Skocz do zawartości

Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Bylem na tych meczech z zaprzyjaznionymi Japonczykami  :D 
Pol baru Niemcow, sporo Hiszpanow, Japonczykow i troche ludzi z Kostaryki. Dzialo sie  :lol:

No i ja, najlepsze wydanie 'schadenfreude' kibicujacy Niemcom szybkiego powrotu do domu  :lol: 
Miny somsiadow po meczu bezcenne  :D  :D  :D

post-51991-0-48092300-1669932605_thumb.jpg

Szkoda ze nasi nie portafia tak zagrac jak JP czy nawet Kostaryka. 

• Like 3

..."niemcy" z małej litery! ... symbol czasów!!! :D :D :D

Bob, odpadli to z małej. Celowo tak napisałem, licząc na czyjąś miłą uwagę, ale trafiła się tylko Twoja niestety słaba, bo żadnego na ch..., ani na p..., ani k..., nie było. Choć przekazem podprogowym, dowaliłeś.

• Like 2

Rano nauczyłem swoich starszaków pierwszego niemieckiego słówka. To oczywiście schadenfreude.
Połowa Europy się cieszy i cytując klasyka "nikt nam tej radości nie odbierze" :D

Mecze były fajne. Spodziewałem się lepszej gry po Chorwatach, ale cóż. Czarny Milik załatwił Belgom powrót do domu.
Dziś czekam na Ghana - Urugwaj oraz Serbia - Szwajcaria.
W pierwszym nie wiem komu kibicować, drużyna afrykańska gra bardzo ładnie, Urugwaj lubię, niech wygra lepszy.
W drugim jestem za Serbami, ale faworytem Szwajcaria.

Dzięki wczorajszym wynikom czeka nas ciekawe spotkanie Hiszpanii z Marokiem. Odniosłem takie dziwne wrażenie, że te nacje nie pałają do siebie miłością :D
Już sobie wyobrażam ulice Melilli...

Edytowane przez korol
  • Like 2

Można kibicować Serbom, tak jak i ich przyjaciele Rosjanie ;) .

Hiszpania jest faworytem w meczu, ale Maroko wygrało swoją grupę :o, co daje im pewną nadzieję. Jednak stawiam na Hiszpanię, to dojrzała drużyna i nastawiona spokojnie na większy sukces, a Maurowie pewnie będą szaleć, zaniedbując to i owo w polu.

• Like 1

Można kibicować Serbom, tak jak i ich przyjaciele Rosjanie ;) .

Hiszpania jest faworytem w meczu, ale Maroko wygrało swoją grupę :o, co daje im pewną nadzieję. Jednak stawiam na Hiszpanię, to dojrzała drużyna i nastawiona spokojnie na większy sukces, a Maurowie pewnie będą szaleć, zaniedbując to i owo w polu.

Ruskie lubią też zupę grzybową, kiszone ogórki, pierogi i wódkę. Czytają Dostojewskiego, Tołstoja i Czechowa.

Jedzenie wyrzucić, książki spalić. Spod lodu koniecznie nie łowić :D

Edytowane przez korol
  • Like 2

Ruskie lubią też zupę grzybową, kiszone ogórki, pierogi i wódkę. Czytają Dostojewskiego, Tołstoja i Czechowa.

Jedzenie wyrzucić, książki spalić. Spod lodu koniecznie nie łowić :D

Będziesz kibicował Serbom, w podziękowaniu za Tołstoja, pierogi, wódkę i możliwość łowienia spod lodu :D ??? Jeśli nie, to może za to:https://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/1032915/karygodne-zachowanie-serbow-zobacz-jaka-flage-wywiesili-w-szatni?  Można i tak.

W tym spotkaniu nie mam swoich ulubieńców, ale będę kibicował nie przeciwko Serbii, a za Szwajcarią.

Tak sobie czytam ten wątek i kurczę jestem szczęśliwym człowiekiem. Na mistrzostwach/igrzyskach kibicuję drużynom, których gra mi się bardziej podoba i niespecjalnie się wgłębiam czy 100 lub 200 lat temu czyjś pradziadek coś nawywijał.

Wyjątek stanowią nasi reprezentanci. Tu kibicuję niezależnie od stylu, choć "imitacja gry" w ostatnich minutach meczu z Argentyną mocno mnie zirytowała.

Przed chwilą oglądałem wywiad, w którym Szpakowski narzekał na styl w jakim Polska awansowała. Doznałem olśnienia. :doh: Michniewicz jest geniuszem! To że awans to pikuś, ale to że po awansie nikt nie sika w majtki ze szczęścia, nie zachwyca się i nie widzi już w naszych piłkarzach miszczów świata to dopiero majstersztyk! I wprawdzie nie spodziewam się, ale też nie zdziwię się zbytnio, jak faktycznie w niedzielę po obrzydliwym meczu Francja przegra w karnych.

• Like 1