do strzelenia gola w związku z czym należy wykorzystywać KAŻDĄ okazję

I w tym aspekcie RL niestety nie uniósł ciężaru odpowiedzialności i dał dupy po prostu

W ten sposób mimo może nie najgorszej taktyki przegraliśmy tak naprawdę ten mecz