Skocz do zawartości

Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Jak obstawiacie? Wymienią znów selekcjonera? :-)

Tak tradycyjnie by wypadało wymienić he he :-)

Oby nie ...

Probierz ma wizję i myślę że coś zdziała z tą drużyna

Może faktycznie "emerytow" trzeba pożegnać i młodych wpuścić do gry

Jedyne za co mozna go po dzisiejszym.meczu skrytykować to za to że nie wystawił.tego samego składu jak na Holandię

Młodzież powinna rządzić,nawet jak by to nic nie zmieniło w wyniku ale nabierali by doświadczenia.

No nic

Szkoda ze tak wyszło

Edytowane przez Rampampam

Obejrzałem, pokląłem i mi przeszło, bo w sumie tego się spodziewałem, aczkolwiek człowiek łudził się gdzieś co 60' meczu. Fatalne decyzje trenera odnośnie składu wyjściowego, a zmiany zamiast naprawić błędy spotęgowały tylko katastrofę. Co innego Austriacy. W tej drużynie nie ma obrony i szefa bloku takiego jakim był Glik. Ci co są to gruz i piach. Nie wiem co lepsze - pracować z nimi czy ich wyjebać i postawić na innych.

No i jeszcze to:

https://x.com/SzczecinMoto/status/1804209416188711102

Edytowane przez vako

I jesteśmy pierwsi....którzy odpadli z turnieju....ale i tak będę zawsze kibicował naszej reprezentacji.

Mecz Holandia Francja mnie rozczarował. Znacznie lepszy ostatni Gruzinów. A co pokazują Hiszpanie, to top. Celują w medal.

• Like 2

No dobra, to teraz na spokojnie. Spokojnie, bo już pozamiatane.
To był trzeci mecz który oglądałem od MŚ, wcześniej baraż z Walią i Holandia. Francję odpuszczę, szkoda czasu.

Wiecie, nie obchodzi mnie, że trafiliśmy do najmocniejszej grupy, albo drugiej najmocniejszej (bo może jednak B ).
Jak się gra w turnieju, to o wygraną. A wczoraj, początek z jakichś niewyjaśnionych powodów przespany, zmarnowany, a końcówka zupełnie odpuszczona. Nie no super, miałem wrażenie, że to Austria bardziej chce strzelić 4 gola, niż my gonić wynik.
Cały czas uważam, że mogliśmy mieć nie tylko 4, ale i 6 punktów. Nasi przeciwnicy nie prezentowali kosmicznego poziomu, to my traciliśmy frajerskie bramki, jeszcze w ten sam sposób. Nie potrafię też zaakceptować, że po utracie drugiego gola siada nam psycha, nie na tym poziomie.
Piłkarze z topowych lig są zmęczeni długim sezonem, to wyrównuje szanse, ale też obniża poziom turnieju, który dla nas i tak okazał się za wysoki ;D

Powiem szczerze, z Holandią momentami brakowało mi Lewego, tzn. jego zimnego wykończenia ze starych dobrych czasów, ale jak kontuzjowany, to kontuzjowany. Zresztą jego prime minął.
Nie wiem, czy powinien wchodzić już w 60mnin nie będąc w pełni dyspozycji, chociaż z drugiej strony Piątek wydawał się zmęczony i co by nie mówić, piłkę na 2:2 dograł. Ja bym nie ryzykował i nie zmieniał składu, gdy jeszcze działało. Ale z kanapy, to sobie można.
Naszym problemem był nie atak, a obrona. W eliminacjach straciliśmy całą masę bramek i teraz też.

Na koniec taka refleksja, może lekko prowokacyjna, ale jestem przekonany, że z tak grającą Polską jak wczoraj, bez większych problemów wygrałby autobus Michniewicza z MŚ.
Styl stylem, nie ma nic gorszego od tych głupio oddanych bramek. Mam tu podobne odczucia jak przy frajerskim podejściu do polityki zagranicznej.

PS
do Probierza nic nie mam, dałbym mu dalej pracować, gołym okiem widać, że to nie w nim leży problem

Edytowane przez korol
  • Like 5

Tyle razy powtarzałem, że na takie imprezy zabiera się młodych chłopaków, którzy dopiero zaczynają walczyć o kontrakty w dobrych klubach. Oni będą walczyć, oni chcą się pokazać bo od tego zależy ich przyszłość.

A ''gwiazdy '' potrafią tylko dzielić hajs na pomeczowych kolacjach! Oni już nic nie muszą....

• Like 6

Siatkarki nie dały dzisiaj rady świetnym Włoszkom. Całe szczęście, że do olimpiady jeszcze trochę czasu. Będzie czas na wyciągnięcie wniosków i poprawę błędów.

Czy jednak taka świetna forma Włoszek i Brazylijek nie przyszła za szybko? Chyba będzie ciężko ją utrzymać do Paryża...

Polkom kibicuję, trzymam kciuki, życzę jak najlepiej, jednak drużyny Włoch, Turcji, Brazylii i chyba Chin są raczej od nich lepsze. Owszem Polki w optymalnej formie, mające swój dzień mogą wygrać z każdym jeśli czegoś przeciwniczkom zabraknie - formy, dyspozycji dnia, motywacji, jednak faworytkami nie są.
Jutro walczą o brąz, za Nawrockiego poziom żeńskiej reprezentacji siatkówki był mniej więcej taki jak kadry męskiej piłki nożnej, nawet jeśli jutro przegrają to nie uważam, że to zły wynik. Za czwarte miejsce w międzynarodowej imprezie piłkarskiej, piłkarzom stawiano by pomniki.

• Like 2