Skocz do zawartości

Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Poza wszystkim wychodzi na to, że trudne  warunki  panujące podczas  turnieju  tylko zmobilizowały  naszą tenisistkę -teraz zasłużony  odpoczynek / wakacje  .

Później  przygotowania  do nowego sezonu  i oby  zdrowie  dopisywało  -tego najbardziej   wypada  życzyć  . :good:

• Like 1

Jak oceniacie wyłożenie lachy przez I. Świątek na zawody reprezentacyjne? Ja zawsze byłem przekonany, że perspektywa tenisistów kończy się na czubku ich nosa, stąd nigdy im nie kibicowałem. Miałem rację, czy wierni kibice znajdą jakieś uzasadnienie, które przekona wątpiących, takich jak ja?

Moim zdaniem reprezentowanie Polski w tenisie, to przede wszystkim Igrzyska Olimpijskie i w Paryżu Iga na pewno się pojawi. Pod koniec tego roku jej priorytetem było Cancun i przygogotowania do niego. Nie sądzę, by polski kibic tenisa miał jej za złe, że wygrała ten turniej i odzyskała prowadzenie w rankingu. Pieniądze w jej przypadku są w tej chwili chyba kwestią drugorzędną.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Mam nadzieję, że następny mecz naszego kapitana to będzie mecz pożegnalny. Ma piłkę na 16 i holuje ją wzdłuż boiska. Dostaje gałę na środku i zamiast uruchomić człowieka na skrzydle to zastawia piłkę i szuka faulu.

Ponoć nie kopie się leżącego. Jednak gdy patrzę na pięćdziesiąt kilka tysięcy zadowolonych widzów, którzy kupili bilety, żeby marznąć i oglądać takie wygibasy... Bubel dalej się świetnie miewa i całkiem dobrze sprzedaje. Można snuć plany na przyszłość. Zerknąłem na tabele pozostałych grup. Wszystkie mocniejsze od polskiej. Dorobek punktowy Polaków stawia ich obok takich firm, jak Kazachstan, Czarnogóra, Luksemburg (!), czy zajęte wojną Ukraina i Izrael. Byliśmy losowani z pierwszego koszyka i na długo się z nim pożegnamy. Reprezentacja jest na poziomie trzeciego lub czwartego i pewnie niebawem się tam znajdziemy. Wtedy zacznie się prawdziwy kryzys, bo o awansie na jakąkolwiek imprezę będzie można zapomnieć. I dobrze, bo z taką grą wstyd się gdziekolwiek pokazywać. Tylko, że ludziom, którzy dziś przyszli na Narodowy chyba nie robi to żadnej różnicy. Dalej będą wymachiwać kartonami, próbując wydębić koszulkę od któregoś z ulubionych gwiazdorów. Widać prawdziwy kibic to taki, który nie ma pojęcia o tym, co ogląda.

• Like 8