Skocz do zawartości

Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Strzelali tak katastrofalnie, że jeszcze przed dotknięciem piłki śmierdziało babolem. Krótki rozbieg na chwiejnych nogach. Psychika nieźle wysiadła. Dramat. Marokańczycy z radości pewnie zaczną burzyć hiszpańskie miasta. Trochę ich tam rezyduje.

Edytowane przez Maciej W.
  • Like 2

Portugalia narazie stanęła na wysokości zadania i prowadzi ze Szwajcaria 2:0

Ronaldo grzeje ławkę.Jak widać nie jest im niezbedny do strzelania bramek ;)

Przyznam że kibicowałem Szwajcarom ;)

Edytowane przez Kaczor Donald
  • Like 1

Nasz pioch i awanturka o kasę

a w ogólnym rozrachunku? Nie jesteśmy gorsi od Hiszpanów, lepsi od Niemców i Włochów już pomijam ha ha ha :-)

Szkoda Hiszpanów :-(

w ogólnym rozrachunku kolego,to o  przyszłość Hiszpanskiej czy tez Niemieckiej piłki bym sie nie martwił

za to u nas na kolejny taki turniej to chyba przyjdzie nam poczekać do 2066roku jak chłopaki pokończą kariery,zaraz przyjdzie nam wybierać kopaczy z naszej ligi,a ja tam ni huja nie widzę,albo raczej ze świeczka szukać

• Like 1

Enrique chyba weźmie sobie z rok urlopu. Jego wybory nie przysporzą mu zbyt wiele współczucia po powrocie do kraju, a aspiracje Hiszpanów, jak zawsze, były wysokie. Jako jedyny trener wybrał sobie miejsce w drabince (to raczej pewne) i zmoczył pierwszy mecz, będąc faworytem. Sarabia, wprowadzony za rezerwowego Williamsa, miał być lekarstwem na karne. W ostatniej minucie trafił w słupek, a parę minut później faralnie strzelił jedenastkę. Jeśli Hiszpania przez ponad dwie godziny nie znalazła sposobu na złamanie marokańskiej obrony, trudno zdobyć się na jej opłakiwanie. Trzymałem kciuki, ale czy nie kończące się klepanie piłki na trzydziestym metrze, może być pomysłem na zdobycie tytułu? Wynik Hiszpanów jest odzwierciedleniem słabnącej ligi. Real, który w pojedynkę coś jeszcze wygrywa, zasila inne ekipy na tych mistrzostwach.

w ogólnym rozrachunku kolego,to o  przyszłość Hiszpanskiej czy tez Niemieckiej piłki bym sie nie martwił

za to u nas na kolejny taki turniej to chyba przyjdzie nam poczekać do 2066roku jak chłopaki pokończą kariery,zaraz przyjdzie nam wybierać kopaczy z naszej ligi,a ja tam ni huja nie widzę,albo raczej ze świeczka szukać

Beke kręcę a wy się spinacie :-)

Enrique chyba weźmie sobie z rok urlopu. Jego wybory nie przysporzą mu zbyt wiele współczucia po powrocie do kraju, a aspiracje Hiszpanów, jak zawsze, były wysokie. Jako jedyny trener wybrał sobie miejsce w drabince (to raczej pewne) i zmoczył pierwszy mecz, będąc faworytem. Sarabia, wprowadzony za rezerwowego Williamsa, miał być lekarstwem na karne. W ostatniej minucie trafił w słupek, a parę minut później faralnie strzelił jedenastkę. Jeśli Hiszpania przez ponad dwie godziny nie znalazła sposobu na złamanie marokańskiej obrony, trudno zdobyć się na jej opłakiwanie. Trzymałem kciuki, ale czy nie kończące się klepanie piłki na trzydziestym metrze, może być pomysłem na zdobycie tytułu? Wynik Hiszpanów jest odzwierciedleniem słabnącej ligi. Real, który w pojedynkę coś jeszcze wygrywa, zasila inne ekipy na tych mistrzostwach.

Macieju z tym Realem to się rozpędziłeś :-)

Daj Pedriemu i Gaviemu podrosnąć a zobaczysz co będą wyprawiać :-)

jedyny problem z Hiszpanami to brak rasowego napastnika,tam w napadzie nie ma kto bramek strzelać

Przemku, za Gaviego i Pedriego trzymam kciuki średnio raz w tygodniu. To niesamowite talenty, a z Balde też będą mieli pożytek. Fati może nie dać rady ze zdrowiem. Obawy mam o to, że złota formuła, która jeszcze dziesięć lat temu przynosiła trzy z rzędu mistrzowskie tytuły, została rozkminiona i straciła swoją moc. Ciężko się będzie przestawić na skuteczniejszy system gry, podobnie jak cieżko się będzie dochrapać klasycznego napastnika, na miarę Torresa, czy Villi. Liga kupuje zamiast wychowywać. Czekam niecierpliwie na powrót wielkiej Hiszpanii, bo to co grali dekadę temu, to była czysta poezja.

• Like 2

Portugalia postraszyła faworytów, choć na twarzach Szwajcarów już po pierwszej bramce malowało się zwątpienie. Chyba posypał im się wtedy pomysł na ten mecz. W drugiej połówce ostali się ci, za których trzymam kciuki. Ćwierćfinały zapowiadają się świetnie. No, może prócz afrykańskiego, bo Maroko raczej nie ma podejścia do takiej Portugalii. Drużyna, która bez Ronaldo wydaje się o niebo silniejsza.

• Like 1