Skocz do zawartości

Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Cóż , bardzo obawiałem się tego meczu. Widać było (jeszcze przed olimpiadą) że Włosi w formie ,my wręcz przeciwnie . Do tego ,,krótka" ławka rezerwowych i mamy efekt? Całe szczęście że ten mecz można było przegrać. Cieszy że u Kurka zagrywka wróciła na przyzwoity poziom.

Nie wiem czy Kuraś dojedzie na olimpiadę, jakaś nadzieja się w trzecim secie pojawiła, ale to za mało żeby myśleć poważnie o finale. Kaczmarek nie wygląda, żeby wziął na siebie rolę podstawowego atakującego, Śliwka nie w formie, w rozegraniu szału nie ma.

Brakuje Bołądzia, Bednorza, Drzyzgi, Popiwczaka albo Wojtaszka, zgrania i ducha w drużynie. 
Tego ostatniego chyba najbardziej, chyba już pisałem, że jak paniom trudniej szło z Japonkami to ich miny i mowa ciała mówiły - O kurde, dobre są! :D Super!  :D To NAPIE....LAMY NA CAŁEGO! :D . Panowie przy dobrze (ale nie jakoś wybitnie) grających Włochach byli zagubieni jak dzieci we mgle.
Mamy świetnych zawodników, ale jakoś nie widać mistrzowskiej drużyny, oby się zbudowała w te kilka dni.

• Like 1

Wojtaszka nie ma w kadrze już dłuższy czas. Ale racja, dla mnie najlepszy na swojej pozycji. Niestety trener wziął na turniej zawodników którym najwięcej zawdzięcza a nie tych w najlepszej formie. Śliwka i Kaczmarek kilka miesięcy bez gry i to widać. Do tego Fornal złapał kontuzję i mamy problem. Nie najlepszą grę było widać na ostatnich turniejach przedolimpijskich. Tylko to można było tłumaczyć ciężkimi treningami i tym że forma ma przyjść na samą olimpiadę.

Na razie nie ma co panikować, mam nadzieję że ten najsłabszy mecz trafił się właśnie dzisiaj. Włosi że swą młodą drużyną mogą długo rządzi w siatkówce. Liczę że Polska im w tym przeszkodzi.

Edytowane przez Lukas 24