Skocz do zawartości

Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Rozbuchane oczekiwania przed ostatnimi mistrzostwami. Ale szczególnie lokatą narodowej reprezentacji w światowym rankingu, nijak nie przystającą do prezentowanej klasy. Jak dla mnie to grają tak, jak się spodziewam i nie ma w tym niczego nadzwyczajnego, taki poziom. Będzie jakiś mocny trener, jak onegdaj np. Leo, to wyciągnie z chłopaków maxa a nawet więcej, ale na razie nie ma się co oszukiwać.

Bardziej niż wynik z Czechami, spodziewany, poruszyło mnie ogłoszenie końca kariery zawodniczej przez A, Radwańską. Nie jestem zagorzałym kibicem tenisa ziemnego, ale jednak sądziłem, że w tym wieku Agnieszka jeszcze podejmie próbę powrotu do światowej czołówki. Cóż, zdrowie i ciało nie chciało się podporządkować, trudno, lepiej tak niż kaleczyć po wielkich sukcesach.

Trener nic nie wyciągnie bo to nie trener tylko SELEKCJONER a to zasadnicza różnica - jak wyselekcjonować coś z niczego??? Ciężko bo w swoich klubach 90% jest bez formy.

Trener nic nie wyciągnie bo to nie trener tylko SELEKCJONER a to zasadnicza różnica - jak wyselekcjonować coś z niczego??? Ciężko bo w swoich klubach 90% jest bez formy.

Oczywiście miałem selekcjonera na myśli.

Pozostaje czekać na takiego idealnego. Takiego, który przy tym poziomie piłkarskim, doprowadzi do awansu na MŚ czy ME, a nawet do wyjścia z grupy, bo to jest możliwe, więcej nie oczekujmy.

Był trener Nawałka który doprowadził do awansu na ME i MŚ. Ba nawet wyszli Nasi z grupy na ME po czym przegrali w karnych z późniejszym mistrzem. Tak na to patrząc to jednak z tym Nawałką trochę meczy wygrali. Tu obecnie przy Brzęczku jest trochę lipa. W dodatku nie wprowadził nic nowego w stylu gry, bo niby co miał wprowadzić? Podsumowując mógł zostać dalej Nawałka, przemawiają za nim wyniki i jakaś tam charyzmę miał. Obecnie brak wyników i tak mi się wydaje brak autorytetu w osobie trenera. Czyli póki co ten pseudo plan Zibiego nie wypalił.

Edytowane przez bartosz311287

Był trener Nawałka który doprowadził do awansu na ME i MŚ. Ba nawet wyszli Nasi z grupy na ME po czym przegrali w karnych z późniejszym mistrzem. Tak na to patrząc to jednak z tym Nawałką trochę meczy wygrali. Tu obecnie przy Brzęczku jest trochę lipa. W dodatku nie wprowadził nic nowego w stylu gry, bo niby co miał wprowadzić? Podsumowując mógł zostać dalej Nawałka, przemawiają za nim wyniki i jakaś tam charyzmę miał. Obecnie brak wyników i tak mi się wydaje brak autorytetu w osobie trenera. Czyli póki co ten pseudo plan Zibiego nie wypalił.

No jasne po takim turnieju to jeszcze premie powinien dostać i złotego Mercedesa klasy S. Nawałka to gość bez sukcesów w Piłce Klubowej (Brzęczek tak samo ) z jednym udanym turniejem. Nie dlatego że był dobrym Selekcjonerem tylko dlatego że Nasi kopacze mieli swoje 5 minut w klubach gdzie regularnie grali i byli ważni dla swoich zespołów.

No jasne po takim turnieju to jeszcze premie powinien dostać i złotego Mercedesa klasy S. Nawałka to gość bez sukcesów w Piłce Klubowej (Brzęczek tak samo ) z jednym udanym turniejem. Nie dlatego że był dobrym Selekcjonerem tylko dlatego że Nasi kopacze mieli swoje 5 minut w klubach gdzie regularnie grali i byli ważni dla swoich zespołów.

Nikt nie mówi żeby jakieś nagrody mieli dostać tylko piszesz że trzeba trenera co wprowadzi ich do ME i MŚ no to przecież był Nawałka i nawet wyszli z grupy. To czego kolego oczekujesz? Skoro tyle Ci wystarczy, to po co wzmianki o tych mercach?

Zauważ przyjacielu kogo miał Nawałka do dyspozycji w tamtym okresie i w jakiej byli formie np trio z Borusi ,a co ma teraz i w jakiej sa formie , aczkolwiek Brzeczek popelnia sporo błędów, no ale ja nie trener i pojecie o rep. mam minimalne  

Przyjacielu to po co zmienili trenera skoro i tak wina piłkarzy. Mógł zostać Nawałka i tak by nic się nie zmieniło skoro są bez formy? 

Nie trener tylko selekcjoner - to zasadnicza różnica :) Są bez formy i nie trzeba być specjalistą żeby to zauważyć.

Odpowiadając na Twoje pytanie z poprzedniego postu - w chwili obecnej moje oczekiwania to wychowanie nowego piłkarskiego pokolenia na miarę Kadry Narodowej. Niestety ciągle stoimy w miejscu i nie potrafimy wykorzystywać swoich szans. Możliwości które mieliśmy po decyzji otrzymania Organizacji Euro 2012 rozmyły się z czasem. Kolosalna zmiana infrastruktury nie ma żadnego przełożenia na system szkolenia itd. Sami widzicie co się dzieje w młodszych reprezentacjach nie mówiąc o seniorach których kadra oparta jest na piłkarskim szrocie. Najwyższa pora zapomnieć o Błaszczykowskim, Krychowiaku itd. Dwa trzy lata i Lewandowski też będzie cieniem samego siebie. Lata lecą i tego nie przeskoczymy. Pojedyncze dobre mecze, sukcesy są bardzo szybko weryfikowane w turniejach gdzie trzeba zagrać 6 - 7 dobrych spotkań. Nam wyjdzie jedno albo żadne. Wielka reprezentacja i mówienie o jej sukcesach to wiecznie pompowany medialny balon. Dopóki nie zmienimy podejścia względem szkolenia i podstaw w rozwoju młodych piłkarzy wielkiej Reprezentacji w 40 milionowym Państwie nie będzie.

Ty mnie nie poprawiaj tylko sam zacznij patrzeć to co napisałeś chyba że zdążyłeś z tego co widzę poprosić o usunięcie Twojego postu moderatora. Odnosiłem się do Twojej wypowiedzi o awansie na ME i MŚ. Przecież zrobił Nawałka awans na ME i MŚ, a Ty pisałeś już teraz dokładnie nie pamiętam bo post zniknął  :lol:  bodajże o nowym super trenerze który ich wprowadzi na te mistrzostwa. Co zrobił Nawałka? A z tym selekcjonerem to daj sobie luzik  :lol:  Ludzie piszą trener inni selekcjoner,każdy wie o kogo chodzi. 

• 2 tygodnie później...