Skocz do zawartości

Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Masz dużo racji z tym rotowaniem i odmładzaniem składów. Szukanie przyczyn z pomocą logiki, w przypadku reprezentacji Polski, chyba nie ma sensu. Tu raczej trzeba by sięgnąć do przypadku klubu Tęcza i prezesa Ochódzkiego. Myślę, że inna dyscyplina przyniosła w tym roku świetny przykład działania na szkodę kibiców i wyników sportowych, ale z korzyścią dla rachunku finansowego związkowej wierchuszki i sponsorów. Mam na myśli obecność Stocha, Kubackiego i Żyły na skoczniach. Bo to że jeden czy drugi mają huśtawkę formy można w ich wieku zrozumieć. Tu jednak wszyscy trzej wyglądali jak zużyci emeryci i to konkurs po konkursie. Po co ich zaangażowano to rozmieniania na drobne swojego dorobku? Może dlatego, że byli to zawodnicy, których przed każdym skokiem można było zapowiedzieć jako mistrza olimpijskiego, czy mistrza świata. Głupiemu kibicowi wystarczy to żeby od listopada do końca marca siadać przed telewizorem i czekać aż nasze gwiazdy błysną formą. Tylko że one już nigdy nie błysną.

Tak jak w życiu   , bardzo  trudno  utrzymać  się  na  topie  kilka  sezonów   , w  przypadku  zawodowego  tenisa   oczywiście są / były   wyjątki  : Sampras ,  Agasi  , Nadal , Federer , Djokowicz  ,   Navratilowa  , Graf ,  siostry Wiliams  ...

Jednak  obecny  kalendarz   startów   plus   zmiana intensywności   gry   powodują  między innymi  to  , że   "prime time  "   zawodników  jest   krótszy ,a przysłowiowe  zmęczenie  materiału   jest  zdecydowanie większe i przyspieszone w czasie.

Co do  Igi , to  bez  znaczącej   poprawy   jakości  pierwszego ,  ale  i  drugiego  serwisu   plus  w razie  potrzeby zmiany   tempa  gry  będzie  bardzo ciężko  . Pojawiają  się  nowe  zawodniczki   , które  są  lepiej  przygotowane siłowo  

i bardzo  ciężko   je   zdominować   samą  mocną grą  z głębi  kortu  ....

W niedzielę Polonia Bytom wygrała ze Switem Szczecin. Ja wiem, że to nie Barcelona czy inne fiu bździu  :P , ale ja im kibicuję od dzieciaka.  Warto zobaczyć skrót.

https://sport.tvp.pl/85896419/polonia-bytom-swit-szczecin-betclic-2-liga-24-kolejka-skrot

Ps. Narew Ostrołęka wygrała z Huraganem Wołomin, strzelalając kuriozalną bramkę na 2-1 w doliczonym czasie. Od 53 minuty grali w 10-kę.

• Like 3

• 2 tygodnie później...

https://youtu.be/LBPN5xcGbls?si=wo3hIvKk_wio3cXb

Kto nie oglądał wczoraj meczu Arsenalu z Realem to warto zobaczyć ten skrót.Cudownie się patrzy jak Real dostaje łomocik :lol:

Dwa pierwsze gole dla Arsenalu po rzutach wolnych to coś pięknego.Nie wiem która bramka ładniejsza ;)

• Like 4

W niedzielę Polonia Bytom wygrała ze Switem Szczecin. Ja wiem, że to nie Barcelona czy inne fiu bździu :P , ale ja im kibicuję od dzieciaka. Warto zobaczyć skrót.

https://sport.tvp.pl/85896419/polonia-bytom-swit-szczecin-betclic-2-liga-24-kolejka-skrot

Ps. Narew Ostrołęka wygrała z Huraganem Wołomin, strzelalając kuriozalną bramkę na 2-1 w doliczonym czasie. Od 53 minuty grali w 10-kę.

Kolego???? Polonia Bytom ma takie same barwy jak Barca więc jak „równy z równym” powie ja, urodzony na Szombierkach???? Co do Huraganu Wołomin swojego czasu bywałem na większości ich meczów „u siebie” z powodu miejsca zamieszkania i nie wyglądała ta drużyna źle jak na swoją klasę rozgrywkową ????

Kolego???? Polonia Bytom ma takie same barwy jak Barca więc jak „równy z równym” powie ja, urodzony na Szombierkach????

Ja urodziłem się na Kajfeldzie, a mieszkałem 100 metrów od lodowiska Polonii ????.

Narew ma takie same barwy jak Polonia i Barca. Wieloletni trener Narwi Marian Szarama grał w Bytomiu.

BTW. Piszę tą wiadomość będąc w Barcelonie ????

Edytowane przez Mysha
  • Like 1

• 2 tygodnie później...

Miło, że Barcelona wygrała. Prawda taka, że przez Kilka ostatnich lat Real był najlepszą drużyną w Europie, więc tym bardziej cieszy, że udało się przerwać hegemonię. Mam nadzieję, że Barcelona wygrywa jeszcze dwie rozgrywki ????

• Like 1