Skocz do zawartości

Sport na żywo - aktualne lub przyszłe wydarzenia

godski

Rekomendowane odpowiedzi

3pkt są co najważniejsze, ale mecz w wykonaniu naszych nie porywał. Brakowało tego idealnego podania do Lewego czy Piątka. No i gdyby przeciwnik był lepszy to z pewnością wykorzystał by kontrę lub początek meczu. Trochę lipa jak u siebie męczymy się z Łotwą.

Plus jest taki, że od kiedy Piątek jest na poważnie w kadrze, Lewy jakby lepiej sobie radzi. Wiele błędów, moim zdaniem, wynika niestety z niedoświadczenia selekcjonera, wciąż nie jestem przekonany do tego wyboru. Obym się mylił i wchodził pod stół odszczekiwać czarnowidztwo :rolleyes: B) :D

Edytowane przez cristovo

Albo przeoczyłem albo nikt nie skomentował przegranej Chorwacji /wicemistrzów świata/ z Wegrami.

2:1

Mecz z Łotwą..... częściej zerkalem na Niemcy - Holandia.

Tam sie działo.

3:2 dla Niemców, ale ledwo ledwo dali radę, a gra Holendrów na wysokim poziomie.

Niemcy nowy skład.

Niestety nie zauważyłem,aby nasi grali z "pierwszej piłki" ,a to w obecnym futbolu podstawa!

Przyjęcie i rozglądanie się - nie ma na to czasu! Albo się gra szybko,albo bardzo precyzyjnie,a u nas tego zabrakło...

No i czekam na selekcjonera ,który wytłumaczy chłopakom co znaczy "pressing" ,nie jednego zawodnika,a całej drużyny!!!

Chwała im za to,że mamy kolejne 3 punkty,ale taką grą wiele nie osiągniemy niestety. :( :wacko: :(

Na eliminacje pewnie wystarczy ale dalej już nie mamy co szukać z takim podejsciem

Niby skład jest dobry

W klubach jakoś grają

Czy im się nie chce grać w piłkę

Może coś między nimi zgrzyta

Ch... wie o co chodzi

A może faktycznie nie potrafią

Trudno mi ocenić grę, bo przez większość meczu przysypiałem. Zauważyłem jeden ważny plus, o którym nie wspomnieliście - poprzednio zwykle pierwsza połowa wyglądała jakoś, w drugiej chłopaki spacerowali i dostawali w dupę. Wczoraj było na odwrót. No i faktycznie Lewandowski z Piątkiem grają jakby byli w tej samej reprezentacji, w parze z Milikiem czasem mam wrażenie, że grają w dwóch różnych zespołach.

Pewnie mnie zlinczujecie, ale byłem spokojny i nie przezywalem bo żyłem w przekonaniu że nje wyjdziemy nawet z grupy. A jest opcja wyjścia, no i jak sie spotkamy z taką Holandią czy Francją to dopiero bedzie wstyd.

Bo wybaczcie, ale z taką grą to będzie rzeź, a nie mecz.

Kilka fajnych akcji zrobili, nie mozna powiedzieć, ale to w meczu z Łotwą! Inny przeciwnik nie da nam takiej szansy.

Witam

a ja  z innej  beczki  ostatnie  wyniki  Huberta  Hurkacza  w  USA   napawają  mnie  dumą  i  nadzieją   na   to  ,   że  niedługo  wejdzie  do  pierwszej  "50"  .  Jego  gra  jest  coraz  bardziej  stabilna  , widać  że cały czas  robi  postępy ..

Oby mu  tylko zdrowie  dopisało  , bo głowę   ma  do  grania  . I mimo  wczorajszej   przegranej  z młodym Kanadyjczykiem  ( widać  było  nieco  zmęczenie poprzednimi  występami  )   fajnie to  zaczyna  się  dla  niego  układać  ...

....powodzenia  Hubert .... :clappinghands:

Po pierwsze to są mecze grupowe i tu się zdobywa punkty, a nie oceny za styl. Jakoś nie drżałem o wynik w meczu z Łotwą. Było widać, że są lepsi i że w końcu wpadnie. Łotysze nastawili się na "obronę Częstochowy" i nieliczne kontry. Zawsze się źle gra z takim przeciwnikiem. Strzał Lewandowskiego w słupek- super, szkoda że nie weszło. Widać, że to wciąż Pan Piłkarz. Malkontentom polecam obejrzeć powtórkę meczu Hiszpanii i "wyczyny" Moraty( Milik to małe miki) lub bicie głową w mur przez Portugalczyków. Generalnie nie dmuchałem balonika za Nawałki i nie wylewam łez za Brzęczka. Jesteśmy w tej chwili przyzwoitym średniakiem (jak np. Szwecja). Czasami możemy sprawić niespodziankę (typu mecz z Niemcami), ale wyżej pasa to my nie podskoczymy....

PS. Ruszyła A klasa. Narew Ostrołęka wygrała z Orłem Sypniewo 3-1  :D .

• Like 3

• 3 tygodnie później...